HerNews.gr
Ταξίδια

Βατικανό: Η πιο μικρή χώρα στον κόσμο

Το να εξερευνήσετε μια ολόκληρη χώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας είναι πρακτικά ένα αδύνατο κατόρθωμα. Μεταξύ πολλών περιοχών, επαρχιών και πόλεων, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και μέρη για να γνωρίσετε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις! Πάρτε, για παράδειγμα, τη μικρότερη χώρα στον κόσμο, η οποία μπορεί να εξερευνηθεί διεξοδικά μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Η πόλη του Βατικανού

Με έκταση μόλις 0,44 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το Βατικανό είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο. Μάλιστα είναι ακόμη πιο μικροσκοπική από το Central Park της Νέας Υόρκης. Έχει πληθυσμό 825 κατοίκους (εκτίμηση 2019) και φιλοξενεί τον θρησκευτικό ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το Βατικανό, ένας θύλακας στη Ρώμη της Ιταλίας, κέρδισε την ανεξαρτησία ως χώρα, το 1929 με τη Συνθήκη του Λατερανού. Υπάγεται στη δικαιοδοσία της Αγίας Έδρας, του διοικητικού οργάνου της Καθολικής Εκκλησίας.

Παρά το μέγεθος και τον πληθυσμό του, το μικρότερο κυρίαρχο κράτος προσελκύει 6,88 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, κυρίως λόγω της ιδιότητάς του ως τόπου προσκυνήματος. Μέσα στα τείχη του βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η Καπέλα Σιξτίνα, η Νεκρόπολη του Βατικανού και οι Κήποι του Βατικανού, μεταξύ πολλών άλλων δομών πολιτιστικής και θρησκευτικής σημασίας. Παρόλο που οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να μείνουν στην πόλη του Βατικανού, σίγουρα αποτελεί μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή.

Την πρώτη τριάδα με τις μικρότερες χώρες στον κόσμο, συμπληρώνει το Μονακό ως η δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο, με έκταση 2,02 τ.χλμ και τρίτο έρχεται το Σαν Μαρίνο με έκταση  61,2 τ.χλμ.

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρουαζιέρα: Το νέο trend των νέων και των influencers

Her News b

Παξοί: Το νησί με την γαλήνια ομορφιά στο Ιόνιο Πέλαγος

HerNews ka

Οι 5 χώρες στον κόσμο που δεν έχουν αεροδρόμιο

Her News