HerNews.gr
DECORNEWS

5 κόλπα επιμέλειας μπάνιου για να δείχνει σαν ξενοδοχείου & πιο οικείο

Υπάρχει μια ιδιαίτερη αίσθηση όταν βρίσκεσαι στο μπάνιο ενός πολύ ωραίου ξενοδοχείου. Σαν ένα μίνι σπα μόνο για τον εαυτό σας, έχει όλα τα στοιχεία για να σας κάνει να νιώσετε άνετα και περιποιημένα.

Πέρα από τα προϊόντα ομορφιάς καλής ποιότητας και τις αφράτες πετσέτες και τη ρόμπα, είναι ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί ο χώρος του μπάνιου που θα προσφέρει το συνολικό ανεβασμένο αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε να αναδημιουργήσουμε στο σπίτι.

Τα φώτα, τα υλικά, τα αξεσουάρ, είναι όλα προσεκτικά επιλεγμένα για να υποστηρίξουν μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Η σκέψη στο σχεδιασμό του μπάνιου σας έχοντας αυτό κατά νου θα αποδίδει κάθε μέρα και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μόνο λίγα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη. 

1. Χρησιμοποιήστε λειτουργικό & statement φωτισμό

φώτα τοίχου σε ένα μικρό δωμάτιο πούδραςΟ υπέροχος φωτισμός είναι τα πάντα, ειδικά σε ένα μπάνιο, όπου θα χρειαστείτε τόσο έντονο φωτισμό με επίκεντρο τις εργασίες, όσο και κάτι πιο ζεστό για να χαρίσετε την αίσθηση του ξενοδοχείου. Και δεν είναι μόνο η λειτουργία. Σημασία έχει και η εμφάνιση. Ένας όμορφα σχεδιασμένος εσωτερικός χώρος ξενοδοχείου έχει να κάνει με την προσοχή στη λεπτομέρεια και τα φωτιστικά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσθέσετε ένα ενδιαφέρον στοιχείο διακόσμησης.

2. Προσθέστε λεπτομέρειες μαρμάρου

Ξύλινος νιπτήρας μπάνιου με δύο ράφια και επιφάνεια εργασίας γκρι μάρμαρο, σκούρα πράσινα πλακάκια, μεγάλο παράθυρο και οβάλ καθρέφτηςΔεν υπάρχει τίποτα που να δημιουργεί μια υπερυψωμένη αίσθηση όπως οι μαρμάρινοι πάγκοι σε ένα μπάνιο. Εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει πραγματικό μάρμαρο, ο χαλαζίας και η πορσελάνη με μαρμάρινο λουκ θα δημιουργήσουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Αισθητικά όμορφοι και εξαιρετικά πρακτικοί, οι πάγκοι εμπνευσμένοι από σκυρόδεμα με εμφάνιση μαρμάρου ή απτικό σας επιτρέπουν να επιτύχετε μια αισθητική που μοιάζει με σπα χωρίς συμβιβασμούς στην ανθεκτικότητα. 

Εάν η αλλαγή της επιφάνειας του μπάνιου σας δεν είναι κάτι που δεν σκοπεύετε να κάνετε, μπορείτε ακόμα να φέρετε στοιχεία από μάρμαρο με αξεσουάρ όπως σαπουνιού, δοχεία ή δίσκους καλλυντικών, όπου μπορείτε να αγκαλιάσετε το πραγματικό μάρμαρο χωρίς να ανησυχείτε πολύ για τη συντήρησή του. Απλά φροντίστε να ταιριάζουν, για να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση. 

3. Προσθέστε ένα όμορφο χαλί

μπάνιο με λευκούς τοίχους, ανεξάρτητη μπανιέρα, σκούρο δάπεδο και χαλίΓια παράδειγμα, επειδή μιλάμε για μπάνια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους χώρους του σπιτιού να μας εμπνεύσουν. Αυτό που κάνουν σωστά τα επιτυχημένα ξενοδοχεία είναι ένας αβίαστος συνδυασμός λειτουργιών και άνεσης, και εκπληκτικές λεπτομέρειες σχεδιασμού που μας εμπνέουν να προσπαθήσουμε και να αναδημιουργήσουμε στο σπίτι. Το να τοποθετήσεις ένα όμορφο χαλί σε ένα μπάνιο θα ανυψώσει πραγματικά τον χώρο.

