HerNews.gr
Beauty

Ρετινόλη: Αυτά είναι τα συστατικά που μπορείς να την αντικαταστήσεις!

Ρετινόλη: Αυτά είναι τα συστατικά που μπορείς να την αντικαταστήσεις!

Στο μοναδική΄ο κόσμο της περιποίησης του δέρματος, υπάρχει ένα συστατικό που στέκεται περήφανα πάνω από τα υπόλοιπα, με δεκαετίες επιστημονικής έρευνας να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά του: η ρετινόλη. Γνωστή στους περισσότερους από μας ως βιταμίνη Α, η ρετινόλη είναι ένα συστατικό που έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο δυναμικές λύσεις για την ανανέωση της επιδερμίδας.

Ρετινόλη: Αυτά είναι τα συστατικά που μπορείς να την αντικαταστήσεις!

Στο πέρασμα των χρόνων, με τη συνεχή εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας, η ρετινόλη έχει γίνει περιζήτητη, και έχει ενσωματωθεί σε πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου, από ενυδατικές κρέμες και ορούς μέχρι αντηλιακά. Η δράση της επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την υφή και τη λαμπερότητα του δέρματος.

Ρετινόλη: Αυτά είναι τα συστατικά που μπορείς να την αντικαταστήσεις!

Ωστόσο, μαζί με τις θετικές της ιδιότητες, η ρετινόλη φέρεται και με κάποια προειδοποιητήρια σηματάκια. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ερεθισμούς ή ανεπιθύμητες αντιδράσεις όταν αρχίζουν να τη χρησιμοποιούν, και είναι απαραίτητο να γνωρίζουν πώς να την εφαρμόζουν σωστά. Αυτή η ανάγκη για προσοχή και ενημέρωση καθιστά την επιλογή των σωστών προϊόντων και την κατανόηση των αντιδράσεών της επιδερμίδας σε αυτήν, πιο σημαντική από ποτέ.

Bakuchiol

 Το Bakuchiol είναι ένα φυτικό συστατικό που προέρχεται από τα σπόρια του φυτού Psoralea corylifolia, γνωστού και ως Babchi. Αυτό το φυτό έχει ρίζες στην παραδοσιακή ινδική και κινεζική ιατρική, όπου χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες για αιώνες. Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει φήμη ως μια φυτική εναλλακτική λύση στη ρετινόλη λόγω των αντιγηραντικών του ιδιοτήτων. Παρόλο που προσφέρει παρόμοια οφέλη όπως η βελτίωση της υφής του δέρματος και την μείωση των λεπτών γραμμών, το Bakuchiol δεν προκαλεί τους ίδιους ερεθισμούς που συχνά σχετίζονται με τη ρετινόλη.

Οξέα PHA

Τα Polyhydroxy Acids (PHA) ανήκουν στην οικογένεια των απολεπιστικών οξέων, παρόμοια με τα AHA και BHA, αλλά με μεγαλύτερες μοριακές δομές. Αυτό σημαίνει ότι δεν διεισδύουν τόσο βαθιά στο δέρμα, καθιστώντας τα PHA πιο ήπια και λιγότερο ερεθιστικά. Είναι ιδανικά για ευαίσθητους τύπους δέρματος ή για όσους είναι νέοι στην απολέπιση. Προωθούν την ανανέωση των κυττάρων, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και φρέσκο.

Ρετινόλη: Αυτά είναι τα συστατικά που μπορείς να την αντικαταστήσεις!

Niacinamide (βιταμίνη B3)

 Η Niacinamide είναι ένας από τους πιο πολυλειτουργικούς ενεργούς παράγοντες στην περιποίηση του δέρματος. Είναι γνωστό ότι μειώνει την εμφάνιση των πόρων, βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος και ενισχύει το φράγμα του δέρματος. Αποτελεί επίσης έναν ισχυρό παράγοντα κατά της γήρανσης, που μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος. Σε ορισμένους ανθρώπους, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος και των εξανθημάτων, καθιστώντας το ιδανικό για επιδερμίδες με τάση ακμής.

Αυτή είναι η ποσότητα ρετινόλης που πρέπει να χρησιμοποιείτε & τι συμβαίνει εάν το παρακάνετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sexture: Το μυστικό για εντυπωσιακά μαλλιά φέτος το καλοκαίρι

HerNewskl

Μήπως έχεις κατακράτηση υγρών κι όχι κυτταρίτιδα;

Her News

Lady Gaga: Το νέο προϊόν που λανσάρει

HerNewskl