HerNews.gr
Αφιερώματα

Οι συντάκτες του Hernews γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και διαλέγουν τον αγαπημένο τους

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ σηματοδοτεί μια στιγμή για όλους τους λάτρεις του καφέ! Είναι μια αφορμή να συναντηθούν, να γιορτάσουν, να μάθουν και να εμπνευστούν από το αγαπημένο τους ρόφημα.

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Μπορεί να σας εκπλήξει μάλιστα όταν μάθετε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι μια πολύ πρόσφατη γιορτή. Ξεκίνησε στο Μιλάνο στην Expo 2015. Αυτή η παγκόσμια εκδήλωση ιδρύθηκε από τον International Coffee Organisation. Ο οργανισμός αυτός έχει ως στόχο του να φέρει κοντά τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον κόσμο του καφέ.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την μέρα τους και να ξυπνήσουν, αν δεν πιουν το πρώτο τους καφέ!

Μάλιστα, μια ιατρική έρευνα έχει προτείνει  ότι η μέτρια πρόσληψη καφέ (2 με 5 φλιτζάνια ημερησίως) θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Μπορεί και να αποτρέψετε ορισμένες ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον, σύμφωνα με το Harvard T.H. Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan. Αλλά η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος.

Οι λάτρεις του ροφήματος, τον τελευταίο χρόνο, αύξησαν τις δαπάνες τους για ξηρό καφέ, για παρασκευή στο σπίτι, έως και 6,5%. Οι  δαπάνες στα Starbucks κι άλλες καφετέριες μειώθηκαν κατά 4,6%, κατά τη διάρκεια της περιόδου 52 εβδομάδων που έληξε στις 31 Μαΐου 2023, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Numerator.

Για να πιείτε κι εσείς το αγαπημένο σας ρόφημα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και ειδικές προσφορές την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Μην ξεχάσετε λοιπόν να σηκώσετε την αγαπημένη σας κούπα, είτε είναι εσπρέσο, latte, flat white ή κάτι άλλο.

Οι συντάκτες μας στο Hernews διαλέγουν τον αγαπημένο τους καφέ

Η αρχισυντάκτριά μας, Βιβή λατρεύει να πίνει ένα σκέτο Illy freddo espresso. Από την άλλη η Εύη ορκίζεται ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει την μέρα της χωρίς ένα φλιτζάνι Jacobs γαλλικό καφέ. Η Κλεοπάτρα  αγαπάει το latte!

Fun facts

Ο καφές παραμένει ζεστός 20% περισσότερο όταν προσθέτετε κρέμα.

Η λέξη εσπρέσο προέρχεται από τα ιταλικά και σημαίνει «εκφρασμένος» ή «αναγκασμένος έξω». Ο εσπρέσο παρασκευάζεται πιέζοντας πολύ ζεστό νερό υπό υψηλή πίεση μέσα από λεπτοαλεσμένους, συμπιεσμένους κόκκους.

Ο καφές είναι φρούτο. Οι κόκκοι του μεγαλώνουν σε έναν θάμνο. Στην πραγματικότητα είναι το κουκούτσι ενός μούρου, που τα κάνει φρούτο. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες, τα πράσινα και τα κόκκινα.

Τα κόκκινα έχουν πιο ωραία μυρωδιά και είναι λιγότερο όξινα. Οι κόκκινοι κόκκοι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαφρύτερων καφέδων. Όσο περισσότερο καιρό ψήνονται οι κόκκοι τόσο πιο υγιεινοί είναι. Ο καφές χωρίς καφεΐνη προέρχεται από μια χημική διαδικασία όπου η καφεΐνη αφαιρείται από τους κόκκους. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία: Σαν σήμερα εκδόθηκε το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο

HerNews ka

Νίκος Γκάτσος: Σαν σήμερα φεύγει από την ζωή ο μεγάλος ποιητής

Her News b

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άφησε εποχή με το στυλ της – Τα εντυπωσιακά φορέματα, τα ταγέρ σε έντονα χρώματα και τα μοναδικά κοσμήματα

Her News b