HerNews.gr
Health

Ζυγαριά: Η σωστή ψυχολογία για να ζυγιστείς

Το καλοκαίρι είναι συνήθως εκείνη η εποχή του χρόνου που δύσκολα θα ανέβεις στη ζυγαριά. Δεν θέλεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Όμως υπάρχουν μερικά tips που θα σου φανούν χρήσιμα πριν τελικά πατήσεις τα πόδια σου στη ζυγαριά! Το κλειδί για να ανέβεις στη ζυγαριά λοιπόν είναι η φροντίδα του εαυτού σου.

Πρέπει να επικεντρωθείς σε εσένα, να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση που έχεις και να μην αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπεις στη διαδικασία του να ζυγίζεσαι άφοβα, όποτε θέλεις.

Βγάλε τον εαυτό σου από το παιχνίδι σύγκρισης

Η σύγκριση του εαυτού σου με άλλες γυναίκες μόνο κακό μπορεί να κάνει στην αυτοπεποίθησή σου. Το να παρακολουθείς τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου. Το θέμα δεν είναι να έχεις τα κιλά που “πρέπει” ή να κάνεις τη γυμναστική που κάνουν άλλοι, ούτε να ακολουθείς την ίδια διατροφή. Πρέπει να βρεις τον δικό σου δρόμο και μην αφήνεις τον φόβο για τη ζυγαριά να σε νικήσει.

Κατέγραψε τα συναισθήματά σου

Πολλές φορές μπορεί να δυσκολεύεσαι να κάνεις κάτι τόσο απλό όπως το να ανέβεις σε μια ζυγαριά, όταν δεν είσαι σε καλή ψυχολογική διάθεση. Αυτό μπορεί να σε οδηγεί στο να αρχίζεις ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και μετά από λίγο να τα παρατάς. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλεις να δεις πόσα κιλά είσαι για να ξέρεις τι σου γίνεται, γράψε σε ένα ημερολόγιο όλα τα συναισθήματα που βιώνεις στο σπίτι, στη δουλειά και στην προσωπική ζωή. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά.

Να αφήνεις πάντα την πόρτα ανοιχτή

Το να δοκιμάζεις νέες δεξιότητες και να βιώνεις νέα πράγματα στη ζωή σε βοηθάει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθείς πάντα τις ίδιες συνήθειες στην καθημερινότητά σου. Μπορείς πάντα να δοκιμάσεις μια νέα διατροφή ή να ξεκινήσεις βόλτες με το ποδήλατο ή μια νέα δραστηριότητα. Έτσι θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα και δεν θα φοβάσαι μια απλή ζυγαριά.

Θυμήσου τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί κάποιες φορές να αγανακτήσεις, να κουραστείς και να θες να τα παρατήσεις. Όμως αν ψάξεις στις αναμνήσεις σου θα βρεις πράγματα που έχεις πετύχει και που ποτέ δεν το είχες φανταστεί. Αν θέλεις για σένα να χάσεις βάρος ή να πάρεις, θα πρέπει να πιστέψεις ότι θα τα καταφέρεις και τίποτα δεν θα σε πτοήσει, πόσο μάλλον η ζυγαριά.

Τροφές που μειώνουν το στρες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

                 

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Η φύση ως αγχολυτικό

Her News

Ευαίσθητη περιοχή: Πώς τροφές και συνήθειες συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής οσμής

HerNews ka

Διατροφή: Πως θα κάνεις αποτοξίνωση μετά το Πάσχα;

Her News b