HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο

Αν δυσκολεύεστε με ένα μικρό μπάνιο, μην φοβάστε! Υπάρχουν έξυπνες μέθοδοι εκεί έξω με τις οποίες ορκίζονται οι σχεδιαστές για να εξοικονομήσουν πολύτιμο χώρο. Από έξυπνες λύσεις αποθήκευσης έως έξυπνα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο του μπάνιου σας.

Από τη βελτιστοποίηση του χώρου στους τοίχους μέχρι την απομάκρυνση αυτών των συρταριών μια για πάντα, ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες συμβουλές των σχεδιαστών για εξοικονόμηση χώρου σε ένα μικρό μοντέρνο μπάνιο.

1. Αξιοποιήστε τον κάθετο χώρο σας

Ένα μπάνιο με αποθηκευτικό χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφήΗ κάθετη αποθήκευση είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό σας μπάνιο και μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι τοίχοι σας προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για αποθηκευτικό χώρο. Σκεφτείτε ανεξάρτητα ντουλάπια που φτάνουν στην οροφή έως πλωτές μονάδες ραφιών που μπορούν να βοηθήσουν στην αποθήκευση αυτών των αναγκών μπάνιου, ενώ παρέχουν μια επιφάνεια για διακόσμηση. Εναλλακτικά, τα ενσωματωμένα ντουλάπια που τοποθετούνται στις εσοχές του δωματίου δεν είναι απλώς μια εξαιρετική ιδέα για σαλόνια και υπνοδωμάτια, αλλά μπορούν να παρέχουν άφθονο χώρο αποθήκευσης για πετσέτες και προϊόντα περιποίησης και στα μπάνια.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο είναι να διπλασιάσετε τα έπιπλα. Γίνετε έξυπνοι με σχεδιασμό που συνδυάζει φόρμα, λειτουργία και στυλ. Καθρέφτες που λειτουργούν ως ντουλάπια και αναπηδούν το φως γύρω από το δωμάτιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκαλύψετε την άβολη αποθήκευση.

2. Αξιοποιήστε τον νιπτήρα 

Ένα μπάνιο με επιπλέον νιπτήραΕίτε επιλέξτε ένα ντουλάπι κάτω από το νυπτήρα σας, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης για τα απαραίτητα του μπάνιου, είτε προτιμήστε ένα κρεμαστό έπιπλο. Το κρεμαστό έπιπλο κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος επειδή το δάπεδο εκτείνεται από κάτω και έτσι κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Ένας νεροχύτης μικρής κλίμακας είναι ένας άλλος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την περιοχή του δωματίου. 

3. Επιλέξτε μικρή μπανιέραA small freestanding bath in a bathroomΑν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο, ίσως σκεφτείτε ότι πρέπει να παραιτηθείτε από ορισμένες πολυτέλειες – μια μεγάλη, πολυτελή ανεξάρτητη μπανιέρα είναι μια από αυτές. Η αλήθεια είναι ότι μια ανεξάρτητη μπανιέρα μπορεί να μην είναι διαθέσιμη σε εσάς, αλλά υπάρχουν μικρότερα μοντέλα στην αγορά που σας προσφέρουν το καλύτερο και των δύο κόσμων. Μια μικρότερη μπανιέρα σας βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ και κομψότητα.

4. Διατηρήστε τον χώρο καθαρό και τακτοποιημένο

Ένα μικρό μπάνιο με ακατάστατο εσωτερικόΌταν σχεδιάζετε να βελτιστοποιήσετε το μικρό σας μπάνιο, η “τάξη” είναι το κλειδί. Αν αναρωτιέστε πώς να οργανώσετε ένα μπάνιο, το να το αδειάσετε από όλα αυτά τα άδεια μπουκάλια σαμπουάν και κοντίσιονερ και να αξιολογήσετε πραγματικά τι να κρατήσετε και τι να πετάξετε είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Επίσης μια εναλλακτική είναι να μεταγγίσετε τα προϊόντα σας σε διάφανα και μίνιμαλ μπουκάλια για να πετύχετε μια πιο εκλεπτυσμένη και αρμονική αισθητική.

Οργανώστε το χώρο κάτω από τα ντουλάπια σας με χώρο αποθήκευσης κάτω από το νεροχύτη με ένα συρόμενο σύστημα που σας βοηθά να έχετε εύκολη πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεστε. Τα διαχωριστικά συρταριών μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να εστιάσετε το μυαλό σας και να διατηρήσετε τα πράγματα οργανωμένα και τακτοποιημένα.

Φιλικές προς τα παιδιά ιδέες διακόσμησης μπάνιου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τρόποι να διακοσμήσεις τα τραπέζια που έχεις σπίτι

Her News b

Ροζ τοίχος: Πως η απόχρωση αυτή ταιριάζει ιδανικά στο γραφείο του σπιτιού

Her News

Πώς να καθαρίσετε σωστά και εύκολα τις ομπρέλες εξωτερικού χώρου

HerNews ka