HerNews.gr
Ψυχολογία

Μήπως συνεχώς αργείς στα ραντεβού σου; Η επιστήμη πίσω από την αργοπορία

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αργείς. Όμως, το γνώριζες ότι υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από την αργοπορία;

Οι λόγοι και οι δικαιολογίες που μπορεί να χρησιμοποιήσουν όσοι άνθρωποι φτάνουν καθυστερημένοι στις συναντήσεις τους είναι κυριολεκτικά αμέτρητοι. 

Όσα λέει η ψυχολογία για τους ανθρώπους που φτάνουν συνέχεια καθυστερημένοι 

Μερικές φορές φαίνεται ανεξιχνίαστο, αλλά όχι πάντα. Για παράδειγμα μπορεί να σου αρέσει να περνάς πολύ ώρα στο μπάνιο. Μπορεί να κάνεις ντους και την skincare ρουτίνα σου, με το πάσο σου. Κι ας έχει αυτό ως αποτέλεσμα μονίμως να αργείς το πρωί στη δουλειά.

Υποσυνείδητα επίσης μπορεί να αργείς κάθε φορά που πρέπει να παραβρεθείς σε ένα ραντεβού, γιατί έχεις μερικούς ψυχαναγκασμούς, όπως ο έλεγχος του θερμοσίφωνα.

Οι άνθρωποι που φτάνουν στην ώρα τους μπορεί να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που καθυστερούν δεν τους νοιάζει τόσο να είναι τυπικοί. Ο χρόνος τους είναι πιο πολύτιμος από αυτούς που τους περιμένουν. Αλλά οι λόγοι για την αργοπορία είναι γενικά πιο περίπλοκοι. Ο λόγος μπορεί να είναι το αντίθετο της αλαζονείας. Μπορεί να μην εκτιμούν τον εαυτό τους αρκετά. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως δεν σκέφτονται ότι οι άλλοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενοχληθούν από τη μη εμφάνισή τους.

Αυτή η εξήγηση μπορεί να λειτουργεί για κοινωνικές καταστάσεις, αλλά γιατί να χάσεις αεροπλάνα ή πλοία που έχεις πληρώσει και το εισιτήριο; Είναι οπότε σημαντικό αν γενικά αργείς, να κάτσεις να σκεφτείς τι σημαίνει επιτυχία για εσένα και πόσο τυπική είσαι στις υποχρεώσεις σου.

Οι άνθρωποι που συχνά καθυστερούν είναι αδικαιολόγητα αισιόδοξοι για το πόσα πράγματα μπορούν να στριμώξουν και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσουν από το γραφείο στο εστιατόριο, ας πούμε, ειδικά αν είναι κοντά. 

Η αργοπορία μπορεί επίσης να προκληθεί όταν έχουμε απροθυμία να αλλάξουμε ταχύτητα, να τερματίσουμε μια δραστηριότητα και να ξεκινήσουμε μια άλλη. Το να σταματήσουμε κάτι στο οποίο είμαστε απορροφημένοι για να κάνουμε κάτι άλλο μπορεί να είναι ενοχλητικό. Χρειάζεται θέληση για να πραγματοποιηθεί. Αν όμως δεν αλλάξουμε έγκαιρα ταχύτητα όταν κάποιος μας περιμένει, κινδυνεύουμε να κριθούμε ως εγωιστές.

Η θεωρία της κοινωνικής σύγκρισης: Ορισμός και παραδείγματα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 πράγματα που κάνει ένας άντρας αν του αρέσεις

Her News b

Γιατί μερικοί άνθρωποι μισούν να τους αγκαλιάζουν;

Her News

Αισθάνεσαι down ; 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανέβεις ψυχολογικά

Her News b