HerNews.gr
Διεθνή

Tupac Shakur: Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη για τη δολοφονία του πριν από 27 χρόνια

Ένας άνδρας που συνδέεται με τον θανατηφόρο πυροβολισμό του Tupac Shakur συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο στο Λας Βέγκας, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την περασμένη Παρασκευή.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον Duane “Keffe D” Davis το πρωί της Παρασκευής, και το δικαστήριο του απήγγειλε κατηγορίες ώρες αργότερα, ανακοίνωσε ο γενικός αναπληρωτής εισαγγελέας Μαρκ Ντιτζιάκομο.

Ο Ντιτζιάκομο  είπε ότι ένα μεγάλο δικαστήριο παρέμεινε στην υπόθεση για «μερικούς μήνες».mugshot για duane "keffe d" davis mugshot

 Περιέγραψε τον Davis 60 ετών, ως τον «επιτόπιο διοικητή» που «διέταξε τον θάνατο» του Tupac Shakur.

Ο Davis τέθηκε υπό κράτηση χωρίς επεισόδια ενώ βρισκόταν σε μια βόλτα κοντά στο σπίτι του όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα, είπε ο αξιωματούχος.

Τα νομικά έγγραφα ανέφεραν ότι η αστυνομία αναζητούσε αντικείμενα «σχετικά με τη δολοφονία του Tupac Shakur».

tupac shakur

Αντίγραφα του βιβλίου «Comton Street Legend» του Davis κατασχέθηκαν επίσης από την αστυνομία, είπε ο αξιωματούχος, όπως και φυσίγγια πυρομαχικών διαμετρήματος 0,40 — του ίδιου τύπου που χρησιμοποιήθηκε για να πυροβολήσει τον ράπερ.

Ο Davis ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον πυροβολισμό του ράπερ που συνέβη στο Λας Βέγκας Στριπ στις 7 Σεπτεμβρίου 1996.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Tupac Shakur επέβαινε στη θέση του συνοδηγού μιας BMW που οδηγούσε o παραγωγός ραπ Marion “Suge” Knight  μετά από έναν αγώνα πυγμαχίας, όταν μια λευκή Cadillac σταμάτησε δίπλα τους και άρχισε να πυροβολεί τη νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου 1996.

Οι επιβαίνοντες της Cadillac άνοιξαν πυρ και χτύπησαν τον Shakur τρεις φορές στο στήθος και χτύπησαν τον Knight. Ο ράπερ υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα. Ήταν 25 ετών.

Ex-gang leader charged with rapper Tupac Shakur's 1996 murder

Οι ερευνητές πίστευαν εδώ και καιρό ότι ο πιθανός ύποπτος για τον πυροβολισμό – Orlando “Baby Lane’ Anderson” – είναι ήδη νεκρός, αφού σκοτώθηκε σε ξεχωριστό πυροβολισμό δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Shakur.

Οι ερευνητές πίστευαν εδώ και καιρό ότι ο πιθανός ύποπτος για τον πυροβολισμό – Orlando “Baby Lane’ Anderson” – είναι ήδη νεκρός, αφού σκοτώθηκε σε ξεχωριστό πυροβολισμό δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Tupac Shakur.

 Στα απομνημονεύματά του ο Davis έγραψε ότι καθόταν στο μπροστινό κάθισμα της Cadillac και πως έδωσε ένα όπλο στις πίσω θέσεις, από όπου άρχισαν να πυροβολούν. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θλίψη για τους Κριστιάνο Ρονάλντο & Τζωρτζίνα Ροντρίγκεζ: Πέθανε ένα από τα δίδυμα παιδιά τους

Her News b

Robert De Niro: Παραδέχεται πως η 45χρονη σύζυγός του έχει αναλάβει τα «δύσκολα» με το μωρό τους

HerNews ka

Rihanna: Έλαμψε στα Όσκαρ – Η εντυπωσιακή εμφάνισή της και η ερμηνεία που μάγεψε το κοινό

Her News