HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Το πόσο φως μπαίνει σε ένα δωμάτιο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που μας δίνει. Ένα σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να μοιάζει αρκετά καταθλιπτικό. Από την άλλη πλευρά, ένα φωτεινό δωμάτιο με δέσμες φυσικού φωτός είναι αναζωογονητικό. 

Ακόμα κι αν δεν έχετε άφθονο φυσικό φως ή την επιλογή να εγκαταστήσετε παράθυρα, μπορείτε ακόμα να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα. Δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να φωτίσετε αμέσως το δωμάτιό σας, όσο σκοτεινό κι αν είναι.

Αφήστε το φως να μπει με ελαφριές κουρτίνες

Εάν υπάρχουν παράθυρα, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο φως μπορείτε να πάρετε από αυτά. Η ποσότητα φωτός που παρέχει ένα παράθυρο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των κουρτινών που χρησιμοποιούνται. Οι βαριές ή οι σκουρόχρωμες κουρτίνες εμποδίζουν το φως και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μικρότερος. Στην ιδανική περίπτωση, επιλέξτε κουρτίνες που είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριές και σε ανοιχτά χρώματα, όπως λευκό.

Τοποθετήστε καθρέφτες

Στην πραγματικότητα, η διακόσμηση με καθρέφτες μπορεί να είναι το μυστικό σας πλεονέκτημα όταν πρόκειται να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όχι μόνο οι καθρέφτες κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, δημιουργώντας φαινομενικά περισσότερο χώρο, αλλά οι καθρέφτες είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάκλαση του φωτός.

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τους καθρέφτες κοντά σε πηγές φωτός, όπως κοντά σε παράθυρο ή λάμπα. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο οπτικά και θα αντανακλά το φως που υπάρχει διαθέσιμο, διανέμοντάς το όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιλέξτε ανοιχτά ή λευκά χρώματα για τους τοίχους

Το σωστό χρώμα κάνε πολλά για έναν χώρο. Τα ζεστά χρώματα προσθέτουν ζωντάνια και τα ψυχρά χρώματα προσθέτουν γαλήνη κι ηρεμία. Τα σκούρα χρώματα μπορούν να προσθέσουν πλούτο και κομψότητα. Τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να κάνουν έναν χώρο ευάερο και μεγάλο. Αλλά ακόμη περισσότερο από αυτό, τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως σε ένα δωμάτιο.

Για να φωτίσετε αμέσως ένα δωμάτιο, δοκιμάστε να βάψετε τους τοίχους και την οροφή σε ανοιχτό χρώμα. Χωρίς αμφιβολία, το λευκό ή ένας φωτεινός υπόλευκος τόνος είναι το καλύτερο χρώμα για την αντανάκλαση του φωτός και τη φωτεινότητα ενός χώρου.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη σας επιλογή για να φωτίσετε έναν χώρο. Απλώς φροντίστε να ακολουθείτε τις ανοιχτές παλέτες χρωμάτων, εάν θέλετε να διατηρήσετε το δωμάτιο φωτεινό.

Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να συνδυάσετε το κλασικό μπλε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση στο σπίτι σας

Her News

Τα καλύτερα μοντέρνα σχέδια για έναν κoμψό τοίχο

Her News

Υπνοδωμάτιο: 4 ιδέες για να κοιμόμαστε με στυλ

Her News