HerNews.gr
Health

Το αλκοόλ επηρεάζει διαφορετικά τις γυναίκες;

Το αλκοόλ έχει κάποιες επιδράσεις που είναι διαφορετικές για τις γυναίκες. Αυτές συμβαίνουν λόγω διαφορών στην ανατομία και τη φυσιολογία μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού σώματος. 

Για παράδειγμα, το γυναικείο σώμα έχει διαφορετική αναλογία σωματικού λίπους και σωματικού νερού σε σχέση με το ανδρικό σώμα. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια ποσότητα αλκοόλ έχει συνήθως μεγαλύτερη επίδραση στις γυναίκες.  Το μέγεθος του σώματος είναι επίσης ένας παράγοντας.

Αλκοόλ και γυναίκες

Το αλκοόλ μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο μωρό σας εάν πίνετε κατά την εγκυμοσύνη. Και το αλκοόλ είναι μια αποδεδειγμένη αιτία καρκίνου του μαστού, που είναι ο πιο κοινός καρκίνος για τις γυναίκες.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες χαμηλού κινδύνου κατανάλωσης αλκοόλ του Chief Medical Officers του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστούν ότι είναι ασφαλέστερο για τις γυναίκες, εάν επιλέξουν να πίνουν, όχι περισσότερες από 14 μονάδες την εβδομάδα, κατανεμημένες σε τρεις ή περισσότερες ημέρες με αρκετές ημέρες χωρίς ποτό και χωρίς υπερβολική κατανάλωση.

Εάν μια γυναίκα και ένας άνδρας πίνουν την ίδια ποσότητα, το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της γυναίκας θα είναι σχεδόν πάντα υψηλότερο από αυτό του άνδρα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.

Οι γυναίκες τείνουν να είναι μικρότερες από τους άνδρες, που σημαίνει ότι η ίδια ποσότητα αλκοόλ πηγαίνει σε ένα μικρότερο σώμα και έτσι μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση.

Το νερό αποτελεί περίπου το 55% του μέσου βάρους μιας γυναίκας.  Μετά την κατανάλωση, το αλκοόλ απορροφάται πρώτα από το νερό στο σώμα. Δεδομένου ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερη αναλογία νερού από τους άνδρες, τα ποτά που απορροφώνται είναι πιο συμπυκνωμένα.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι οι καρδιές των γυναικών είναι πιθανό να υποστούν σοβαρή βλάβη σε χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης ποτών από τους άνδρες. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος

Her News

Πρωινές συνήθειες για μια υπέροχη μέρα

Her News

Ημικρανία: Ο φυσικός τρόπος για να σταματήσει

Her News b