HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έγκυος γέννησε κατά τη διάρκεια εκκένωσης του νοσοκομείου μέσα στο ασθενοφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πύρινο μέτωπο απείλησε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση του ΕΚΑΒ για την εκκένωση του νοσοκομείου, με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας.

Ανάμεσα σε όσους βρίσκονταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ήταν και μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο.

Η ικανοποίηση για την επιτυχία του τοκετού ήταν ολοφάνερη στα πρόσωπα του γιατρού και της μαίας που συνόδευσαν την γυναίκα, την ίδια ώρα που μεταφέρονταν άλλα 11 νεογνά επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και άλλο ένα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Στις εικόνες φαίνονται τα βρέφη που μεταφέρονται, όπως και ασθενείς που εκκενώνουν, μέσα στην αγωνία τους και την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Αλεξανδρούπολη - Ελπίδα μέσα στις φλόγες: Έγκυος γέννησε σε ασθενοφόρο κατά  την εκκένωση (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εκκενώθηκαν 159 ασθενείς. Εκτός από τα νεογνά, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα νοσοκομεία της Καβάλας και της Ξάνθης και 94 ασθενείς με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ – οι 25 στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και οι 69 στο πλοίο που μετατράπηκε σε Νοσοκομείο Εκστρατείας.

Στην όλη επιχείρηση εκτός από το ΕΚΑΒ συμμετείχαν και δυνάμεις του υγειονομικού σώματος του Στρατού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου: Η αντίδραση της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες – «Ρε άντε φύγετε από εδώ»

HerNews ka

Θερινό Σινεμά: Ραντεβού στις οθόνες – Ποια τα μέτρα

Her News b

Πέτρος Φιλιππίδης: Ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στη δίκη

Her News