HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Mecnun Giasar: Ο χορογράφος της Madonna μιλά αποκλειστικά στο HerNews για όλες τις λεπτομέρειες της μεγάλης της επιστροφής στη σκηνή αλλά & για τη νοσηλεία της

Ο πολυτάλαντος Mecnun Giasar είναι χορευτής, σκηνοθέτης, χορογράφος και ο “εγκέφαλος” πίσω από τη συγκλονιστική χορογραφία του “Motomami” της Rosalia, αλλά και της περιοδείας της. 

Από την τελευταία μας συνέντευξη, ο Mecnun o οποίος έχει Ελληνικές ρίζες, βρέθηκε στον τελικό του Germany’s Next Top Model όπου και έκανε το δικό του challenge στις διαγωνιζόμενες, καθώς και έκανε τη χορογραφία για τα περισσότερα από τα τραγούδια της Madonna στην επετειακή της συναυλία, “Celebration Tour”. 

Ο Mecnun Giasar, μιλά αποκλειστικά στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου, για την Rosalia, την Madonna αλλά και τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια.

 

Μίλησέ μας αρχικά για το που βρίσκεσαι τώρα και τι ετοιμάζεις

Αυτή τη στιγμή δουλεύω με νέους καλλιτέχνες και ετοιμάζω για αυτούς διάφορα shows, projects και Παγκόσμιες περιοδείες. Είμαι αυτή τη στιγμή στην Αμερική και νομίζω ότι ζω το “American dream”.

Πριν από μερικούς μήνες συμμετείχες και στο “Germany’s Next Top Model” πως ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Ήταν εκπληκτική! Έβλεπα το GNTM από όταν ήμουν μικρός και το να μπορώ να βρίσκομαι εκεί και να βλέπω τις φιναλίστ να κάνουν τη δοκιμασία που τους έβαλα, γνώρισα τον Jean Paul Gaultier και άλλους καλλιτέχνες όπως η Kim Petras και η Loreen. Ήταν ένα όνειρο. Ένιωσα τόσο ταπεινός, αλλά ξέρεις είμαι ένας άνθρωπος που εκφράζει τον εαυτό του μέσω της μόδας, ήταν ένας πλήρης κύκλος για εμένα το να κάθομαι εκεί και να δημιουργώ ένα challenge για τα κορίτσια που νομίζω ότι απήλαυσαν 

Ήταν εύκολο για εσένα;

Ναι! Δηλαδή εννοώ ότι δεν μου φάνηκε ως κάτι καινούργιο. Γιατί έτσι εκφράζω τον εαυτό μου. Το να είμαι σε ένα show σαν αυτό μαζί με την Heidi Klum και τον Jean Paul Gaultier αυτό ήταν καινούργιο ναι.

Θυμάμαι ότι μου είχες πει ότι θα έχεις τον ρόλο του “κακού” καθώς θα έπρεπε να “κόψεις” κάποια διαγωνιζώμενη από το show

Σωστά. Έτσι πάει το show…κάποιοι σώζονται αλλά όταν είναι διαγωνισμός αυτό είναι πάντα το φορμάτ. Ξέρεις, κάποιο μοντέλο έχει περισσότερα από κάποιο άλλο που δεν τα έχει. Αλλά δεν ήταν θέμα top μοντέλου. Ήταν θέμα επιλογής της στιγμής, το κοινό ψήφιζε. Ήταν άποψη για την χορογραφία και για το ποια το έκανε καλύτερα. Δεν ήταν τόσο κακό όσο πίστευα.

Το “Celebration Tour” της Madonna έκανε επιτέλους πρεμιέρα. Πες μας τα πάντα..

Θεέ μου… από που ν’αρχίσω; Η Madonna είναι στη μουσική βιομηχανία για πάνω από 4 δεκαετίες και αυτή η περιοδεία είναι ειδικά για τον εορτασμό των 40 δεκαετιών της,  για όλες τις εποχές της ζωής, της καριέρας της, τον ακτιβισμό, το πόσο πολύ πάλεψε για την τέχνη σε όλη της τη ζωή, την κουλτούρα που άλλαξε και για την ποπ κουλτούρα που συνεχώς βοηθάει πολλούς ανθρώπους. Είναι πραγματικά τεράστια τιμή για εμένα να μπορώ να χορογραφίσω μεγάλα τραγούδια που άλλαξαν τη ζωή μου όταν ήμουν πιο νέος. Ήταν τρελό για εμένα! Όμως νομίζω ότι με το τραγούδι “Vogue” για παράδειγμα και το ballroom culture και όλα όσα συνέβαιναν ενώ το έκανε και τώρα έχει διαφορετική αίσθηση, διαφορετική κουλτούρα και διαφορετική γενιά. Ήταν μεγάλη τιμή που συνεισέφερα σε αυτή την εποχή με αυτό τον τρόπο. Αλλά και για πολλά μεγάλα τραγούδια που χορογράφισα όπως το “Erotica”, το “Hung Up”. Απλά το να δουλεύω με τη Madonna μου άλλαξε εντελώς τη ζωή. Είναι iconic και απίστευτη.

