HerNews.gr
Beauty

Τρόποι για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο

Καθώς μεγαλώνετε, συμβαίνουν αλλαγές στο σώμα σας και τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στο πρόσωπο. Το δέρμα λοιπόν είναι συχνά ο πρώτος δείκτης γήρανσης, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε νεανικό δέρμα, όπως αλλαγή διατροφής και η χρήση αντηλιακού.

Ακολουθείστε μια πιο υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Όταν είστε νεότεροι, μπορεί να μην ανησυχείτε τόσο πολύ για το τι τρώτε. Αλλά όσο μεγαλώνετε, οι διατροφικές σας ανάγκες αλλάζουν. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες υγείας, υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της διατροφής σας και του δέρματός σας. Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο.

Το να τρώτε υγιεινά δεν σημαίνει απαραίτητα αυστηρούς περιορισμούς ή να στερείτε στον εαυτό σας τα αγαπημένα σας φαγητά. Απλά καλό είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή. Μην παραλείπετε οπότε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το πράσινο τσάι, τα λιπαρά ψάρια και τα λαχανικά.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα θα εμφανιστούν πιο γρήγορα. Μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη νερού επηρεάζει την ενυδάτωση του ανθρώπινου δέρματος. Είναι σημαντικό να πίνετε περίπου 1 με 2 λίτρα νερό την ημέρα. 

Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματός σας και χωρίς την κατάλληλη ενυδάτωση, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πιο θαμπό, οι ρυτίδες να ξεχωρίζουν και οι πόροι να είναι πιο εμφανείς. 

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο σας

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη γενική υγεία και η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σας. Αν δεν κοιμάστε καλά είναι πιο πιθανό να έχετε πιο πρησμένα μάτια, μαύρους κύκλους κάτω, περισσότερες ρυτίδες ή λεπτές γραμμές.

Φοράτε αντηλιακό

Αν και η έκθεση στον ήλιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D, είναι σημαντικό να μην γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. Ο ήλιος και το δέρμα έχουν μια περίπλοκη σχέση. Η υπερβολική έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη ελαστικότητα του δέρματος και περισσότερες ρυτίδες. Οπότε μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας, χειμώνα και καλοκαίρι.

Τα 4 βήματα για υγιές δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Barbie botox: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Mας αποκάλυψε το μυστικό για την εφαρμογή του ρουζ

HerNewskl

Κρέμα χεριών: Πώς θα επιλέξετε σωστά;

Her News