HerNews.gr
Καριέρα

Σημάδια ότι συνεργάζεστε με έναν τοξικό προϊστάμενο

Υπάρχουν μερικά σημάδια στην εργασία σας, που μπορούν να σας δείξουν αν συνεργάζεστε με έναν τοξικό προϊστάμενο. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για άτομα που προσπαθούν αν υποτιμήσουν τους ανθρώπους στην ομάδα τους, ώστε να νιώσουν οι ίδιοι ισχυροί. Επικεντρώνονται επίσης στις αρνητικές πτυχές της δουλειά σας και εύκολα θα σας κατηγορήσουν. Και βέβαια θα παραλείπουν να σας συγχαίρουν για τις μικρές ή μεγάλες επιτυχίες σας.

Σημάδια ότι συνεργάζεστε με έναν τοξικό προϊστάμενο

Οι τοξικοί προϊστάμενοι πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο. Νομίζουν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις. Προωθούν άτομα που επιβεβαιώνουν ότι έχουν δίκιο και υποβιβάζουν άτομα που τους αμφισβητούν.

Επίσης η κρίση τους δεν βασίζεται στην απόδοση των συνεργατών τους. Όσοι έχουν καλές σχέσεις μαζί τους έχουν σαφή πλεονεκτήματα, όπως πρόσβαση σε πόρους ή οφέλη που δεν διατίθενται σε άλλους.

Εάν κατά τύχη έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε σε ένα σημαντικό έργο και να έχετε καλά αποτελέσματα, θα παρουσιάσουν τα ευρήματα και θα αναλάβουν την ευθύνη για τη δουλειά σας.

Αν τύχει να συνεργαστείτε με έναν τοξικό προϊστάμενο ίσως να διαπιστώσετε ότι δεν έχουν χρόνο ή ενδιαφέρον να σας καθοδηγήσουν. Σπάνια γίνονται συζητήσεις για το μέλλον ή την εξέλιξή σας.

Σπάνια θα λάβετε αναγνώριση για τη δουλειά σας ή χρήσιμες συμβουλές για το πώς να βελτιωθείτε. Μπορεί να έρθουν σε εσάς  μόνο όταν κάνετε κάποιο λάθος.

Τα απαξιωτικά σχόλια και η γλώσσα του σώματος μπορεί να είναι καταστροφικά. Επίσης οι τοξικοί προϊστάμενοι μπορεί να δημιουργούν σύγκρουση μέσα στην ομάδα. Βάζουν ένα μέλος της ομάδας εναντίον ενός άλλου για να δημιουργήσουν ανθυγιεινό ανταγωνισμό.

Μιλούν για ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους. Το κουτσομπολιό μπορεί να είναι πολύ τοξικό για ένα εργασιακό περιβάλλον. Να γνωρίζετε εάν μοιράζονται κουτσομπολιά για άλλους, πιθανότατα διαδίδουν φήμες και για εσάς.

Tips για να οργανωθείς στην εργασία σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα μέχρι το 2027

Her News

Στρες της δουλειάς; Έτσι θα αποφύγεις το burn-out

Her News

Αναζητάς εργασία; Φτιάξε την εικόνα σου στα social media

Her News