HerNews.gr
Beauty

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας αυτό το καλοκαίρι

Αντηλιακό

Το αντηλιακό μας είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος της επιδερμίδας μας και αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, παρά την ευρεία χρήση του και την συνεχή αγορά του, πολλοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες απορίες, γύρω από το εν λόγω προϊόν. Όπως το αν πρέπει να αγοράζουν χημικό ή φυσικό αντηλιακό;

Τι επιπτώσεις έχει το καθένα; Τι σημαίνει αντηλιακό ευρέος φάσματος, όπως και το ποιο SPF είναι καταλληλότερο. Όμως, σπάνια περνά από το μυαλό μας, η ημερομηνία λήξης του αντηλιακού. 

Έτσι, δεν αρκεί απλά να αποφασίσετε για τα συστατικά που προτιμάτε και να βρείτε τη μάρκα που σας ταιριάζει, την σύνθεση που ενδείκνυται για το δέρμα σας, αλλά και το SPF. Οφείλετε να μάθετε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξεως του αντηλιακού σας. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

 
Ας μιλήσουμε με ένα συχνό παράδειγμα, που μπορεί να δείτε τον εαυτό σας, διαβάζοντάς το. Στο τέλος του καλοκαιριού, πιθανώς να φτάνετε στο κάτω μέρος του αντηλιακού σας, με αποτέλεσμα να το αποθηκεύετε για το επόμενο καλοκαίρι, εάν δεν φοράτε αντηλιακό και το χειμώνα. Η τακτική αυτή μπορεί να αποβεί αρκετά επιβλαβής και λάθος για το δέρμα σας.  

 
Κρατώντας το αντηλιακό για την επόμενη χρονιά, το μόνο που κερδίζουμε είναι ένα αντηλιακό με υδαρή σύσταση, αλλοιωμένα συστατικά και ελάχιστες ευεργετικές ιδιότητες. Έτσι, θέτουμε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του προϊόντος και κινδυνεύουμε σοβαρά από τον ήλιο. 
 
αντηλιακό
Γενικότερα, τα αντηλιακά είναι σχεδιασμένα να παραμένουν στην αρχική τους σύσταση για τρία χρόνια. Αυτό όμως εξαρτάται πλήρως από την σωστή αποθήκευση. Για παράδειγμα, η ζέστη και η υγρασία επιταχύνουν την αλλοίωση του αντηλιακού, οπότε φροντίστε να το διατηρείτε σε πιο κρύες θερμοκρασίες ή σε θερμοκρασίες δωματίου. 
 
Ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε κάνει σωστή αποθήκευση, υπάρχει, πάλι, η πιθανότητα να έχει αλλοιωθεί το προϊόν. Εφόσον τα αντηλιακά φυλάσσονται σωστά, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διακινδυνεύσετε την υγεία και την ασφάλειά σας. Έτσι, είναι πάντα προτιμότερο να αγοράζετε νέο αντηλιακό κάθε φορά, παρά να ρισκάρετε την υγεία του δέρματός σας. 

 
Άλλωστε για αυτό το λόγο τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης. Κάτι που πολλοί καταναλωτές αμελούν είναι ότι το αντηλιακό θεωρείται φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή και αξιολογείται, αποκτώντας, έτσι, την ημερομηνία λήξης του. Τα περισσότερα αντηλιακά έχουν αυτή τη σφραγίδα με την ημερομηνία στο πάνω ή στο κάτω μέρος του μπουκαλιού.  

Εάν δεν βρίσκετε την ημερομηνία, ή αν έχει φθαρεί η σφραγίδα, ισχύει ο κανόνας των τριών ετών. Απλώς έχετε κατά νου, ότι τα τρία χρόνια αρχίζουν να μετράνε από την ημερομηνία παραγωγής και όχι την ημερομηνία αγοράς σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία λήξης προϋποθέτει επίσης ότι έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες αποθήκευσης, πράγμα που σημαίνει, ότι η ημερομηνία λήξης δεν είναι ακριβής εάν έχετε αποθηκεύσει το αντηλιακό σας στο γκαράζ σας ή σε χώρο που δεν ρυθμίζεται η θερμοκρασία σωστά. 
 
Ακόμα κι αν δεν είστε ειδικός στα αντηλιακά, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να διαπιστώσετε εάν το αντηλιακό σας έχει λήξει ή φθαρεί. Η υδαρής μορφή είναι συχνά το πρώτο σημάδι, ότι το αντηλιακό έχει αρχίσει να φθείρεται. Όπως και η αλλοίωση στη μυρωδιά. Η αίσθηση της αφής, της όσφρησης και της όρασής σας θα πρέπει να σας προειδοποιήσουν για το εάν είναι καλή ιδέα ή όχι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας ή εάν έχει περάσει η περίοδος χρήσης του.  
 
Χρησιμοποιώντας ένα ληγμένο ή αλλοιωμένο αντηλιακό, αυξάνονται οι πιθανότητες ηλιακών εγκαυμάτων, εμφάνισης καφέ κηλίδων και κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Αν και ένα ληγμένο αντηλιακό μπορεί να μην είναι εντελώς αναποτελεσματικό, η πιθανότητα να μην σας παρέχει την προστασία που χρειάζεστε, είναι μεγάλη.

Έτσι, ένα αντηλιακό με δείκτη SPF 50, σε καμία περίπτωση δεν παρέχει την προστασία αυτήν, όταν λήγει ή αλλοιώνεται.  

Αντηλιακό 

Και ενώ θα πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί ή να μειώσουμε τη σπατάλη και την υπερβολή, η μη αγορά αντηλιακού δεν είναι ο τομέας που πρέπει να μειώσουμε την αγορά μας και να ρισκάρουμε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους κινδύνους του ήλιου σε απροστάτευτο δέρμα, οπότε αν κάνετε το σωστό, εφαρμόζοντας αντηλιακή προστασία, είναι εξίσου σημαντικό να είστε σίγουροι ότι το προϊόν θα κάνει ακριβώς αυτό – θα σας προστατεύσει.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, απαλλαγείτε άμεσα από αυτό και προμηθευτείτε ένα καινούριο. 

Βρείτε την απόλυτη αντιηλιακή προστασία για το δέρμα και τα μαλλιά σας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Victoria Beckham: Σύντομα λανσάρει την καινούργια της σειρά!

HerNewskl

Rihanna: Ποιο είναι το αγαπημένο της beauty προϊον που άπλωσε στην κοιλιά της;

HerNewskl

Χημικό Peeling: Το μυστικό για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα

HerNewskl