HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Dennys μιλά στο HerNews: «Οι λεκτικές επιθέσεις έχουν γίνει πλέον κομμάτι της ρουτίνας μου»

Ο Dennys ασχολείται τα τελευταία χρόνια ενεργά με το μόντελινγκ και με το ιδιαίτερο στυλ που έχει καταφέρνει να αποτυπώνει στον φακό ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Με πάνω από 100.000 ακόλουθους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σκοπεύει να επεκτείνει την καριέρα του και στο εξωυερικό.  Είναι μόλις 19 ετών και με το θάρρος και την ειλικρίνεια που τον διακατέχει αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους που δυσκολεύονται να εκφράσουν ελεύθερα και ανοιχτά την σεξουαλικότητά τους.

Όπως δηλώνει στο HerNews, η «ταμπέλα» που μπορεί ίσως να οικειοποιηθεί περισσότερο, είναι το gender fluid και το queer, ενώ μας μιλά επίσης ανοιχτά για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχεται αλλά και για την αποδοχή από τους γονείς του όταν τους ανακοίνωσε την σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο Dennys μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου,

Θα ήθελες να τοποθετηθείς στις τελευταίες κατάπτυστες δηλώσεις του κ.Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη;

Νομίζω ότι ο κ.Μπέος εκφράζει την άποψη του μέσου Έλληνα εξού και καταχειροκροτήθηκε. Με στεναχωρεί πάρα πολύ, με τρομάζει, με λυπεί, σκέφτομαι όλα αυτά τα παιδιά που ανακαλύπτουν τώρα την σεξουαλική τους ταυτότητα και το πως νιώθουν μέσα τους. Το να ακούνε κάτι τέτοιο και να βλέπουν αυτή την αντίδραση και από τον κόσμο εμένα θα με τρόμαζε πάρα πολύ και νομίζω ότι τρομάζει και τα ίδια. Όλο αυτό νομίζω ότι είναι μέρος της καθημερινότητας κάθε ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου. Δηλαδή αυτές οι συμπεριφορές και η βία είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας δυστυχώς. Το ότι ένα παιδί που προβληματίζεται για τον εαυτό του μια φορά τώρα θα προβληματιστεί 10 ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις. Όχι ότι μας νοιάζει η άποψη του κ.Μπέου αλλά είναι μέρος του προβλήματος. 

Πες μας μερικά πράγματα για εσένα, πως θα παρουσίαζες τον εαυτό σου;

Από πάντα βλέπω τον Denny σαν έναν φίλο μου και προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο για αυτόν. Είμαι 19 χρόνων, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει μέχρι τα 16 μου στην Ξάνθη, όπου κάπου εκεί κατάλαβα ότι το μόντελινγκ είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Πλέον μένω μόνιμα στην Αθήνα και ασχολούμαι επαγγελματικά με το μόντελινγκ και τα social media με πάνω από 100,000 ακόλουθους στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram. Σίγουρα δε θα αυτοπροσδιόριζα τον εαυτό μου ούτε ως γκέι ούτε ως αγόρι, είναι κάτι το πιο νιώθω μέσα μου πιο ρευστό και ως ένα ταξίδι εξερεύνησης με τον εαυτό μου, χωρίς να είναι απαραίτητο να το προσδιορίσω στο 100%. Όποτε επί της ουσίας αυτή η ελευθερία και ο μη αυτοπροσδιορισμός με εκφράζουν και προσδιορίζουν απόλυτα. Το gender fluid και το queer είναι δυο «ταμπέλες» που νιώθω λιγότερο άβολα όταν μπαίνουν μπροστά από το όνομα μου και με εκφράζουν αρκετά.

