HerNews.gr
Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στην βόρεια Εύβοια

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο Α109 Agusta Bell, ιδιωτικού δημιολογίου, που δεν ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή σε κάποιο Σώμα Ασφάλειας της χώρας.

Είναι κάποιο από τα ελικόπτερα που είχε νοικιάσει η χώρα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση των  πυρκαγιών και σε απεγκλωβισμούς πολιτών μετά τις φονικές πλημμύρες.

Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου ήταν πριν από μισή ώρα, και δήλωσε ότι θα απογειωθεί από το Μαντούδι προκειμένου να κάνει απεγκλωβισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή και μάλιστα σύμφωνα με πήγες του MEGA, υπάρχει και βίντεο από την συγκεκριμένη συντριβή.

Στο σημείο της πτώσης έχουν σπεύσει πλωτά μέσα του Λιμενικού αλλά και ιδιωτών , ενώ πληροφορίες για το τι έχει γίνει με το πλήρωμα.

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε την ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου.

Σε βίντεο καταγράφηκε η πτώση πολιτικού ελικοπτέρου – που εκτελούσε ιδιωτική πτήση με δρομολόγιο Αφίδναι, Μαντούδι, Βιομηχανική Περιοχή Βόλου– στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στο Αχλάδι Ευβοίας ενώ η περιοχή δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Elias.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της πτώσης υπάρχει χαμηλή νέφωση και βροχή ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στη θάλασσα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το εάν ήταν ένα ή δύο τα άτομα που επέβαιναν στο ιδιωτικό ελικόπτερο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε αυτό το ελικόπτερο να πετάει για πολλή ώρα πάνω από το σημείο και να έχει κατεύθυνση από το Μαντούδι προς τον Βόλο και ξαφνικά το είδε να χάνει ύψος, πιστεύοντας ότι έχει χαμηλώσει για να δει κάτι στη θάλασσα.

Ωστόσο μετά από λίγη ώρα άκουσε θορύβους και εκρήξεις και χάθηκε το ελικόπτερο από το οπτικό του πεδίο. Ο κάτοικος εκείνη τη στιγμή επικοινώνησε με το 112 και ενημέρωσε ότι ελικόπτερο έχει πέσει μέσα στη θάλασσα και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού του από τις Αρχές.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Μαντούδι

Η επιχείρηση κρινόταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς από χθες βρέχει καταρρακτωδώς στο Μαντούδι από το βράδυ μέχρι πριν από λίγη ώρα, και δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους ενώ σημειωθήκαν και κατολισθήσεων.

Στο σημείο έφτασε και η 7η ΕΜΑΚ που πραγματοποιεί περιπολίες στη θάλασσα, για το ενδεχόμενο να εντοπιστεί το άτομο ή τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, ενώ δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί κάποιο άτομο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έγκυος γέννησε κατά τη διάρκεια εκκένωσης του νοσοκομείου μέσα στο ασθενοφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης: Η συνάντηση με τον Γιάννη Πλακιωτάκη & η επιστολή για τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται στη θάλασσα

HerNews ka

Ποιοι πρέπει να «βιαστούν» να υποβάλλουν δήλωση στην εφορία για να μη χάσουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

Her News