HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γαλάζια κυριαρχία με καθαρή νίκη της ΝΔ και νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε σαρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές, κερδίζοντας από την πρώτη Κυριακή επτά περιφέρειες της χώρας. Οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος απέσπασαν συντριπτικά ποσοστά, αφήνοντας πίσω τους τους αντιπάλους τους.

Τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαιώνει το αμετάβλητο του πολιτικού σκηνικού.

H ΝΔ διατηρεί την ισχυρή της παρουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σημάδια κατάρρευσης στα ποσοστά του, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι διατηρεί τις δυνάμεις του.

Η εκλογή των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστά-ρεκόρ σε αρκετές περιφέρειες ανέδειξε επίσης το χάσμα που τους χωρίζει από τους «εκλεκτούς» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε πολλές περιφέρειες κατρακύλησαν στην τρίτη θέση. Κοινό χαρακτηριστικό τους πάντως με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., είναι ότι δεν κατάφεραν σε πολλές περιφέρειες να ξεπεράσουν ποσοστά άνω του 15%.

Από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκλέγονται περιφερειάρχες στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Στις 6 από αυτές οι νικητές της κάλπης υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία ενώ στην Κρήτη ο υποψήφιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κατέρχεται με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.  Επιπλέον, στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας ανανεώνουν τη θητεία τους οι ήδη εκλεγμένοι περιφερειάρχες για την προηγούμενη τετραετία.

Διαβάστε περισσότερα: parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι Έλληνες γυρίζουν πλάτη στη ρωσική βότκα – Αλλάζει όνομα η Stolichnaya ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Her News

Paris Hilton: Διακοπές στις Σπέτσες με τον σύζυγό της Carter Reum

HerNews ka

Ηλιούπολη: Προφυλακιστέος ο προπονητής του Tάε Kβον Nτο – Αρνήθηκε στην απολογία του τις κατηγορίες ο 44χρονος

HerNews ka