HerNews.gr
DECORNEWS

5 μυστικά συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο πλύσιμο των ρούχων σας, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δεν είναι καλή ιδέα να ρίχνουμε απλώς ρούχα κ.α στο πλυντήριο και να ελπίζουμε για το καλύτερο. Και ενώ μας αρέσει μια εξαιρετική συμβουλή του TikTok, μας αρέσει επίσης να επικοινωνούμε με τους ειδικούς για να βεβαιωθούμε ότι οι προτάσεις είναι αξιόπιστες.

Επαγγελματίες μιλούν για τα μυστικά συστατικά που είναι καλύτερα για προσθήκη στα ρούχα μας για να είναι πιο φρέσκα και καθαρά.

#1 Υπεροξείδιο του υδρογόνου μόνο για λευκά 

νεκρή φύση μπουκάλι υπεροξειδίου του υδρογόνου με πλυντήριο
 

Σύμφωνα με τους ειδικούς , το υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο στη ρουτίνα πλυσίματος ρούχων σας—αλλά μόνο για τα λευκά σας ρούχα, καθώς είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση λευκαντικού. 

Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε ένα φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου (αυτό στο καφέ μπουκάλι) απευθείας στο πλυντήριο. Το υπεροξείδιο κάνει επίσης θαύματα για να αφαιρέσει σχεδόν κάθε τύπο λεκέ από τα λευκά ρούχα και είναι ένα φυσικό απολυμαντικό.

#2 Λευκό ξύδι για αφαίρεση λεκέδων

Λευκό αποσταγμένο ξύδι εμφιαλωμένο για φυσικό μαλακτικό ρούχων
 

Το ξύδι ή το οξικό οξύ έχει την τάση να διογκώνει τις ίνες, επιτρέποντας έτσι την πιο διαλυτή αφαίρεση του λεκκέ. 

Το καλύτερο από όλα, δεν είναι απλώς ένα εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό υφασμάτων και η αφαίρεση λεκέδων. Βοηθά επίσης στην αφαίρεση αλάτων και στον καθαρισμό του πλυντηρίου σας κατά τη χρήση. Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο να προσθέσετε, οι ειδικοί προτείνουν ένα τέταρτο φλιτζάνι για φορτίο κανονικού μεγέθους—λιγότερο εάν έχετε μικρότερη ποσότητα ρούχων.

 #3 Χυμός λεμονιού

Μπουκάλι καφέ παπαλίνας δίπλα σε κομμένες φέτες λεμονιού μπροστά από μπουκάλια απορρυπαντικού πλυντηρίου και γυάλινο μπολ με χλωρίνη

Ο χυμός λεμονιού είναι μια προσθήκη που θεραπεύει σχεδόν κάθε φορτίο (αν και θα πρέπει να λάβετε προσεκτικά υπόψη τα πιο ευαίσθητα υφάσματα). 

Το φυσικό οξικό οξύ και τα ένζυμα του χυμού λεμονιού βοηθούν στη διάλυση της βρομιάς και του λίπους ενώ αφήνουν τα ρούχα εξαιρετικά απαλά με φρέσκο ​​άρωμα. Συνδυάζεται επίσης καλά με λευκό ξύδι, αν προσθέσετε και τα δύο.

#4 Μαγειρική σόδα για οσμές και χρώματα

βάζο μαγειρική σόδα
 

Μαζί με το λευκό ξύδι,  υπάρχει ένα άλλο προϊόν που είναι εξαιρετικό τόσο για την αφαίρεση λεκέδων όσο και για πιο φρέσκα αρώματα: η μαγειρική σόδα. Όπως το λευκό ξύδι, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων και των οσμών όταν προστεθεί με το κανονικό απορρυπαντικό σας. Θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα πιο λευκά και πιο ζωντανά χρώματα.

Παρόλα αυτά χρησιμοποιήστε με μέτρο. Θα αφήσει υπολείμματα πούδρας εάν δεν διαλυθεί και αυτό είναι πιθανό να συμβεί μόνο εάν χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ.

#5 Σαπούνι πιάτων για προεπεξεργασία

χρησιμοποιώντας σπρέι σαπουνιού Καστίλλης στο πλυντήριο
 

Ενώ το σαπούνι πιάτων μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανόρθωση λεκέδων από λάδια στα υφάσματα,  αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την προεπεξεργασία των αντικειμένων πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Θα μπορούσε να προκαλέσει υπερβολικό αφρισμό και να αφήσει υπολείμματα στο μηχάνημα.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ψυχολογία του χώρου: Δημιουργήστε ήρεμο περιβάλλον με λιγότερο άγχος

Her News

Πώς να καθαρίσετε μια φουσκωτή πισίνα

HerNews ka

Treehouse Greece: Μίλα μου για διακοπές σε δεντρόσπιτο

Her News b