HerNews.gr
Συνταγές

Do & Don’t για την τέλεια μακαρονάδα

Θέλετε να τελειοποιήσετε την μακαρονάδα σας; Είσαι στο σωστό μέρος. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τα κλασικά do και don’t, καθώς και να καταρρίψετε μερικούς μύθους και να μάθετε μερικά νέα γεγονότα που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μια τέλεια μακαρονάδα

Χρειάζονται περίπου τρία έως πέντε λεπτά για να μαγειρέψετε τέλεια φρέσκα ζυμαρικά σε βραστό νερό.

Οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος των ζυμαρικών, με τα παχύτερα και μεγαλύτερα σχήματα να χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα λεπτότερα και μικρότερα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει λίγα από τα μακαρόνια σας για να δείτε αν έχουν γίνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο δοχείο. Η χρήση μιας μεγάλης κατσαρόλας διασφαλίζει ότι κάθε σκέλος ζυμαρικών θα ψηθεί ομοιόμορφα, καθώς μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ενώ βράζουν.

Χρησιμοποιήστε πολύ νερό. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 500 ml νερό (περίπου 2 φλιτζάνια) για κάθε 100 γραμμάρια μακαρόνια.

Είναι σημαντικό να προσθέσετε αλάτι στο νερό των ζυμαρικών σας, καθώς τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν το αλάτι, κάτι που είναι κρίσιμο για νόστιμη μακαρονάδα.

Όταν φτιάχνετε μακαρόνια, είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε.

Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε τα μακαρόνια σας. Το άμυλο στο εξωτερικό των ζυμαρικών είναι αυτό που βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει πάνω του, οπότε μην το ξεπλύνετε.

Αν ανησυχείτε μήπως παραβράσετε τα ζυμαρικά σας, απλά προσαρμόστε τον χρόνο μαγειρέματος.

Οι ώρες που παρέχονται στο κουτί είναι μόνο οδηγίες. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τους χρόνους μαγειρέματος εάν οι οδηγίες του κουτιού δεν σας εξυπηρετούν.

Η μόνη φορά που πρέπει να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας είναι αν σκοπεύετε να τα φάτε ως συστατικό ενός κρύου πιάτου, όπως η μακαρονοσαλάτα.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να σπάσετε τα μακαρόνια σας στη μέση για να τα χωρέσετε στην κατσαρόλα ταυτόχρονα, αυτό είναι καλό να το αποφεύγετε.

Απλά βάλτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα ολόκληρα. Μετά από ένα ή δύο λεπτά, η βυθισμένη μερίδα των ζυμαρικών θα μαλακώσει, επιτρέποντάς σας να τα λυγίσετε μέσα στην κατσαρόλα εντελώς σπρώχνοντάς τα με το κουτάλι σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σαλάτα με κουσκούς χαλούμι και σταφίδες

HerNews ka

Συνταγή για απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι

Her News

Tαρτάκια με κρέμα παρμεζάνας: Η συνταγή που όλοι θα λατρέψετε

HerNewskl