HerNews.gr
DECORNEWS

Τάσεις στα χαλιά για το 2024: Στυλ, χρώματα & σχέδια που θα μεταμορφώσουν τα δάπεδά σας

Οι σωστές τάσεις στα χαλιά αναδεικνύουν τη δυνατότητα αυτού του δαπέδου να κάνει μια μεγάλη ντιζάιν δήλωση και να εισάγει έναν χώρο με έντονα χρώματα και σχέδια, που αναδεικνύονται ως το επίκεντρο του δωματίου.

Το χαλί είναι η βάση για τον χώρο σας, είναι η κόλλα που τα δένει όλα μαζί.Το χαλί σας θα γειώσει το δωμάτιό σας και θα φέρει συνοχή στα άλλα στοιχεία του χώρου. Είναι επίσης μια τεράστια δήλωση στυλ, καθώς το σχέδιο του χαλιού σας θα υπαγορεύσει ολόκληρο τον χώρο. 

Αν αναρωτιέστε πώς να συμπεριλάβετε αυτή τη σημαντική τάση στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων , τότε εδώ είναι μερικές συμβουλές και παραδείγματα.

1. Έντονα χρώματαμοντέρνο σαλόνι με ρουμπινί κόκκινο χαλί από τοίχο σε τοίχοΣύμφωνα με πολλούς σχεδιαστές, το χαλί είναι το νέο χρώμα και επιλέγοντας φωτεινές και ζωηρές αποχρώσεις προσθέτει έναν παράγοντα εντυπωσιασμού στο σπίτι – ένα βασικό επίκεντρο των τρεχουσών χρωματικών τάσεων. Για όσους μπορεί να είναι επιφυλακτικοί με την προσθήκη μιας τέτοιας δήλωσης, επιλέξτε έναν τόνο που συμπληρώνει τα χρώματα των τοίχων για να εξασφαλίσετε ότι η εμφάνιση παραμένει συνεκτική. Για τους μαξιμαλιστές, επιλέξτε ένα χρώμα με αντίθεση για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει μια γιορτή για τα μάτια!

Ζεστά χρώματα – ροζ ρουζ, κίτρινο μουσταρδί, κόκκινο, πράσινο αβοκάντο. Η ρετρό ατμόσφαιρα επεκτείνεται σε κομψά μοτίβα και μαξιμαλιστικές παλέτες χρωμάτων. Βλέπουμε την τάση του μινιμαλισμού και της μονόχρωμης αλλαγής σε «more is more». Περισσότερο χρώμα, περισσότερα σχέδια, μεγαλύτερα πιο τολμηρά σχέδια και πολλή υφή.

2. Διακοσμητικά περιγράμματα κίτρινο ενσωματωμένο καθιστικό σε ένα mudroom με διακοσμητικό μπλε χαλίΗ δημιουργία ενός ειδικού χαλιού είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι σχεδιαστές προσθέτουν μια μοναδική πινελιά σε χώρους και σπίτια. Όταν τοποθετείτε ένα χαλί πάνω από ένα ξύλινο δάπεδο ή με πλακάκια (μια βασική εμφάνιση όσον αφορά τις τάσεις του δαπέδου ), αφήνοντας ένα μικρό κενό γύρω από την άκρη, του επιτρέπει να ξεχωρίζει και να δίνει χώρο για να προστεθεί ένα διακοσμητικό περίγραμμα. Το κρόσι είναι ένα διακοσμητικό τελείωμα που βρίσκεται συνήθως στο πιο κοντό άκρο των χαλιών, για να λειτουργεί καλά σε παραδοσιακά ή σύγχρονα επίπεδα υφαντά χαλιά. 

