HerNews.gr
Ψυχολογία

Είδη ψυχοθεραπείας που μπορεί να βοηθήσουν την ψυχική σας υγεία

Εάν σκέφτεστε να πάτε για ψυχοθεραπεία, ώστε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία, θα έχετε πολλούς διαφορετικούς τύπους για να διαλέξετε. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότεροι τύποι ψυχοθεραπείας που προσφέρονται στον κόσμο σήμερα από ό, τι μπορεί να μετρήσει ένα άτομο. Και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Λοιπόν, πώς υποτίθεται ότι γνωρίζετε τι είδους συμβουλευτική χρειάζεστε; Έχει σημασία το είδος της ψυχοθεραπείας που επιλέγετε;

Η εύρεση του σωστού τύπου θεραπείας για εσάς μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την εύρεση του κατάλληλου θεραπευτή.  Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τους διαφορετικούς τύπους θεραπείας, τόσο καλύτερα θα επιλέξετε για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

πιο δυνατός μπορεί να νιώθετε να αναζητήσετε τη βοήθεια που σας ταιριάζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τις διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες και να βρείτε έναν θεραπευτή που σας ταιριάζει.

Γνωσιακή θεραπεία

Αυτή η μορφή θεραπείας λειτουργεί γύρω από την ιδέα ότι τα αρνητικά μοτίβα σκέψης και οι στρεβλώσεις δημιουργούν μη βοηθητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Σε αυτό το είδος θεραπείας, οι άνθρωποι παρακολουθούν τις σκέψεις τους και σταδιακά μαθαίνουν να τις αλλάζουν σε πιο χρήσιμες. Επιπλέον, η γνωστική θεραπεία προκαλεί τους ανθρώπους να αξιολογήσουν τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο και ενδεχομένως να αλλάξουν τις αντιλήψεις τους. 

Ανθρωπιστική ψυχοθεραπεία

Αυτός ο τύπος θεραπείας στοχεύει στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν μια αίσθηση προσωπικής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, οι άνθρωποι μπορούν να εξερευνήσουν εμπειρίες από τον πραγματικό κόσμο που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Η ανθρωπιστική θεραπεία βοηθά επίσης τους ανθρώπους να επικεντρώσουν τις σκέψεις τους στο παρόν και να ρυθμίσουν τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, επιτρέπει στους ανθρώπους να αναπτύξουν ένα αίσθημα ευθύνης για τις πράξεις τους.

Ψυχοθεραπεία ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας. Ένας επαγγελματίας βοηθά στην επίλυση προβλημάτων σε ένα ζευγάρι, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μικρά. Τα ζευγάρια μπορούν να αναπτύξουν συνήθειες που αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και δεν λειτουργούν πλέον για αυτά. Η επίλυση των προβλημάτων από μόνη της είναι ανυπέρβλητη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι σύντροφοι αποκτούν εικόνα για τη σχέση τους, επιλύουν τις συγκρούσεις και βελτιώνουν την ικανοποίηση από τη σχέση χρησιμοποιώντας διάφορες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Γιατί είναι καλό για την ψυχολογία μας να περνάμε χρόνο στη φύση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

”Οι άλλοι να είναι καλά, εμείς θα τη βρούμε την άκρη”. Γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο;

Her News

Φαινόμενο: ”Σου φέρομαι μειονεκτικά για να φανώ ανώτερός σου”

Her News

Μήπως συνεχώς αργείς στα ραντεβού σου; Η επιστήμη πίσω από την αργοπορία

Her News