HerNews.gr
Ψυχολογία

Αν γνωρίζετε αυτά τα 3 πράγματα για τον εαυτό σας, η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη

Αν νομίζεις ότι η ζωή είναι δύσκολη, δεν είσαι μόνη. Σχεδόν όλοι μας το νιώθουμε. Ένα πράγμα που μπορεί να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο όμως, είναι να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα για τον εαυτό σας.

Ξέρετε γιατί; Γιατί, όπως είπε ο φιλόσοφος Σωκράτης, «Το να γνωρίσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή της σοφίας».

Γι’ αυτό κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης πρέπει να ξεκινά με αυτογνωσία. Όταν καταλαβαίνεις τα μέσα και τα έξω αυτού που είσαι, η ζωή κυλάει λίγο πιο ομαλά.

Ακολουθεί μια λίστα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον εαυτό σας, δηλαδή εάν θέλετε η ζωή σας να γίνει πιο εύκολη.

1. Τα δυνατά σου σημεία

Πρώτα είναι τα δυνατά σας σημεία. Σε τι είσαι καλή; Όλοι έχουμε πράγματα στα οποία είμαστε φυσικά καλοί, ακόμα κι αν δεν το νιώθουμε.

Ήρθε η ώρα να καθίσετε και να σκεφτείτε πραγματικά τι σας έρχεται εύκολα. Όταν ξέρετε σε τι διαπρέπετε, μπορείτε να κλίνετε σε αυτούς τους τομείς και να λάμψετε.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά θα βρείτε επίσης μονοπάτια στη ζωή που ευθυγραμμίζονται με τα φυσικά σας ταλέντα.

2. Οι αδυναμίες σου

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι είστε καλοί, είναι επίσης σημαντικό να επισημαίνετε τις αδυναμίες σας.

Όχι για να μπορείτε να τις κρύψετε, αλλά για να εργαστείτε για να τις βελτιώσετε.

Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να διορθώσετε ένα πρόβλημα που δεν συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει. Επομένως, μην διστάσετε να εντοπίσετε τα αδύνατα σημεία σας. Δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος συνολικά, μόνο ότι είσαι άνθρωπος.

3. Ο εσωτερικός σας κριτής

Ο εσωτερικός σας κριτής μπορεί να εμφανιστεί όταν πρόκειται να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Μπορεί να σας υπενθυμίσει λάθη του παρελθόντος ή να σας ειδοποιήσει για πιθανές αποτυχίες.

Με πολλούς τρόπους, προσπαθεί να σας προστατεύσει, αλλά μερικές φορές, τα προστατευτικά του μέτρα μπορεί να είναι υπερβολικά σκληρά ή άστοχα. Τόσο πολύ που καταλήγεις να νιώθεις απογοητευμένος ή ανήσυχος.

Αλλά όσο περισσότερο εξοικειωθείτε, τόσο περισσότερο μπορείτε να διακρίνετε εάν παρέχει πολύτιμη ανατροφοδότηση ή εάν απλώς σας εμποδίζει.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να είστε ασφαλείς και τολμηροί, κάτι που κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη!

Μάθετε πώς να συγχωρείτε τον εαυτό σας για να προχωρήσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Πέτυχε έναν στόχο κάθε μέρα

Her News

Συμβουλές για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

HerNews ka

Κρίση πανικού: 8 τρόποι αντιμετώπισης

Her News b