HerNews.gr
DECORNEWS

Οι καλύτερες ιδέες οργάνωσης συρταριών κουζίνας

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα συρτάρι κουζίνας που γεμίζει με παλιές μπαταρίες, καλώδια φόρτισης, συνδετήρες και αλληλογραφία ετών. Με άλλα λόγια, είναι το συρτάρι των σκουπιδιών.

Αλλά ακόμη και τα πράγματα που στοιβάζονται ή στέκονται σε σειρές αρκετά φυσικά, όπως τα μαχαιροπίρουνα και τα μπαχαρικά, μπορεί να δημιουργήσουν ακαταστασία, αν τα αφήσετε, είτε έχετε να κάνετε με περιορισμένο χώρο στο συρτάρι, είτε όχι. Αλλά δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία μόνοι σας.

Το κλειδί για να διατηρείτε τα συρτάρια της κουζίνας σας οργανωμένα είναι να επιλέξετε έξυπνα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν.

Συρτάρια κουζίνας και οργάνωση

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε τα συρτάρια της κουζίνας σας εξαρτάται από το περιεχόμενό τους. Οι σακούλες τροφίμων, το αλουμινόχαρτο και άλλα χάρτινα υλικά πρέπει να βρίσκονται μαζί σε ένα συρτάρι με ετικέτα. Κρατήστε τα μαχαίρια του σεφ σας μαζί και τα μικρότερα μαχαίρια αντί να πιάνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο. Εξοπλίστε το συρτάρι των λευκών ειδών σας με διαχωριστικά συρταριών κουζίνας για να έχετε στοιβαγμένες τις πετσέτες πιάτων, τις χαρτοπετσέτες για κοκτέιλ και τα σουπλά.

Για να οργανώσετε ένα συρτάρι κουζίνας, ξεκινήστε βγάζοντας τα πάντα έξω και απαλλαγείτε από τα σκουπίδια που θα βρείτε. Ομαδοποιήστε τα αντικείμενα που μοιάζουν και, στη συνέχεια, ταξινομήστε τα κατά μέγεθος, παραμερίζοντας τα διπλότυπα και τυχόν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια.

Καθαρίστε το συρτάρι και τοποθετήστε τα πράγματα που ανήκουν εκεί πίσω. Εάν δεν έχετε ενσωματωμένα διαχωριστικά συρταριών, σίγουρα πρέπει να προμηθευτείτε. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις σωστού μεγέθους για να χωρέσουν τα πάντα, από χύμα ρέστα μέχρι αποχυμωτές λεμονιού. 

Επιλέξτε ρυθμιζόμενα διαχωριστικά για να ταξινομήσετε μεγαλύτερα αντικείμενα όπως χαρτοπετσέτες και πετσέτες πιάτων. Αυτοί οι ευέλικτοι οργανωτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον διαχωρισμό μεγαλύτερων σκευών κουζίνας που δεν χωρούν στο δικό τους ντουλάπι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Με αυτό το κόλπο θα διαπιστώσεις σε 30” αν το μαξιλάρι σου θέλει πέταμα

Her News

Πως να κάνετε τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας πιο minimal

HerNews ka

Cavalli: Ανακοίνωσε τη δημιουργία μνημιακού πύργου στο Ντουμπάι

Her News