Θυμάμαι ότι στην προηγουμένη συνέντευξη που κάναμε μου είπες πως όταν γνώρισες την Madonna, σεβόταν τη γνώμη σου και σε άκουγε. Δουλέψατε πολύ σκληρά

Σωστά! Και ακόμα το κάνω. Όταν ξεκινάς από το τίποτα και έχεις ένα όραμα και πλέον δουλεύεις με τους μεγαλύτερους σταρ στον κόσμο θέλεις πάντα να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Οπότε για εμένα που δούλευα με την Madonna, δούλευα με την βασίλισσα της pop αλλά με θυμόταν και μου επέτρεψε να καταλάβω να αλλάξω τον εαυτό μου την καλαισθησία μου και μου έμαθε τόσα πολλά όταν με καθοδηγούσε με παραδείγματα. Δεν έκανα την χορογραφία για το “Celebration Tour” μόνος μου, υπήρχαν και άλλοι πολύ καλοί δημιουργοί μαζί μου το οποίο ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμένα γιατί τους θαύμαζα από όταν ήμουν παιδί. Ειδικά το καστ, θαύμαζα επίσης το καστ. Ήταν μεγάλη μου τιμή σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όχι μόνο το να συναντήσω τη Madonna λίγες φορές πριν δουλέψω μαζί της και να μπορώ να της εκφράσω τις δημιουργικές μου ιδέες, αλλά και το να της δείξω τι βλέπω και εκείνη απλά με άκουγε και έδινε σε έναν νέο καλλιτέχνη την ευκαιρία για να δουλέψει. Για αυτό και εκτιμώ τόσο πολύ την Madonna, γιατί μου έχει αλλάξει τη ζωή.

Πόσους σταθμούς έχει ακόμη η περιοδεία;

Νομίζω ότι έχει ακόμη 70 σταθμούς! Και πλέον της έχουν μείνει 68. 

Ήσουν στην πρεμιέρα;

Όχι είμαι στο Λος Άντζελες δυστυχώς αλλά θα πάω να δω το show στην Γερμανία πολύ σύντομα, τον Νοέμβριο. Αλλά δεν κατάφερα να παρευρεθώ στην πρεμιέρα δυστυχώς γιατί είχα πολλή δουλειά. 

Έχεις τόσα πολλά πράγματα να κάνεις. Ξεκουράζεσαι ποτέ;

Ξεκουράζομαι. Τώρα νομίζω ότι είμαι σε μια περίοδο στη ζωή μου, που πρέπει να ζω υγιεινά, πρέπει να κάνω προπόνηση, να τρώω υγιεινά, δεν μπορώ να μένω ξύπνιος μέχρι αργά όπως συνήθιζα λες και είμαι τρελός καλλιτέχνης, γιατί νομίζω ότι όσο πιο υγιής είσαι τόσο πιο πολύ δημιουργείς όμορφη δουλειά. Ήταν ένα μάθημα για εμένα γιατί ξέρεις ότι ήμουν ένας “τρελός” άνθρωπος, εξέφραζα τον εαυτό μου, έμενα ξύπνιος όλη τη νύχτα και έπαιρνα έμπνευση από τη ζωή με αυτό τον τρόπο, αλλά πλέον δεν μπορώ βρίσκομαι στο Λος Άντζελες εδώ και 3 εβδομάδες, δεν έχω βγει έξω ούτε μια φορά και όλο αυτό είναι καινούργιο για εμένα. Αλλά όταν υπάρχει κάποια ευθύνη πρέπει αν την παίρνεις και να θυσιάζεις πολλά πράγματα. Δεν πίνω αλκοόλ, έκοψα το κάπνισμα. 

Ήρθε και η Rosalia στην Ελλάδα και ήταν καταπληκτική. Όλοι μιλούσαν για αυτό για πολύ καιρό..

Είναι καταπληκτική είναι πολίτης του κόσμου. Έχει τόσο πολύ κουλτούρα από μόνη της και φιλοξενεί την κουλτούρα πολύ καλά. Το επίπεδο του perfomance της είναι τρομερό. Και αυτή μου έχει αλλάξει επίσης τη ζωή. Αυτό που κάναμε με το “Motomami” ήταν τόσο καινούργιο. Με όλο αυτό με τις κάμερες, ό,τι κάναμε ήταν πολύ καινούργιο και δουλεύοντας μαζί της έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και για τις δημιουργικές μου ικανότητες. Ήταν η πρώτη ολόκληρη παγκόσμια περιοδεία που έκανα. Η Madonna μου συνέβη μετά από αυτό και πολλοί καλλιτέχνες, το Netflix, οι σειρές που κάνω και πολλά από τα πράγματα που έκανα ήρθαν κατά συνέπεια από το δημιούργημά μου στο “Motomami”. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη Rosalia, την αγαπώ, είναι η καλύτερη.

