HerNews.gr
Beauty Travel & more

Αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο: Όλες οι χρήσεις και τα οφέλη

Μπορεί το αμυγδαλέλαιο, το οποίο έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, αλλά ταυτόχρονα δεν συνιστάται αυστηρά για λιπαρές επιδερμίδες, να υπάρχει στη φόρμουλα ενός καθαριστικού προσώπου που έχει σχεδιαστεί για όλους τους τύπους δέρματος; 

Η απάντηση είναι ναι, αλλά πρώτα ας ξεκαθαρίσουμε τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη αυτού του φυσικού συστατικού με ένα άρωμα που περιβάλλει το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στα καλλυντικά για το σώμα και τα μαλλιά.

Αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο: γιατί να το εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται με ψυχρή έκθλιψη των σπόρων της αμυγδαλιάς και είναι πλούσιο σε βιταμίνη E, D και μέταλλα που καταπραΰνουν το δέρμα από ερεθισμούς, το προστατεύουν από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και αποκαθιστούν τον φραγμό του δέρματος. Περιλαμβάνεται στα καλλυντικά για τις μαλακτικές, ενυδατικές και ελαστικές του ιδιότητες, ευεργετικό σε περίπτωση ξηρού, κόκκινου και φλεγμονώδους δέρματος. Στα καθαριστικά προσώπου είναι χρήσιμο ακριβώς γιατί χάρη στην ενυδατική του δράση αποφεύγει το αποτέλεσμα «σφιχτής επιδερμίδας» αμέσως μετά τον καθαρισμό και αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή. 

Το αμυγδαλέλαιο υπήρχε ήδη ως ελιξίριο στους αρχαίους πολιτισμούς που το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία της ξηροδερμίας και των υπερτροφικών ουλών, αλλά και για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Τα θρεπτικά συστατικά:

  • Βιταμίνη Α: με αναπλαστική δράση.
  • Βιταμίνη Ε: έχει αντιοξειδωτικές και μαλακτικές ιδιότητες και βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων.
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης και την προστασία από τις βλάβες από τον ήλιο.
  • Ψευδάργυρος: Απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη θεραπεία της ακμής ή άλλων ουλών στο πρόσωπο.

 

Είναι κατάλληλο και για λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα;

Σύμμαχος για ξηρές και φλεγμονώδεις επιδερμίδες, το αμυγδαλέλαιο θεωρείται μη φαγεσωρογόνο, που σημαίνει ότι δεν φράζει τους πόρους. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, εξαρτάται από τη συγκέντρωσή του και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται, αλλά συνήθως είναι καλά ανεκτή. Η καλύτερη λύση είναι πάντα να ακούτε το δέρμα σας.

Τα οφέλη για το πρόσωπο

  • Μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος
  • Καταπραΰνει τη φλεγμονή του δέρματος με τάση ακμής
  • Αναζωογονεί το δέρμα όταν φαίνεται θαμπό ή κουρασμένο
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό.
  • Ενυδατώνει το δέρμα αφήνοντας ένα δροσερό αποτέλεσμα , κυριολεκτικά μια δροσερή επιδερμίδα, τόσο φωτεινή που μοιάζει σχεδόν υγρή, γυαλιστερή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Shower make up trend: To beauty hack που έκανε trend η Huda Kattan

HerNewskl

Olivia Wilde: Απέδειξε πως το διάφανο look θα φορεθεί πολύ!

HerNewskl

Jennifer Lopez & Selena Gomez: Υιοθέτησαν την πιο σέξι τάση στο μανικιούρ για το 2024

HerNewskl