HerNews.gr
Αφιερώματα

Άιρις Άπφελ: Το πιο διάσημο υπέργηρο μοντέλο

Η Άιρις Άπφελ είναι η επιτομή της γυναίκας που δεν έχει ηλικιακό περιορισμό, είναι αισιόδοξη, αγάπα την κάθε της μέρα και τολμά.

Τον Αύγουστο έγινε 102 ετών και αντιπροσωπευθεί αυτό που προσδοκούμε όλοι, να ζήσουμε χωρίς ηλικιακά εμπόδια, μια ζωή γεμάτη χαρά.

Η Άιρις Άπφελ γεννήθηκε στην Αστόρια και ο πατέρας της εισήγαγε παιχνίδια, μουσικά όργανα, και αντίκες από τη Γερμανία. Η μητέρα της ωστόσο, διατηρούσε μία μπουτίκ και όταν η Άπφελ μιλάει για εκείνη αναφέρεται στο τρομερό στυλ που είχε αλλά και για το πόσο δημιουργική ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

H Iris Apfel όπως ήταν πριν από εβδομήντα χρόνια: Δείτε τη σε φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram | Marie Claire | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες

Αυτή είναι και η φιλοσοφία της Άπφελ μέχρι σήμερα, η ευρηματικότητα. Αν και μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα έπαιρνε συχνά το μετρό για να εξερευνήσει το Μανχάταν.

Όταν ήταν ακόμη παιδί ψώνιζε από παλαιοπωλεία της περιοχής και έτσι ξεκίνησε τη συλλογή κοσμημάτων από όλο τον κόσμο. Αγόρασε την πρώτη της καρφίτσα όταν ήταν έφηβη για 65 σέντς.

Αυτό ήταν και το πρώτο κομμάτι της τεράστιας συλλογής της.

Έφηβη πια και αποφασισμένη να γίνει συντάκτρια μόδας έπιασε δουλειά ως copywriter ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για τον εικονογράφο μόδας Ρόμπερτ Γκούντμαν.

Η αρχή της καριέρας της

Η 13η του Σεπτέμβρη 2005 ωστόσο, σήμανε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου ζωής για τη συνταξιούχο πλέον Αμερικάνα.

Ο επιμελητής του METλ, Χάρολντ Κόνταντ, απελπισμένος που ή έκθεση που προετοίμαζε ακυρώθηκε, θυμήθηκε την 84χρονη τότε Άιρις Άπφελ.

Έτσι, της τηλεφώνησε ζητώντας της να ανοίξει την γκαρνταρόμπα της, η οποία ήταν γεμάτη από vintage κομμάτια και εντυπωσιακά κοσμήματα.

Εν μία νυκτί η Άιρις Άπφελ γίνεται σταρ και εντάχτηκε σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Η ίδια αποτελεί το γηραιότερο μοντέλο ενώ διαθέτει πια και τη δική της κούκλα Barbie.

Iris Apfel: Η μόδα γιορτάζει έναν αιώνα πολύχρωμου στιλ | Jenny.gr

«Δουλεύω πυρετωδώς γιατί θέλω να μείνω ζωντανή. Αν είχα σταματήσει να δουλεύω θα είχα πεθάνει.

Όπως γράφει η ίδια στο βιβλίο της, το μυστικό της είναι πως δουλεύει πολύ και αφιερώνει τον εαυτό της σε καινούρια πρότζεκτ προκειμένου να μην σκέφτεται την αρρώστια και το θάνατο.

Όπως εξομολογείται είναι αγέραστη επειδή έχει χιούμορ καθώς και μία αίσθηση περιέργειας που την κρατά νέα και έτοιμη για μία ακόμα περιπέτεια.

Η συμβουλή της είναι να μην έχουμε εμμονή με τον χρόνο.

«Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τις ρυτίδες. Όταν είστε μεγαλύτεροι, το να προσπαθείτε να δείχνετε χρόνια νεότεροι είναι ανόητο  και δεν ξεγελάτε κανέναν».

Iris Apfel: Η γνωστή σχεδιάστρια έκλεισε τα 102 έτη και το γιόρτασε με τον πιο glam τρόπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 Δεκεμβρίου: 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

HerNews ka

«Vintage stories»: Άγνωστες ιστορίες για τον Δημήτρη Μητροπάνο

HerNews ka

14 Φεβρουαρίου: Η ημέρα των ερωτευμένων- Πότε και πώς ξεκίνησαν όλα

HerNews ka