Πως είδες την πρεμιέρα του “Celebration Tour” μέσα από τα μάτια του χορογράφου;

Επειδή δεν ήμουν εκεί, έπρεπε να ψάξω στο Google και να δω πολλά από τα βίντεο που ήταν τραβηγμένα από πολύ μακριά, είναι πολύ διαφορετικό το να  είσαι εκεί σε σχέση με το να το βλέπεις μέσω βίντεο. Οι φίλοι μου και οι χορευτές και η βοηθός μου που είναι στην περιοδεία μαζί της η “κόρη μου” Ivy Mugler, μου έστειλαν κάποια πράγματα και κατάφερα να βρω κάποια σημεία. Το συναίσθημα του να βλέπω για πρώτη φορά την δουλειά μου να κάνει πρεμιέρα στη σκηνή της Madonna με έκαναν πραγματικά να τσιρίξω! Αλλά δεν το ένιωθα αληθινό και έτσι νιώθω ότι τη στιγμή που θα το δω με τα ίδια μου τα μάτια, θα καταλάβω. Αλλά για τώρα είναι πολύ σουρεαλιστικό δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι έχω κάνει κάτι για τη βασίλισσα της pop. Ήμουν πολύ περήφανος για τους χορευτές και για τη Madonna αλλά πρέπει να το δω και με τα μάτια μου. 

Έχεις μιλήσει μαζί της;

Όχι… γιατί της ετοιμάζω ένα βίντεο που νομίζω ότι πρέπει να μιλήσω για παραπάνω ώρα.. επίσης έχει πολλά πράγματα που της συμβαίνουν. Είχε νοσηλευτεί πριν από την περιοδεία, γύρισε πίσω από τον θάνατο κυριολεκτικά. Δουλεύει τόσο σκληρά, αμέτρητες ώρες πριν να πάω εγώ στη Νέα Υόρκη. Έκαναν πρόβες για ατελείωτες ώρες και έχουν συμβεί τόσα πολλά… οπότε δεν της έχω μιλήσει ακόμα. Δεν την έχω δει από τον Μάιο, οπότε αν δω το show στην Κολωνία θα ήθελα είτε να το κάνω από κοντά είτε να της στείλω βίντεο γιατί μαζί με το show έρχονται πολλά πράγματα για τα οποία εγώ εκείνοι και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πολύ περήφανοι και έτσι δεν βρέθηκε ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε. 

Όταν ήταν πάνω στη σκηνή είπε πως δεν πίστευε ούτε εκείνη, ούτε οι γιατροί ότι θα τα καταφέρει

Είναι μια πολύ σκληρά εργαζόμενη γυναίκα και υποθέτω ότι η στιγμή που νοσηλευόταν ήταν πολύ δύσκολη για εκείνη αλλά δείχνει υπέροχη, πολύ υγιής, πολύ φορμαρισμένη ειδικά για το γεγονός ότι έχει κάνει ήδη πολλές παγκόσμιες περιοδείες. Και τώρα γιορτάζει 4 δεκαετίες της καριέρας της που δείχνει τόσο υπέροχη, επαναπροσδιορίζοντας την δουλειά της, την ομορφιά της και τη τέχνη της.

Σκοπεύεις να ξανά έρθεις στην Ελλάδα;

Ναι θα το ήθελα, αγαπώ την Ελλάδα είναι η χώρα μου. Η τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί ήταν όταν συναντηθήκαμε και με τόσα πολλά που συμβαίνουν θεωρώ ότι θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για να έρθω και να σε συναντήσω. 

Metznoun Mecnun Giasar: Ο χορογράφος της Madonna της Rihanna & της Rosalia μιλά αποκλειστικά στο HerNews

* H μετάφραση έγινε από την Κατερίνα Αλεξανδρίδου και την Εύη Κουτσοποδιώτη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Καίτη Γαρμπή: «Ούτε κατά διάνοια δεν έχω επικοινωνήσει με τον Γιώργο Μαζωνάκη»

Her News b

Γιάννης Πλούταρχος: «Σίγουρα όταν ο γονιός έχει καταξίωση στον επαγγελματικό του χώρο το παιδί χωρίς να το συνειδητοποιεί, προσπαθεί να τον φτάσει»

HerNews ka

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Όλα όσα είπε για τον πρώην σύζυγό της – νυν σύντροφό της και την “μάματζερ” Έλενα Χριστοπούλου

Her News b