Έχεις μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για την σεξουαλική σου ταυτότητα, σε έκανε ποτέ η κοινωνία να νιώσεις  «διαφορετικός» ;

Μιλάω από την αρχή της καριέρας μου ανοιχτά τόσο για την ταυτότητα φύλου μου όσο και τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι νιώθω ή ότι είμαι actual διαφορετικός. Το να μην έχεις την τυπική σεξουαλική ταυτότητα δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε κάνει ούτε να νιώθεις διαφορετικά ούτε να αισθάνεσαι λιγότερο άνθρωπος. Από την στιγμή που ξυπνάμε και κοιμόμαστε είμαστε δηλαδή άνθρωποι είμαστε όλοι ίδιοι, μοναδικοί ναι αλλά όχι διαφορετικοί, δε πιστεύω στην διαφορετικότητα γενικότερα. Σίγουρα όμως η κοινωνία μας τόσο σάπια που είναι θα σε κάνει να νιώσεις και διαφορετικός και λίγος και παράξενος και και και…. Χωρίς να είναι εύκολο αυτό που θα πω αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε χωρίς να ακούμε την άποψη του καθενός 

Σε πρόσφατη συνέντευξη σου αποκάλυψες ότι ο πατέρας σου σε «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή που έκανες coming out. Τι θα συμβούλευες σε κάποιον γονέα που το παιδί του έχει διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα ;

Νιώθω πολύ τυχερός όπου ο πατέρας μου και γενικότερα η οικογένεια μου με έχει αγκαλιάσει και με έχει δεχθεί αν και νιώθω ότι είμαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και την σκληρή αυτή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί όπως εγώ. Πιστεύω ότι κάθε παιδί αξίζει να βιώσει αυτή την αποδοχή όπου εξέλαβα εγώ και όλα αυτά να θεωρούνται αυτονόητα. Παρ’ όλα αυτά, κάθε γονέας οφείλει να στηρίξει το παιδί του έτσι ώστε να νιώθει και αυτός κομμάτι της κοινωνίας. Θα συμβούλευα όλους τους γονείς να προσπαθούν να ενημερώνονται περισσότερο, να δημιουργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το παιδί τους, να επικοινωνούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσουν να νιώσουν το αίσθημα της αποδοχής και να τα αγκαλιάσουν όπως ακριβώς έκανε ο πατέρας μου με εμένα, του οποίου οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

Όλο και περισσότερο ακούμε δυστυχώς ιστορίες παιδιών που είχαν άσχημη μεταχείριση από τους γονείς τους μόλις τους αποκάλυψαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Πιστεύεις ότι θα άλλαζε κάτι στη δίκη σου ζωή αν είχες τέτοια μεταχείριση από τους γονείς σου;

Σίγουρα πιστεύω ότι η ζωή μου θα ήταν διαφορετική αν δεν είχα την αποδοχή και την στήριξη των γονιών μου. Όπως κάθε άτομο έτσι και εγώ θα δυσκολεύουν να πορευτώ στη ζωή μου γιατί τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ένα άτομο αυτής της κοινότητας έξω στην κοινωνία είναι τόσα πολλά και καθημερινά πόσο μάλλον να τα αντιμετωπίζει μέσα στο ίδιο του το σπίτι το οποίο σπίτι θα έπρεπε να είναι ένας ασφαλής χώρος έκφρασης και όχι το αντίθετο. 

Ασχολείσαι ενεργά με το μόντελινγκ, τι είναι αυτό που σε κέρδισε στον χώρο και πως θα ήθελες να κινηθείς στην πορεία της καριέρας σου;

Το μόντελινγκ προέκυψε τυχαία στα 16 και μέσω της προβολής που έχω στα social media μου, ήρθαν οι πρώτες δουλειές και προτάσεις και κάπως έτσι το μικρόβιο μπήκε μέσα μου. Μέχρι τα 16 μου πίστευα ότι ήθελα να γίνω χορευτής, τέχνη πάλι μεν αλλά σίγουρα κάτι που κατάλαβα άμεσα ότι δε με εκφράζει τόσο όσο το μόντελινγκ. Σήμερα νιώθω σίγουρος ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου και έτοιμος να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Στην πορεία της καριέρας μου θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και αφού φτάσω στο ταβάνι της Ελλάδας να το κυνηγήσω και έξω. 

