HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Κρητικιά Ζωή Ασουμανάκη μιλά στο HerNews για τον λόγο που «λύγισε» στο Miss International 2023 αλλά & γιατί δεν εμφανίστηκε live με μαγιό

Η 22χρονη Ζωή Ασουμανάκη με καταγωγή από την Κρήτη και Μις Ελλάς 2022, εκπροσώπησε πριν από μερικές ημέρες την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Miss International 2023» και κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην κορυφαία δεκαπεντάδα των ομορφότερων φιναλίστ του κόσμου.

Στη λαμπερή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, η μελαχρινή καλλονή εκπροσώπησε τη χώρα μας και κατέκτησε μία θέση στην κορυφαία 15αδα, αλλά και την 1η θέση στην Ευρώπη.

Η Ζωή Ασουμανάκη μιλά στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου, για την εμβληματική χειροποίητη φορεσιά που επέλεξε να φορέσει, για το πως βίωσε την εμπειρία της στον διαγωνισμό αλλά και για το bullying που δέχθηκε. Παράλληλα μας μιλά και για την μάχη της με την αλωπεκία και απαντά στα αρνητικά σχόλια που δέχεται, στέλνοντας το δικό της «ηχηρό» μήνυμα.

 Είσαι μόλις 22 ετών και κατάφερες να κατακτήσεις μια θέση στην κορυφαία δεκαπεντάδα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Πόσο βαρυσήμαντος είναι αυτός ο τίτλος για εσένα;

Η διάκριση μου στο διαγωνισμό Miss International 2023 σημαίνει πολλά για μένα, όμως δεν ήταν κάτι που ήρθε στη ζωή μου τόσο ξαφνικά. Ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας τριών ετών που περιλάμβανε διαγωνισμούς ομορφιάς, επιδείξεις μόδας και φωτογραφίσεις. Συνεπώς ο τίτλος αυτός με κατέκλυσε με συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και αποτελεί το εφαλτήριο για την μελλοντική πορεία μου στο χώρο της μόδας. 

Επέλεξες να φορέσεις την παραδοσιακή Σφακιανή φορεσιά. Πως ένιωσες όταν βγήκες στη σκηνή με μια στολή που σίγουρα θα σημαίνει πολλά για εσένα;

Η παρουσία μου στην σκηνή μιας διεθνούς διοργάνωσης, με την παραδοσιακή φορεσιά του τόπου καταγωγής μου, με πλημμύρισε με δέος και υπερηφάνεια. Στην Σφακιανή ενδυμασία, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια του Κρητικού Αργαστηρίου Βαμβουκά Εύα, αποτυπώνεται η έμπνευση του Κρητικού λαού από την φύση και την ιστορία της περήφανης νήσου κατά τα βάθη των αιώνων. Παρόλο που οι ενδυμασίες που κάποιες χώρες επιλέγουν είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και πολύχρωμες, τα σχόλια που έλαβα για την συγκεκριμένη εμφάνιση -όχι μόνο από τις συνυποψήφιες μου αλλά και από την κριτική επιτροπή -ήταν πολύ συγκινητικά και τιμητικά, γεγονός που επιβεβαίωσε την επιλογή μου.

 Πως ένιωσες όταν άκουσες το όνομά σου;

Όταν διαπίστωσα πως προκρίθηκα στις 15 κορυφαίες υποψήφιες του διαγωνισμού και προχωρώ στην επόμενη φάση, πάγωσα. Ο ανταγωνισμός ήταν τόσο μεγάλος που η διάκριση αυτή μου έφερε δάκρυα χαράς στα μάτια. Στο άκουσμα της χώρας μου «GREECE» ένιωσα εθνική υπερηφάνεια. Ο Διαγωνισμός «Miss International» διοργανώνεται από το 1962 και αποτελεί έναν από τους 3 μακροβιότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Θεσμοθετήθηκε από τον ιδρυτή του Miss Universe Mr. Oscar J. Meinhard και διεξάγεται από τότε κάθε χρόνο κυρίως στην Ιαπωνία. Για την ιστορία να πούμε πως η Ελλάδα κατέκτησε το στέμμα της Miss International για πρώτη φορά το 1994 με τη συμμετοχή της Μις Ελλάς 1994 Χριστίνας Λέκκα, ενώ η τελευταία διάκριση ήρθε, από τη επίσης κρητικιά, Δέσποινα Βλεπάκη ως 1st Runner Up Miss International 2007. 

