HerNews.gr
Ψυχολογία

5 λεπτά Ζεν: Πέτυχε έναν στόχο κάθε μέρα

stoxos
Στόχος. Ξεκάθαρη επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού που έχουμε θέσει για τη ζωή μας. Μπορούμε να θέσουμε έναν συγκριμένο στόχο την κάθε φορά για τη ζωή μας και να τον πετύχουμε ή είναι εξαιρετικά δύσκολο;

Καλώς ήρθατε στη στήλη 5 λεπτά Ζεν. Αυτή την εβδομάδα επικεντρωνόμαστε στον στόχο. Ειδική λέξη που πολλάκις παίρνει γενικευμένη διάσταση. Συχνά, συγχέουμε τη λέξη στόχος με πολλές επιθυμίες που ονειρευόμαστε για εμάς. Ναι, το νόημα του στόχου είναι να κάνουμε πράξη τις επιθυμίες μας, όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Απαιτεί δουλειά, συγκεκριμένες πράξεις και να είσαι εκεί. Να τον δουλεύεις όσο μπορείς περισσότερο στο μυαλό και εμπράκτως για να τον κάνεις πραγματικότητα. Και αν μπερδευόμαστε πολλές φορές ως προς το από που ν’ αρχίσουμε, με ποιο στόχο και πως να τον πετύχουμε, ορίστε μερικά τιπς, που θα πάρουν 5 λεπτά από τον χρόνο μας για να τ’ αφομοιώσουμε.

stoxos

Η τακτική του να πετυχαίνεις ένα στόχο την ημέρα

Κατάγραψε σε ένα ημερολόγιο συγκεκριμένους στόχους.

Ξεκίνα από τον πιο ”μικρό” θεωρητικά για εσένα. Αυτό μπορεί να είναι το να πετάς κάθε πρωί τα σκουπίδια στον κάδο, ώστε να καθαρίζει ο χώρος.  Έπειτα πήγαινε σε έναν μεγαλύτερο και μετά σε έναν ακόμη μεγαλύτερο. Όπως το να έχεις δική σου επιχείρηση.

Μετά την καταγραφή, ξεκίνα την επόμενη ή την ίδια κιόλας μέρα προς την επίτευξη του πρώτου στόχου. Δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά και μετά την εκπλήρωσή του θα νιώσεις το αίσθημα της εκπλήρωσης.

Βλέποντας τους στόχους σου έναν έναν να πραγματοποιούνται, θα απολαύσεις ακόμη περισσότερο τη διαδικασία του να προχωράς στην εκπλήρωση των πιο μεγάλων. Για τους πιο μεγάλους βέβαια, θα χρειαστείς συγκεκριμένα βήματα. Δες τι χρειάζεσαι για να τους πετύχεις και βήμα-βήμα τη φορά, ακόμη και αν είναι 5 λεπτά από το χρόνο σου στην αρχή, θα τον καταφέρεις.

stoxos

Η πειθαρχία και η συστηματική δουλειά, φέρνουν αποτελέματα που θ’ απολαύσεις και να νιώσεις περήφανη/ος για όλα όσα έχεις καταφέρει και συνεχίζεις να καταφέρνεις.

Και αυτή είναι η σημασία του στόχου

 

 

Νεότερα Άρθρα

Αλλαγές στον τρόπο ζωής που μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Her News

Γιατί προσελκύεις τοξικούς ανθρώπους & πως να το αλλάξεις

HerNews ka

Χορός… ένα φάρμακο κατά του στρες!

HerNews ka