HerNews.gr
DECORNEWS

Σημεία του μπάνιου σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Δεν είναι μυστικό ότι τα μπάνια αποτελούν κόμβο μικροβίων και βακτηρίων στα σπίτια μας, γι’ αυτό αφιερώνουμε επιπλέον χρόνο και φροντίδα διασφαλίζοντας ότι είναι καθαρά σε τακτική βάση. Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, υπάρχουν μερικοί τομείς που συνήθως παραβλέπονται, σύμφωνα με τους ειδικούς καθαρισμού. Εδώ είναι μερικά σημεία του μπάνιου σας που πιθανότατα ξεχνάτε να καθαρίσετε.

Κεφαλές ντους

Το πιθανότερο είναι ότι καθαρίζετε τη βάση του ντους σας σε τακτική βάση, αλλά πιθανότατα δεν έχετε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κεφαλή του ντους. Είναι σημαντικό να βυθίζετε την κεφαλή του ντους σε μείγμα ξιδιού/νερού σε ημι-κανονική βάση. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε μαζί ένα διάλυμα από ίσα μέρη ξύδι και νερό και τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε την κεφαλή του ντους και αφήστε την να μουλιάσει στη σακούλα για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφαιρέστε το από την σακούλα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να τρίψετε τυχόν υπολείμματα και μετά βιδώστε την ξανά στο ντους.

Κουρτίνες μπάνιου και επένδυση

Οι κουρτίνες μπάνιου και οι επενδύσεις κουρτινών είναι εύκολο να ξεχαστούν όταν πρόκειται για τον κανονικό καθαρισμό του μπάνιου σας, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στη λίστα. Αν ξεχαστούν, οι κουρτίνες μπάνιου και οι επενδύσεις μπορεί να δημιουργήσουν υπολείμματα σαπουνιού και μούχλα με την πάροδο του χρόνου που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το μπάνιο να μυρίζει μούχλα.  

Αρμοί στα πλακάκια

Το τρίψιμο των αρμών είναι ίσως ένα από τα τελευταία πράγματα που έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε να καθαρίσετε το μπάνιο σας. Δηλαδή, μέχρι να λερωθεί και να αποχρωματιστεί αισθητά, οπότε ο καθαρισμός του γίνεται μια τρομακτική εργασία.  

Πίσω από την τουαλέτα

Ο καθαρισμός του εσωτερικού της τουαλέτας είναι βασικό στοιχείο ενός καλού καθαρισμού του μπάνιου, αλλά όπως αποδεικνύεται, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να καθαρίσουν και γύρω από την τουαλέτα. Σκεφτείτε: τους τοίχους που περιβάλλουν την τουαλέτα και το πάτωμα πίσω από την τουαλέτα. Να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό καθαριστικό ή φυσικό διάλυμα όπως ξύδι και νερό για τον καθαρισμό της περιοχής σε τακτική βάση.

Η δεξαμενή της τουαλέτας

Ομοίως, η δεξαμενή της τουαλέτας συχνά ξεχνιέται αφού καθαριστεί η λεκάνη της τουαλέτας και το καπάκι. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε καλά και τη δεξαμενή της τουαλέτας. Όχι μόνο είναι ένα σημείο προσγείωσης για σπρέι και βακτήρια από την τουαλέτα, αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει σκόνη και βρoμιά. 

Εσωτερικά ντουλάπια και συρτάρια

Τα ντουλάπια και τα συρτάρια του μπάνιου μπορεί να γίνουν χαοτικά και ακατάστατα γρήγορα, επομένως δεν σας κατηγορούμε αν έχει περάσει καιρός από τότε που αδειάσατε την αποθήκη του μπάνιου σας και καθαρίσατε καλά τα ντουλάπια και τα συρτάρια σας. Ξεκινήστε με την αποσύνδεση και την οργάνωση και, στη συνέχεια, κάντε τα πάντα ένα καλό σκούπισμα και τρίψτε εάν χρειάζεται.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γρήγορες λύσεις για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με το Pinterest

Her News

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας, σύμφωνα με έναν ειδικό

HerNews ka

Tα κατάλληλα χρώματα για να δουλεύεις από το σπίτι

Her News b