Θα ήθελες κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνεις δίκη σου οικογένεια και παιδιά;

Προσωπικά είμαι πολύ μικρός ακόμα για να με απασχολούν τέτοιου είδους ζητήματα. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου θέλω να επικεντρωθώ σε αλλά πράγματα όπως η επαγγελματική μου καριέρα και η κοινωνική μου ανέλιξη. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο κάθε άτομο θα πρέπει να είναι ελεύθερο και νομοθετικά κατοχυρωμένο  να μπορεί να δημιουργήσει την οικογένεια που αυτό επιθυμεί.

Έχεις ένα ιδιαίτερο στυλ. Πότε άρχισες να βρίσκεις τα πατήματα σου και να εκφράζεσαι ελεύθερα;

Μετά το coming out μου, για το οποίο έχω μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις μου, άρχισα να εκφράζομαι και να νιώθω πολύ πιο ελεύθερα και όχι ένοχα. Η μόδα είναι κάτι που με κάνει να νιώθω όμορφα και μου δίνει την δυνατότητα να εκφραστώ όπως εγώ επιθυμώ. Δε θα χαρακτήριζα κάπως το στυλ μου, οι περισσότεροι θα το θεωρήσουν ανδρόγυνο και πολύ εκκεντρικό. Για μένα είναι απλά υφάσματα, ουδέτερα υφάσματα που δε κοιτούν φύλλο ή χρώμα ή το οτιδήποτε είναι εκεί για να σε κάνουν ό,τι εσύ έχεις φανταστεί για τον εαυτό σου. 

Όταν ήρθες στην Αθήνα ένιωσες πιο “ευπρόσδεκτος” ;

Στην αρχή και τους πρώτους μήνες ένιωθα πολύ πιο ελεύθερος και άνετος να εκφράζομαι με τον καιρό και με διαφορά περιστατικά που βίωσα κατάλαβα πως όχι, δε θα πάμε ποτέ μπροστά σαν χώρα. Είναι σίγουρα κάτι που με λυπεί γιατί αγαπώ την Αθήνα και την Ελλάδα και δε θα ήθελα να αναγκαστώ να φύγω κάπου έξω. Οι επιθέσεις λεκτικές κυρίως και πολύ πιο σπάνια σωματικές είναι κάτι που γίνεται σχεδόν κάθε μέρα και έχει γίνει πλέον δυστυχώς κομμάτι της ρουτίνας μου. Πολύ στενάχωρο αλλά μας δείχνει πόσο πίσω είναι μια ευρωπαϊκη κατά τα αλλά πρωτεύουσα όπως η Αθήνα. Όποτε σίγουρα δε νιώθω ούτε ελεύθερος να εκφράζομαι ούτε ευπρόσδεκτος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε το κάνω, το κάνω πάντα  με οποίο κόστος. Δε θα σταματήσω ποτέ να είμαι αυτό το ανοιχτά περήφανο πλάσμα, η λάμψη που σου δίνει η ελευθερία στην έκφραση είναι αναντικατάστατη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Προτεραιότητα μου σίγουρα είναι η επαγγελματική μου καριέρα και το μόντελινγκ, να δουλέψω ακόμη περισσότερο, να μάθω, να εξελιχθώ. Για μένα το μόντελινγκ είναι ελευθερία και όχι καλούπια, το κάνω για να θεραπευτώ. Βρίσκω ταυτόχρονα ελευθερία και πειθαρχία μέσα σε αυτό και σίγουρα μου αρέσει πολύ αυτό. Για την ώρα λοιπών όπως προανέφερα είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα ένα μοντέλο που πρεσβεύει αυτό το ιδιαίτερο look που έχω, και έπειτα να φύγω και να το εξελίξω ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό. 

Instagram: @jodennys

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Πέννυ Δαλαμπούρα μιλά στο HerNews: «Οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να λειτουργούν ισότιμα.»

Her News

Η Ελένη Καγιάβα και ο Γιώργος Μάσσιας μίλησαν για την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του 5χρονου γιου τους

Her News

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Για εμάς τότε η κορυφή του κόσμου ήταν να μπορούμε να βάλουμε φαγητό στο τραπέζι μας»

HerNews ka