HerNews.gr
DECORNEWS

3 κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα παράθυρα

Με την πάροδο του χρόνου, η ρύπανση και η βρωμιά συσσωρεύονται αργά αλλά σταθερά στα παράθυρα του σπιτιού σας, τόσο μέσα, όσο και έξω, εμποδίζοντας τη θέα  το πολύτιμο ηλιακό φως.

Για να διατηρήσετε τη θέα σας και τα φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπούν το φως, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές καθαρισμού για τα παράθυρα. 

Λάθος #1: Επιλέγετε μια ηλιόλουστη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρα

Κάντε αυτή τη δουλειά στον καυτό ήλιο και το καθαριστικό θα στεγνώσει στα ζεστά παράθυρα προτού το σκουπίσετε, αφήνοντας ραβδώσεις που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Εάν ο καιρός δεν συνεργάζεται, ξεκινήστε από τη σκιερή πλευρά του σπιτιού.

Λάθος #2: Ψεκάζετε καθαριστικό πάνω από βρωμιά και σκόνη

Πριν ξεκινήσετε, σκουπίστε τη βρωμιά από το πλαίσιο του παραθύρου με μια βούρτσα ή απορροφήστε τη με ηλεκτρική σκούπα χειρός ή με το εξάρτημα σκόνης του μηχανήματος σας. Αυτό θα αποτρέψει τη μετατροπή της βρωμιάς σε λάσπη όταν αναμιχθεί με ένα καθαριστικό. Εάν τα παράθυρα είναι πολύ βρώμικα, χρησιμοποιείστε νερό και μια μαλακή βούρτσα, στη συνέχεια ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν.

Για το γρήγορο ξεσκόνισμα των περσίδων, συνιστάται να περάσετε και τις δύο πλευρές με ξεσκονόπανο μικροϊνών ή να ανοίξετε τα πηχάκια και να περάσετε το καθένα με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια με ένα στεγνό.

Μπορείτε επίσης να ανανεώσετε τις κουρτίνες σας ταυτόχρονα βάζοντάς τες στο στεγνωτήριο για 15 λεπτά σε έναν κύκλο “μόνο με αέρα” και κρεμώντας ξανά γρήγορα για να αποτρέψετε το τσαλάκωμα.

Λάθος # 3: Παραβλέπετε το καθαριστικό τζαμιών

Μην κρατάτε πίσω το σπρέι, ειδικά αν τα παράθυρά σας φαίνονται πολύ βρώμικα. Χρειάζεστε άφθονο καθαριστικό για να διαλύσετε και να αιωρήσετε τη βρωμιά, ώστε να μπορεί να σκουπιστεί τελείως. Οπότε μην το τσιγκουνευτείτε καθόλου.

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό για τα παράθυρα, με λίγο νερό, λευκό ξύδι και λίγο οινόπνευμα. Ενώνετε τα υλικά και τα βάζετε σε ένα μπουκάλι σπρέι.

Πόσο διαρκούν τα φίλτρα νερού και πόσο συχνά πρέπει να αλλάζονται;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Her News

Ποιο χρώμα μπορεί να κάνει αυτόματα το σπίτι σας να δείχνει πιο luxury;

HerNews ka

Πως να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο

HerNews ka