Ξεχάστε το παλιό χαλάκι μπάνιου και φέρτε ένα άνετο χαλί που μπορείτε να τοποθετήσετε κατά μήκος του μπάνιου σας ή στη μέση του χώρου. Θα δείχνει chic και θα κάνει τον χώρο σας να νιώθει πιο οικείος.

4. Επιλέξτε μοναδικές λαβές ντουλαπιών

μπάνιο με ντουζιέρα και πράσινο νιπτήρα με συρτάριαΟι μικρές λεπτομέρειες που επιλέγονται προσεκτικά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε έναν χώρο και οι σχεδιαστές των καλύτερων ξενοδοχείων ξέρουν πώς να το εκμεταλλευτούν. Οι όμορφες, μοναδικές λαβές ντουλαπιών μπάνιου είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία που θα ανεβάσουν αβίαστα τον χώρο σας, γρήγορα. Όταν πρόκειται για την αναβάθμιση του μπάνιου σας, οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο σχέδιό σας.

Η σωστή επιλογή για πόμολα μπορεί να αναδείξει αβίαστα το σχέδιό σας και να συμπληρώσει άλλα στοιχεία του χώρου σας, όπως φωτιστικά, ντουλάπια και επιφάνειες. Το υλικό είναι σαν το κόσμημα για το σπίτι σας. Ακριβώς όπως τα κοσμήματα βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα ντύσιμο, το υλικό είναι η τελευταία λεπτομέρεια που συνδυάζει ολόκληρο το σχέδιο του μπάνιου σας.

5. Τοποθετήστε υπερυψωμένα πάνελ για τις κουρτίνες

Βαθύ μωβ μπάνιο με παραδοσιακό νεροχύτη και χωνευτή κουρτίνα μπάνιουΟ ευκολότερος τρόπος για να επιτύχετε μια πολυτελή εμφάνιση είναι να αγοράσετε ένα σετ κουρτινών. Σκεφτείτε «υψηλές» κουρτίνες μπάνιου. Χρησιμοποιήστε τις για να πλαισιώσετε το ντους σας. Επενδύστε τις με τις τυπικές πλαστικές ή υφασμάτινες κουρτίνες σας και είστε έτοιμοι! Και αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να αλλάξετε το κουρτινόξυλο σας με ένα πολυτελές ορειχάλκινο και να ταιριάξετε τα δαχτυλίδια κουρτινών. 

6. Μην ξεχνάτε την τελευταία πινελιά

Το κύριο σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν προσπαθείτε να μιμηθείτε μια εμφάνιση που μοιάζει με ξενοδοχείο στο μπάνιο σας είναι η αίσθηση που δημιουργεί ο καλός σχεδιασμός: αυτή ενός υπερυψωμένου, άνετου χώρου.

Τέλος, σκεφτείτε μακριά από το παραδοσιακό, κρύο σκηνικό του μπάνιου και φέρτε στοιχεία διακόσμησης και αξεσουάρ που δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα που μοιάζει με σπα. Προσθέστε ένα όμορφο βάζο με λουλούδια, ξεφορτωθείτε τις αταίριαστες πετσέτες και επενδύστε σε ένα καλό, αφράτο σετ  λευκών ειδών ξενοδοχείου. Προσθέστε ένα φανταχτερό κερί και θα είστε έτοιμοι για την επόμενη διαμονή σας!

Πως θα επιλέξεις το στυλ που θα έχει το μπάνιο σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Boho Διακόσμηση: Ιδέες για να διαμορφώσεις Μποέμ στυλ στο χώρο σου

Her News

Μαρία Μπακοδήμου: Το ονειρικό σπίτι της παρουσιάστριας (ΦΩΤΟ)

Her News b

Αυτό είναι το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για ένα άνετο σπίτι σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka