HerNews.gr
DECORNEWS

7+1 τάσεις διακόσμησης για γωνίες ανάγνωσης που θα κάνουν το σπίτι σας πιο άνετο

Όλο και περισσότεροι από εμάς μετατρέπουμε τον αχρησιμοποίητο χώρο στα σπίτια μας σε άνετες γωνιές ανάγνωσης. Με μερικές απλές προσθήκες επίπλων, μπορείτε να δώσετε μια νέα πνοή σε μια αγαπημένη γωνιά, μετατρέποντάς την σε μια άνετη γωνιά και γαλήνια απόδραση, όπου μπορείτε να κουλουριαστείτε με ένα καλό βιβλίο. 

Η δημοτικότητα των γωνιών ανάγνωσης στο σπίτι συμπίπτει με την εξελισσόμενη αντίληψη των σπιτιών ως χώρων για χαλάρωση και μια κινούμενη στροφή προς τους ολιστικούς εσωτερικούς χώρους – ένα ήθος που εστιάζει στην ψυχολογική και πνευματική ευημερία του ιδιοκτήτη του σπιτιού. 

Για να μάθετε πώς να κάνετε τη γωνιά της ανάγνωσης σε τάση αυτό το φθινόπωρο, συνεχίστε να διαβάζετε.

1. Μεταμόρφωση ενός  παραθύρου σε ένα cozy μέρος

Ένα γωνιακό κάθισμα παραθύρου για ανάγνωση

Μια τάση που έχουμε εντοπίσει όταν πρόκειται για γωνιές ανάγνωσης είναι ότι οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν περιορίζονται σε μια γωνία. Όλο και περισσότερο, βλέπουμε σχεδιαστές να σκέφτονται έξω από το κουτί. Δώστε στο κάθισμα του παραθύρου σας τη μεταμόρφωση της γωνίας ανάγνωσης με μερικά μαξιλάρια ριχτάρι και ίσως ένα τραπεζάκι για να τοποθετήσετε τα βιβλία σας και ένα ζεστό ρόφημα.

2. Είναι σημαντικό να θυμάστε την άνεση

Μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης με χαλί κάτω από τα πόδια

Η θαλπωρή ήταν πάντα σημαντική για κάθε γωνιά ανάγνωσης , αλλά καθώς κατευθυνόμαστε προς τους πιο δροσερούς μήνες του φθινοπώρου, η υφή πρέπει να αυξηθεί κατά ένα βαθμό. Από υπερμεγέθεις βελούδινες καρέκλες μέχρι ριχτάρια, κάθε λεπτομέρεια μετράει για να κάνετε μια γωνιά πραγματικά ελκυστική.  Τέλος, η τοποθέτηση ενός από τα καλύτερα χαλιά κάτω από τα πόδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αυτό το επιπλέον κομμάτι υφής. Τα χαλιά είναι επίσης τόσο βολικά για τη χωροθέτηση του χώρου, και ένα μικρό χαλί κάτω από το πόδι οριοθετεί τη γωνία, για να μην αναφέρουμε ότι παρέχει απαλότητα κάτω από τα πόδια.

3. Χρησιμοποιείστε μια εσοχή για ένα άνετο κάθισμα στο παράθυρο

Μια γωνιά ανάγνωσης δίπλα σε ένα παράθυρο

Το μέγεθος δεν αποτελεί εμπόδιο για την τέλεια γωνιά ανάγνωσης και βλέπουμε σχεδιαστές να αγκαλιάζουν όλες εκείνες τις γωνίες που μπορεί να προσφέρει το σπίτι σας για να δημιουργήσουν έναν χώρο ανάγνωσης.  Η κλίση σας μπορεί να είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό γραφείο σε αυτή τη γωνιά, αλλά αυτός ο ενσωματωμένος διθέσιος καναπές δημιουργεί ένα ζεστό μέρος που φέρνει χαρά με την παιχνιδιάρικη ταπετσαρία του. Δεν είναι επίσης χάσιμο χώρου, και υπάρχει ένα μικρό ντουλάπι κάτω από τον καναπέ όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας αναγνώσματα. 

4. Φωτισμός του χώρου με επιδαπέδιο φωτιστικό

Μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης με φωτιστικό δαπέδου

Οι πιο εκλεπτυσμένες γωνιές ανάγνωσης που έχουμε δει να είναι trending έχουν πάντα ένα κομψό φωτιστικό δαπέδου. Είναι ένα υπέροχο αξεσουάρ και νομίζουμε ότι ολοκληρώνει πραγματικά την εμφάνιση. Βεβαιωθείτε ότι η λάμπα σας είναι αρκετά ψηλή ώστε να φωτίζει από ψηλά όταν διαβάζετε το βιβλίο σας και αποφύγετε τη λάμπα που φτάνει στο ίδιο ύψος με εσάς όταν κάθεστε – αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει έντονη λάμψη στο μάτι. 

5. Προσθήκη φωτιστικού τοίχου

Μια γωνιά ανάγνωσης με θέα στον πάγκο και το παράθυρο

Από κομψές πρόσθετες απλίκες που φαίνονται εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών (αλλά στην πραγματικότητα είναι μια εξαιρετική αγορά) μέχρι τα μοντέρνα γλυπτά, υπάρχει κάτι γοητευτικό για ένα φωτιστικό τοίχου στη γωνιά ανάγνωσης. Όσον αφορά το πόσα να επιλέξετε, ένα φως στον τοίχο πάνω από τον καθορισμένο χώρο καθιστικού σας φαίνεται κομψό, σε αντίθεση με δύο συμμετρικά φώτα στις δύο πλευρές της καρέκλας σας. Ένα φωτιστικό τοίχου λειτουργεί σχεδόν σαν ένα κομμάτι τέχνης τοίχου σαλονιού και προσθέτει ενδιαφέρον στο χώρο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 κόλπα επιμέλειας μπάνιου για να δείχνει σαν ξενοδοχείου & πιο οικείο

HerNews ka

«Σαρώνουν» οι ταπετσαρίες τοίχου με μάρμαρο – Τι να επιλέξεις ανάλογα με το χώρο σου

HerNews ka

Τάσεις στα χαλιά για το 2024: Στυλ, χρώματα & σχέδια που θα μεταμορφώσουν τα δάπεδά σας

HerNews ka