3. ΡίγεςΈνα σαλόνι με ρίγες στο χαλίΗ διαχρονική γοητεία των χαλιών με ριγέ σχέδια εξακολουθεί να είναι ένα σταθερό αγαπημένο για πολλούς σχεδιαστές σήμερα. Δίνοντας δομή σε ένα χώρο, οι ρίγες βοηθούν να φέρει μια ποικιλία αποχρώσεων σε ένα σχέδιο. Οι ρίγες λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε μια κρεβατοκάμαρα, είναι αρκετά εντυπωσιακές για να φαίνονται λίγο ενδιαφέρουσες, αλλά μπορούν να είναι αρκετά λεπτές, ώστε να εξακολουθούν να δημιουργούν έναν ξεκούραστο χώρο. Χρησιμοποιώντας χρώματα ή τόνους σε αντίθεση, μπορούν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που τραβάει αμέσως τα βλέμματα. Οι ρίγες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό της αντίληψης του χώρου – οι οριζόντιες ρίγες μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο επεκτατικό, ενώ οι κάθετες ρίγες μπορούν να το κάνουν να αισθάνεται ψηλότερο.

4.Color blockingΣαλόνι σε στυλ Boho με μοκέτα από γιούταΤο color blocking έχει πάρει πολλές διαφορετικές μορφές τα τελευταία χρόνια, αλλά εμφανίζεται κάθε σεζόν στις τάσεις εσωτερικού χώρου. Το να πας τολμηρά στους τοίχους δεν είναι για όλους και σίγουρα δεν είναι για κάθε χώρο, αλλά τα καλύτερα χρώματα χαλιών σε αντικρουόμενες αποχρώσεις μπορεί να είναι ένας πιο διακριτικός και συναρπαστικός τρόπος να αγκαλιάσεις αυτή τη διαρκώς δημοφιλή τάση. 

5. Κύκλοι και γεωμετρικά σχέδιαένα πολύχρωμο σαλόνι με κόκκινο καναπέ, κίτρινη καρέκλα και χαλί με σχέδιαΈχοντας έμπνευση από αρχιτεκτονικές και δομικές διαμορφώσεις, πολλοί σχεδιαστές χαλιών ενσωματώνουν καμπύλες και στρογγυλεμένες σιλουέτες στα χαλιά του σαλονιού για να προσθέσουν ένα αποτέλεσμα υφής. Τα χαλιά με υφή προσθέτουν βάθος και διάσταση σε έναν χώρο, δημιουργώντας οπτικό ενδιαφέρον και απτική γοητεία. Φέρνουν μια αίσθηση ζεστασιάς, θαλπωρής και άνεσης σε ένα δωμάτιο, κάνοντας το να αισθάνεται φιλόξενο και άνετο. Οι υφές του χαλιού μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απαλότητα της συνολικής εμφάνισης ενός χώρου, εξισορροπώντας τις λείες επιφάνειες και προσθέτοντας μια πινελιά χαρακτήρα.

6. Γήινες αποχρώσειςΣαλόνι με κρεμ μοκέταΕνώ οι τάσεις στα χαλιά δείχνουν ότι μπορούμε να γίνουμε πιο τολμηροί με τα χρώματα και τα σχέδιά μας, υπάρχει επίσης μια ισχυρή τάση για τη χρήση τύπων χαλιών γνωστών για την πιο διάσημη ποιότητά τους – προσθέτοντας ζεστές, άνετες και αναπαυτικές δονήσεις σε ένα δωμάτιο. Και αυτή η θαλπωρή ενισχύεται μόνο με γήινους τόνους. Αυτές οι πλούσιες αποχρώσεις από τερακότα και ώχρα είναι ιδανικές για να φέρουν βαθύτερες αποχρώσεις σε έναν ουδέτερο χώρο χωρίς να κατακλύζουν αυτές τις πιο απαλές, πιο ανοιχτές αποχρώσεις. 

Με αυτά τα κόλπα ένας μικρός χώρος θα γίνει πιο όμορφος & λειτουργικός

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

HerNews ka

Το απλό κόλπο για το iPhone που θα σας βοηθήσει να μην κάνετε ποτέ ξανά λάθος στο πλύσιμο ρούχων

HerNews ka

6 ιδιοφυείς τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά βάζα κεριών

HerNews ka