HerNews.gr
Ελλάδα

Γιάννης Ιωαννίδης: «Έφυγε» από τη ζωή ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών. Ο «Ξανθός», όπως ήταν το προσωνύμιό του, σύνδεσε το όνομά του με μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, γράφοντας ιστορία στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και στον αντίστοιχο του Αρη.  Υπήρξε επίσης προπονητής της Εθνικής ομάδας, σε δύο περιόδους μάλιστα, αλλά και των ΑΕΚ και Γ.Σ Λάρισας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μία από τις κορυφαίες και εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Διετέλεσε στο παρελθόν μεταξύ άλλων Υπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής, συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ η δεκαετία του ’80 και του ’90, άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια.

Ναι, ο καφές είχε υπνωτικό»: Το ματς που ο Ιωαννίδης πιστεύει ότι έγινε η  μεγαλύτερη δολιοφθορά στην ιστορία του μπάσκετ | Έθνος

Ο σπουδαίος αθλητής παραμένει μέχρι σήμερα ο προπονητής με το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, αφού κέρδισε 12 (έναν παραπάνω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς), καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος (418 νίκες).

Στην πολιτική, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός «Πολιτισμού» στην δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει μαρτυρία για την πρεσβυτέρα – «Γνωρίζει, είχε ανοίξει την πόρτα 2-3 φορές»

Her News

Από την Κυριακή ξεκινά το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων – Πώς θα λειτουργήσουν

Her News

Άρτα: «Τον σκότωσα γιατί θα το έκανε εκείνος» – Νέες αποκαλύψεις για το φρικτό έγκλημα

HerNews ka