HerNews.gr
Διεθνή

Μάικλ Γκάμπον: «Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στις ταινίες του Χάρι Πότερ

Ο σερ Μάικλ Γκάμπον, γνωστός για την ερμηνεία του καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ στις ταινίες «Χάρι Πότερ» “έφυγε” από τη ζωήόπως ανακοίνωσε η οικογένειά του την Πέμπτη.

Ήταν 82 ετών.

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Σερ Μάικλ Γκαμπόν», είπε η εκπρόσωπος του, Κλερ Ντόμπς, σε δήλωση εκ μέρους της συζύγου του, Αν Μίλερ, και του γιου του Φέργκους.

ο σερ Μάικλ Γκαμπόν με κοστούμι ως Ντάμπλντορ που κάθεται σε ένα γραφείο«Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Αν και τον γιο του Φέργκους στο κρεβάτι του, μετά από μια κρίση πνευμονίας».

Η δήλωση καταλήγει: «Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης σας».

Η καριέρα του Ιρλανδο-Αγγλου ηθοποιού διήρκεσε σχεδόν πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας τέσσερα BAFTA, δύο βραβεία RTS και ένα Olivier.

ο σερ Μάικλ Γκαμπόν ως Ντάμπλντορ

Ξεκινώντας την καριέρα του στο θέατρο στο Δουβλίνο, ο Γκάμπον εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή σε μια παραγωγή του «Οθέλλου» στο Gates Theatre το 1962 και τιμήθηκε ιππότης για τη συνεισφορά του στη βιομηχανία του θεάματος το 1998.

Είναι επίσης γνωστός για τον ρόλο του Γάλλου ντετέκτιβ Jules Maigret στη σειρά του ITV “Maigre” και για τον πρωταγωνιστή στη σειρά του BBC “The Singing Detective”.

Ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως ο αγαπημένος διευθυντής του Χόγκουαρτς, αναλαμβάνοντας τον ρόλο μετά τον θάνατο του αρχικού ηθοποιού, Ρίτσαρντ Χάρις, μέχρι το τέλος του franchise των οκτώ ταινιών.

Ο Γκάμπον ένωσε τις δυνάμεις του με τη συγγραφέα του «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και πάλι το 2015, όταν εμφανίστηκε στη μεταφορά του BBC για το «The Casual Vacancy», το οποίο γράφτηκε με το ψευδώνυμο της Ρόουλινγκ, Ρίτσαρντ Γκάλμπρεϊθ.

Ο διάσημος ηθοποιός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη σκηνή την ίδια χρονιά αφού υπέστη «τρομακτική απώλεια μνήμης», την οποία περιέγραψε ως μια αποκαρδιωτική απόφαση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ariana DeBose- Oscars 2022: Η πρώτη έγχρωμη ομοφυλόφιλη γυναίκα που κερδίζει βραβείο ερμηνείας

HerNewskl

Ισπανία: Εγκρίθηκε ο νόμος της «άδειας εμμήνου ρύσεως»

HerNews ka

Τουριστικό υποβρύχιο χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού

HerNews ka