HerNews.gr
Ταξίδια

Γιατί τα επόμενα 2 χρόνια είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε το Βόρειο Σέλας;

Το Βόρειο Σέλας, ή Aurora Borealis, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο σε χώρες όπως η Φινλανδία, ο Καναδάς και η Νορβηγία μεταξύ άλλων. Ωστόσο, να σας πούμε ότι τα επόμενα 2 χρόνια είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να πάτε να το θαυμάσετε από κοντά.

Βόρειο Σέλας: Θαυμάστε το από κοντά

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα μαγευτικό φαινόμενο. Οι λάμψεις των φωτεινών φώτων που διαπερνούν τον ουρανό είναι ένα θαύμα για να το δείτε, ειδικά σε μια κρύα, σκοτεινή νύχτα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες ταξιδεύουν στις λίγες χώρες όπου μπορεί κανείς να δει το Βόρειο Σέλας. Η Ισλανδία, η Φινλανδία και ο Καναδάς είναι μόνο μερικές από αυτές.

Επιπλέον, την τελευταία μία εβδομάδα, οι άνθρωποι στη βόρεια Σκανδιναβική περιοχή έχουν δει αυτό που μπορεί να είναι ένα από τα πιο δυνατά από αυτά τα φώτα κατά τη διάρκεια του έτους. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή; Αυτά τα φώτα πρόκειται να δυναμώσουν μόνο τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πολύχρωμο θέαμα πρόκειται να γίνει μεγαλύτερο, φωτεινότερο και καλύτερο, καθώς η δραστηριότητα του ήλιου αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Ο Ηλιακός κύκλος ξεκινά, πράγμα που σημαίνει ότι οι παρατηρήσεις των βόρειων (και των νότιων) φώτων θα αυξηθούν. Τα φώτα έχουν ήδη γίνει ορατά στο Tromsø ( πόλη στην Νορβηγία) γράφει το Forbes, αναφέροντας ότι οι ουρανοί ήταν γεμάτοι όχι μόνο με τα τυπικά πράσινα φώτα, αλλά και με πιο σπάνια ροζ και μοβ.

Ο ήλιος όχι μόνο εκπέμπει φως, αλλά έχει επίσης μια ατμόσφαιρα γεμάτη με φορτισμένα σωματίδια και μαγνητικά πεδία. Και καθώς η δραστηριότητα του ήλιου αυξάνεται και αυτός ο ηλιακός άνεμος υψηλής ταχύτητας φυσά πάνω από τον πλανήτη, τα μαγνητικά πεδία τόσο της Γης, όσο και του ήλιου εκτρέπονται το ένα το άλλο. Ωστόσο, αυτό το μαγνητικό πεδίο είναι το πιο αδύναμο στους πόλους, γι’ αυτό και σχηματίζονται αυτά τα φώτα στην ατμόσφαιρα.

Προλάβετε κι εσείς και κλείστε σύντομα ένα ταξίδι για να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας από κοντά!

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε τον Οκτώβριο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 προορισμοί όπου το μεγαλείο της ιστορίας συναγωνίζεται τη φύση

Her News

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε τον Οκτώβριο

Her News

Έρευνα: Οι Top 10 πιο ακριβοί προορισμοί του κόσμου για την Πρωτοχρονιά

Her News