HerNews.gr
Beauty

Bakuchiol ή Ρετινόλη: Τι είναι καλύτερο για εσάς;

Υπάρχουν λίγα συστατικά τόσο διαφημισμένα όσο η ρετινόλη. Πάρα πολλοί δερματολόγοι, αισθητικοί και ειδικοί στο δέρμα λένε ότι είναι το καλύτερο όλων. Όμως, η ρετινόλη έχει τη δική της μακρά λίστα με πράγματα που πρέπει να προσέξουμε όπως αυστηρές μεθόδους εφαρμογής και αυξημένη ευαισθησία στον ήλιο. Τι γίνεται όμως με τις εναλλακτικές ρετινόλης, όπως το bakuchiol; Λειτουργούν τόσο καλά όσο η ρετινόλη, μείον τις έντονες παρενέργειες; Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα βασικά σχετικά με τη ρετινόλη, τις εναλλακτικές λύσεις ρετινόλης και ποιος είναι ο νικητής της απόλυτης αναμέτρησης: bakuchiol εναντίον ρετινόλης.

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι απλώς η καθαρή μορφή της βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α μπορεί να επηρεάσει δραματικά την επιφάνεια του δέρματος, αντιμετωπίζοντας τα σημάδια γήρανσης, τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος και τους διευρυμένους πόρους. Υπάρχουν εντυπωσιακές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν τα αποδεδειγμένα οφέλη της ρετινόλης και τις επιπτώσεις της στο δέρμα. 

Τι είναι το bakuchiol;

Το bakuchiol είναι ένα βοτανικό εκχύλισμα που προέρχεται από το φυτό psoralea corylifolia. Εγγενές στην Ινδία, το φυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στις πρακτικές της Αγιουρβέδα, καθώς και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, για τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του τόσο τοπικά, όσο και εσωτερικά. Σε μια κλινική δοκιμή του 2019, το bakuchiol αποδείχθηκε ότι αντιμετωπίζει τα σημάδια γήρανσης: βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων και ελαχιστοποιεί τα σημάδια υπερμελάγχρωσης. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο σημαντικά όσο η ρετινόλη, αλλά χωρίς το ξεφλούδισμα ή τον ερεθισμό που συνοδεύει τη χρήση της βιταμίνης Α. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι διεγείρει το κολλαγόνο και βοηθά στον κυτταρικό κύκλο, καθιστώντας το μια πολλά υποσχόμενη (και πιο ανεκτή) εναλλακτική λύση στη ρετινόλη.

Θέλετε να αυξήσετε την όψη της σφριγηλότητας του δέρματος και να μειώσετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων; Τόσο η ρετινόλη, όσο και το bakuchiol μπορούν να βοηθήσουν για να επιτευχθεί αυτό. Αλλά τι είναι καλύτερο για εσάς;

Ευαισθησία του δέρματος

Το δέρμα σας αναγνωρίζεται ως «ευαίσθητο»; Δεν είστε οι μόνες. Υπολογίζεται ότι έως και το 70% των ανθρώπων μπορεί να έχουν ευαίσθητο δέρμα. Τότε, το bakuchiol είναι ιδανικό για εσάς. Προσφέρει τα οφέλη της ρετινόλης με αξιοσημείωτες βελτιώσεις στις λεπτές γραμμές, τη μελάγχρωση και τη σφριγηλότητα, με πολύ λίγες σημειωμένες περιπτώσεις ερεθισμού ή ευαισθητοποίησης.

Χρήση

Είστε πάντα εν κινήσει και περιμένετε να είναι και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Η ρετινόλη χρειάζεται μια καθορισμένη ρουτίνα, με χρονοδιαγράμματα εφαρμογής. Αυξάνετε τη χρήση κάθε εβδομάδα και εφαρμόζεται σε στεγνό, καθαρό δέρμα. Ενώ παρέχει δραστικά οφέλη, έχει αυστηρούς κανόνες. Ένας ορός bakuchiol ως εναλλακτική στη ρετινόλη μπορεί απλά να εφαρμοστεί εν κινήσει. Ιδανικά δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, χωρίς να ανησυχείτε για εξάρσεις.

Αποτελέσματα

Ψάχνετε για μια γρήγορη λύση; Το bakuchiol μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα ξεκινώντας από περίπου έξι εβδομάδες, εάν χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα. Τα προϊόντα ρετινόλης χρειάζονται παραδοσιακά περίπου τέσσερις έως έξι μήνες για να φανούν ορατά αποτελέσματα.

Γήρανση στα χέρια: Πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντηλιακό με περσινή ημερομηνία λήξης: Ποιες είναι οι επιπτώσεις του στην επιδερμίδα;

HerNewskl

Jennifer Lopez: To ρομαντικό hair styling και το καλοκαιρινό νυφικό μακιγιαζ

HerNewskl

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας αυτό το καλοκαίρι

HerNewskl