HerNews.gr
DECORNEWS

7 αντικείμενα στα οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη!

Η χλωρίνη είναι πολύτιμο μέρος πολλών οπλοστασίων καθαρισμού. Είναι ένας ισχυρός οξειδωτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία λεκέδων, τη λάμψη των λευκών υφασμάτων και την απολύμανση  επιφανειών. 

Ωστόσο, η χλωρίνη είναι μια ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις εάν χρησιμοποιηθεί σε λάθος υλικά. Ακολουθούν επτά αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούμε χλωρίνη, σύμφωνα με τους ειδικούς καθαρισμού.

Ένα μπουκάλι χλωρίνη ψεκάζεται σε ένα δάπεδο από μαύρο πλακάκι.

Ξύλινες επιφάνειες

Κρατήστε τη χλωρίνη μακριά από ξύλινα έπιπλα, δάπεδα και άλλες επιφάνειες. Η χλωρίνη είναι γνωστό ότι καταστρέφει, αποχρωματίζει και αφαιρεί το φινίρισμα από ξύλινα πατώματα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα στο σπίτι. Αντίθετα προτιμήστε τη χρήση ενός μείγματος σαπουνιού πιάτων και νερού για τον καθαρισμό των ξύλινων επιφανειών. Δεδομένου ότι το ξύλο έχει ελαφρώς όξινο pH, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα σαπούνι πιάτων με ουδέτερο pH (ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ουδέτερο) για να αποτρέψετε την καταστροφή της ευαίσθητης κυτταρικής δομής του ξύλου.

5 Πράγματα που δεν σας Έχει Πει Κανείς για τους Πάγκους από Μάρμαρο -  spirossoulis.com - the home issuespirossoulis.com – the home issueΠάγκοι και επιφάνειες από φυσική πέτρα

Ακριβώς όπως το ξύλο, η φυσική πέτρα είναι πολύ πορώδης και καταστρέφεται εύκολα από τη χλωρίνη. Ο καθαρισμός επιφανειών όπως πάγκοι από μάρμαρο και γρανίτη ή πλακάκια με χλωρίνη μπορεί να απογυμνώσει το φινίρισμα, να προκαλέσει χημικά εγκαύματα και να οδηγήσει σε μόνιμη (και ακριβή) ζημιά. Αντίθετα, καθαρίστε τις επιφάνειες από φυσική πέτρα με ένα ήπιο διάλυμα νερού και σαπουνιού πιάτων ή ένα καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί για φυσική πέτρα.

Μέταλλο

Η χρήση λευκαντικού στα περισσότερα μέταλλα θα προκαλέσει την οξείδωση και τη σκουριά τους. Αυτό περιλαμβάνει αλουμίνιο, χαλκό, ανοξείδωτο χάλυβα, ασήμι, χυτοσίδηρο και πολλά άλλα. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που είναι ασφαλές για τον τύπο μετάλλου που καθαρίζετε.

Γενικά, το ξύδι είναι μια αποτελεσματική λύση για τους περισσότερους τύπους μετάλλων (αυτό περιλαμβάνει ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, ασήμι και χαλκό), μαζί με καθαριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για διαφορετικά είδη μετάλλων (π.χ. καθαριστικά από ανοξείδωτο χάλυβα, προϊόντα καθαρισμού χαλκού κ.λπ.). Επίσης να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και μια σκληρή βούρτσα για να καθαρίσετε το αντικείμενο χωρίς να αφαιρέσετε το καρύκευμα.

ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ FINEJERSEY ΛΙΛΑ MAUVE 8540

Λεπτά υφάσματα

Η χλωρίνη είναι ασφαλής για χρήση σε μη χρωματιστά υφάσματα όπως βαμβάκι, πολυεστέρας, νάιλον, ακρυλικό και ρεγιόν, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιείτε σε υφάσματα όπως μαλλί, spandex ή μετάξι.  Οι χημικές ουσίες είναι πολύ σκληρές για αυτές τις ευαίσθητες ίνες και μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη. Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν το ύφασμά σας είναι ασφαλές για λευκαντικό, ελέγξτε την ετικέτα του κατασκευαστή για οδηγίες και προειδοποιήσεις πλύσης.

Δέρμα

Το δέρμα μπορεί να μην είναι ακριβώς ένα λεπτό ύφασμα, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να αντέξει τις ισχυρές οξειδωτικές ιδιότητες του λευκαντικού. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση προϊόντων με βάση την αμμωνία ή την ακετόνη στο δέρμα. Αντίθετα, το δέρμα μπορεί να καθαριστεί με ένα υγρό πανί με σαπούνι (το καλύτερο είναι το ήπιο σαπούνι χωρίς άρωμα), με ξύδι και νερό ή ένα εξειδικευμένο καθαριστικό δέρματος.

Πώς να διακοσμήσω έναν άδειο τοίχο στο σπίτι; - HINTSDECO

Βαμμένες επιφάνειες

Η χλωρίνη δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται σε βαμμένες επιφάνειες όπως τοίχους ή έπιπλα, καθώς μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα, προκαλώντας αποχρωματισμό και ζημιά στο φινίρισμα του χρώματος. Προτιμήστε τη χρήση ενός ήπιου απορρυπαντικού και νερού για τον καθαρισμό του χρώματος.

Αποχέτευση

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση χλωρίνης για τον καθαρισμό και την απόφραξη των αποχετεύσεων σας. Αν και η χλωρίνη είναι ένα ισχυρό αφαιρετικό λεκέδων και απολυμαντικό, δεν είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των βουλωμένων αποχετεύσεων και περιστασιακά μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο σωλήνων. Το να ρίχνετε αδιάλυτο λευκαντικό στις αποχετεύσεις σας δεν είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν τις βουλωμένες αποχετεύσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάνε την σκάλα σου το πιο ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Her News b

Διακόσμηση μπάνιου με προϊόντα φροντίδας

Her News b

Σημεία του μπάνιου σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka