HerNews.gr
Beauty

Τα πιο κοινά λάθη που κάνετε με την κρέμα ματιών

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ αν χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών  η απάντηση είναι ναι. Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας τείνει να είναι πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στην ξηρότητα σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπό μας. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή εμφανίζει σημάδια γήρανσης πιο γρήγορα. Σκεφτείτε το πόδι της χήνας, τη χαλάρωση του δέρματος, ακόμη και τις κηλίδες από τον ήλιο.

Οι κρέμες ματιών έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια μας, γι’ αυτό τείνουν να είναι πιο παχύρρευστες. Επίσης περιέχουν περισσότερο λάδι από μια κρέμα προσώπου και συχνά διαθέτουν ενεργά συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένα θέματα.

Πριν χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ματιών ή αν δεν βλέπετε αποτελέσματα, λάβετε υπόψη τα κοινά λάθη που μπορεί να κάνετε και υπονομεύουν τους στόχους σας κατά της γήρανσης.

Σκέφτεστε ότι η κανονική ενυδατική κρέμα θα είναι αρκετή

Οι κρέμες ματιών έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περιοχή των ματιών σας. Η εναλλαγή με μια κανονική ενυδατική κρέμα προσώπου δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Η ενυδατική κρέμα είναι εξαιρετική για την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά αν θέλετε να περιποιηθείτε την περιοχή των ματιών, χρειάζεστε μια καλή κρέμα ματιών!

Βάζετε πολύ προϊόν

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο μικρές είναι οι συσκευασίας της κρέμας ματιών; Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν κυκλοφορούν σε δοχεία μεγάλα. Λίγη ποσότητα είναι το μόνο που χρειάζεστε και η υπερβολική ποσότητα μπορεί στην πραγματικότητα να σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Μερικοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο προϊόν χρησιμοποιείτε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Ωστόσο, για την περιοχή κάτω από τα μάτια σας, το λιγότερο είναι πάντα περισσότερο. Το να βάζετε πάρα πολύ προϊόν μπορεί να φράξει τους πόρους σας, ακόμη και να εισχωρήσει στα μάτια σας και να τα ερεθίσει. Μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Δεν αφήνετε το προϊόν να απορροφηθεί

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δίνετε χρόνο σε οποιοδήποτε προϊόν που τοποθετείτε στο δέρμα σας να εισχωρήσει. Βεβαιωθείτε ότι του δίνετε λίγα λεπτά για να καθίσει στο δέρμα για να νιώσετε τα αποτελέσματά του.

Αυτό σημαίνει ότι δεν στρώνετε πολλά προϊόντα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως concealer για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή αντηλιακό που θα εφαρμόσατε από πάνω. Και αν πάτε για ύπνο, βεβαιωθείτε ότι δίνετε στην κρέμα ματιών σας αρκετό χρόνο για να απορροφηθεί πριν ξαπλώσετε. Διαφορετικά κινδυνεύετε να μεταφέρετε το προϊόν στο μαξιλάρι σας.

Εφαρμόζετε πολύ κοντά στα μάτια σας

Δεν πρέπει να βάζετε κρέμα ματιών στα βλέφαρά σας ή πολύ κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων σας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο να μπει το προϊόν στα μάτια σας, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολο. Δεν χρειάζεται να το τοποθετήσετε πολύ κοντά στο μάτι και να κινδυνεύετε από ερεθισμό. Αντίθετα, εστιάστε στην εφαρμογή στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τριήμερο: Τρία απλά χτενίσματα για να υιοθετήσετε τις τρεις αυτές μέρες

HerNewskl

Beauty tips: Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στον λαιμό

Her News

Βaby French manicure: To γαλλικό μανικιούρ που ταιριάζει σε κοντά νύχια

HerNewskl