HerNews.gr
Συνταγές

Υγιεινά πατατάκια με 2 συστατικά

Τα πατατάκια είναι το αγαπημένο σνακ όλων των εποχών, αλλά υπάρχει κόλπο να κάνετε υγιεινά σπιτικά πατατάκια που θα έχουν ακόμα καλύτερη γεύση από τα αγορασμένα. Πράγματι, μια πατάτα μπορεί να μαγειρευτεί με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους – σκεφτείτε πολτοποιημένη, ψητή ή θρυμματισμένη. Ωστόσο, αυτή η συνταγή για DIY τσιπ πατάτας δύο συστατικών είναι η απλότητα στα καλύτερά της. Με λεπτές κομμένες φέτες πατάτας και τον φούρνο μικροκυμάτων, θα είστε σε καλό δρόμο για να απολαύσετε σπιτικά πατατάκια σε ελάχιστο χρόνο.

Υγιεινά πατατάκια με 2 συστατικά

Η συνταγή για σπιτικά (χωρίς λάδι) πατατάκια είναι κάτι παραπάνω από εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και φούρνο μικροκυμάτων. Φυσικά, αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό στην αρχή, αλλά να είστε σίγουροι, με το κατάλληλο εργαλείο και τεχνικές μαγειρέματος, τα τραγανά πατατάκια είναι κάτι παραπάνω από δυνατά.

Για αρχή, θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι οι πατάτες σας είναι κομμένες σε λεπτές φέτες και για να το πετύχετε αυτό, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε έναν κόφτη.

Σε ένα μπολ γεμάτο με φιλτραρισμένο νερό και παγάκια βάλτε την πατάτα σας. Στη συνέχεια, πάρτε την προετοιμασμένη και αποξηραμένη πατάτα σας και αρχίστε να την κόβετε σε φέτες. Όσο πιο λεπτή είναι η φέτα, τόσο πιο τραγανό είναι το τσιπ. Μόλις κόψετε σε φέτες, βυθίστε την πατάτα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για περίπου πέντε λεπτά περίπου για να βοηθήσετε να αφαιρέσετε το περίσσιο άμυλο.

Η προετοιμασία των πατατών για τον φούρνο μικροκυμάτων είναι το τελευταίο βήμα. Μόλις μουλιάσουν οι πατάτες για περίπου πέντε λεπτά, στεγνώστε τις πολύ καλά και τακτοποιήστε τις φέτες σε ένα μεγάλο πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, με λαδόκολλα, διασφαλίζοντας ότι κανένα από τα κομμάτια δεν εφάπτεται ή επικαλύπτεται. Τέλος, πασπαλίστε τα τσιπς με λίγο αλάτι (ή τα καρυκεύματα της επιλογής σας) και ψήστε τις πατάτες στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνουν τραγανές. Χρειάζονται περίπου πέντε έως επτά λεπτά. Μόλις γίνουν θα έχετε νόστιμα και τραγανά σπιτικά πατάκια για να τα απολαύσετε!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κις Λορέν με μπρόκολο και ντομάτα

HerNews ka

Carrot cake: Συνταγή για υγιεινό κέικ καρότου

Her News

Λιγκουίνι με κιμά θαλασσινών

Her News b