HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Η συνάντηση με τον Γιάννη Πλακιωτάκη & η επιστολή για τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται στη θάλασσα

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, πραγματοποίησε μία σημαντική συνάντηση στη Βουλή με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν κομβικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και την αύξηση των κρατήσεων για τα γιοτ.

Αναλύθηκαν επίσης οι προοπτικές για τη ζήτηση ναύλωσης, οι οποίες αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Έμφαση δόθηκε και στον κρίσιμο ρόλο της Ένωσης στην υποστήριξη του πληρώματος, που βρίσκει εργασία μέσα από τις δραστηριότητες της, καθιστώντας την έναν ζωτικό πυλώνα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας στον θαλάσσιο τουρισμό.Η Ένωση λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των πληρωμάτων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των θαλαμηγών, προσφέροντας εκπαίδευση, πιστοποίηση και ευκαιρίες εργασίας.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών και των κρατικών αρχών για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού ως έναν από τους κύριους πυλώνες για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η συζήτηση ανέδειξε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσαρμογή στις νέες τάσεις της αγοράς και την ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις των τουριστών για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και βιώσιμες επιλογές.

Τονίστηκε η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των πληρωμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλότερη δυνατή ποιότητα υπηρεσίας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και ενισχύοντας την εμπειρία των τουριστών στην Ελλάδα.

Η επιστολή του Γιώργου Βάλλη και της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται στη θάλασσα

«Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, περάσαμε επιστολή σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται ως ναυτικοί και αφορά την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Η επιστολή έχει αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία και ζητάμε άμεσα την ίση μεταχείριση των ναυτικών γυναικών όπως προβλέπεται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών αξιώνει και προσδοκά το ελληνικό yachting να ανταγωνιστεί το διεθνές yachting και να αποκτήσει το employer branding (εργοδοτική φήμη) που του πρέπει. Ένας τρόπος είναι η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία θεωρούνται αυτονόητα στους υπόλοιπους κλάδους και να ενημερωθούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για την κατάφορη αδικία την οποία υφίστανται οι Ελληνίδες ναυτικοί», δηλώνει ο Γιώργος Βάλλης αναφορικά με την επιστολή της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.

Γιώργος Βάλλης: Όλη η αλήθεια για τη ζωή του Έλληνα ναυτικού & η παρουσία του στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σακίρα – Πικέ: Του “παίρνει” τα παιδιά & τα πάει Μαϊάμι

Her News b

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Γιατί να ζητήσω συγγνώμη από την Μπάρκα; – Με έχει γοητεύσει παχύσαρκος άνδρας στο παρελθον

Her News

Ζίτσα: Κάταγμα στο πόδια και βαθιά τραύματα στο στέρνο φέρνει το μικρό γαϊδουράκι

Her News b