HerNews.gr
Health

Καλές συνήθειες που σας προστατεύουν από την εποχική γρίπη

Ο μόνος καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από την εποχική γρίπη είναι να εμβολιάζεστε κάθε χρόνο. Αλλά οι καλές συνήθειες υγείας, όπως το να καλύπτετε το στόμα σας όταν βήχετε και το συχνό πλύσιμο των χεριών σας, μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση μικροβίων και να προληφθούν αναπνευστικές ασθένειες όπως η γρίπη.

Υπάρχουν επίσης αντιιικά φάρμακα για τη γρίπη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και την πρόληψη της γρίπης.

1. Αποφύγετε τη στενή επαφή

Αποφύγετε τη στενή επαφή με άτομα που είναι άρρωστα. Όταν είστε άρρωστοι, κρατήστε απόσταση από τους άλλους για να τους προστατέψετε από το να αρρωστήσουν επίσης.

2. Μείνετε σπίτι όταν είστε άρρωστοι

Εάν είναι δυνατόν, μείνετε σπίτι από τη δουλειά, το σχολείο και τις υποχρεώσεις σας όταν είστε άρρωστοι. Θα βοηθήσετε τους άλλους να μην κολλήσουν την εποχική γρίπη που έχετε.

3. Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας

Το να φοράτε μάσκα ό βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μην εισπνέετε σωματίδια από τον βήχα ή το φτάρνισμα άλλων. Εάν δεν έχετε μάσκα, καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο όταν βήχετε ή φταρνίζεστε. Μπορεί να εμποδίσει τους γύρω σας να αρρωστήσουν.

4. Καθαρίστε τα χέρια σας

Το συχνό πλύσιμο των χεριών σας θα σας προστατεύσει από τα μικρόβια. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα σαπούνι και νερό, χρησιμοποιήστε ένα αντισηπτικό χεριών με βάση το οινόπνευμα.

5. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας

Τα μικρόβια μεταδίδονται συχνά όταν ένα άτομο αγγίζει κάτι που είναι μολυσμένο με μικρόβια και στη συνέχεια αγγίζει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.

6. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς

Μιλήστε με τον γιατρό σας για το πώς μπορείτε καλύτερα να προστατευτείτε κατά της γρίπης και άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε να αρρωστήσετε.

Γιατί τα φυσικά υφάσματα κάνουν καλό στην υγεία;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πέντε τρόφιμα που δεν είναι τόσο υγιεινά και… αθώα όσο νόμιζες

Her News

Με αυτές τις τροφές ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Her News

Ζυγαριά: Η σωστή ψυχολογία για να ζυγιστείς

Her News