 Σε πρόσφατη συνέντευξη σου, αποκαλύψεις ότι ήσουν η μοναδική κοπέλα που ταξίδεψες μόνη σου στην Ιαπωνία. Ήταν κάτι που σε επηρέασε ψυχολογικά ή σε έκανε να νιώθεις πιο “ευάλωτη”;

Η αλήθεια είναι πως η επαφή με ανθρώπους εκτός διοργάνωσης κατά τη διάρκεια των εβδομάδων προετοιμασίας απαγορεύεται αυστηρά από τον Διαγωνισμό. Επίσης γνωρίζω πως δεν συνηθίζεται από την ελληνική διοργάνωση να συνοδεύονται οι υποψήφιες. Υπήρξαν όμως στιγμές που λύγισα συναισθηματικά. Ευτυχώς ζούμε στην εποχή της εύκολης επικοινωνίας, μέσω της οποίας λάμβανα συνεχώς τη στήριξη και την αγάπη που χρειαζόμουν από τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά και την καθοδήγηση από την ελληνική διοργάνωση όποτε τη χρειαζόμουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoi Asoumanaki (@zoi.asoumanaki)

Γνωρίζουμε ότι οι εμφανίσεις με μαγιό δεν έγιναν live

Ο διαγωνισμός επιδείχνοντας σεβασμό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις των λαών που συμμετέχουν, αποφάσισε για 2η χρονιά να παραλείψει την παρουσίαση των υποψηφίων με μαγιό ζωντανά επί σκηνής και αντί αυτού να συμπεριλάβει βίντεο της εμφάνισης τους με μπικίνι ή μπουργκίνι, παρουσία μόνο της κριτικής επιτροπής, χωρίς κοινό. Βέβαια καμία δεν έβαλε μπουργκίνι, ωστόσο κάποιες επέλεξαν να φορέσουν ολόσωμο μαγιό. Εντυπωσιακό θα έλεγα για έναν διαγωνισμό μία τέτοια επιλογή, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι άλλοι διαγωνισμοί αντιθέτως έχουν φτάσει σε σημείο να δέχονται συμμετοχές από trans gender γυναίκες. Όμως, εδώ μιλάμε για Ιάπωνες που φέρουν μία κουλτούρα αρκετά συντηρητική. Η συγκεκριμένη εμφάνισή μας παρουσιάστηκε στο κοινό την ημέρα του τελικού σε βίντεο. 

Έκανες κάποιες θυσίες στην προετοιμασία σου πριν τη μεγάλη ημέρα του «Miss International 2023»;

Η πορεία μου στο χώρο της μόδας τα τελευταία χρόνια προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ακολουθώ μια υγιεινή διατροφή γυμνάζομαι τακτικά και επενδύω χρόνο στην συναισθηματική μου ενδυνάμωση σαν γυναίκα και σαν άνθρωπος. Συνεπώς δε χρειάστηκε να κάνω κάτι παραπάνω την συγκεκριμένη μέρα, επικεντρώθηκα στο στόχο μου και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. 

Μίλησες ανοιχτά και για το bullying που βίωσες όταν πήγαινες σχολείο. Πως το αντιμετώπισες;

Η αλήθεια είναι ότι σαν παιδί βίωσα κάποιες δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν εξαιτίας του διαζυγίου των γονιών μου. Αναγκάστηκα να αλλάξω σχολικό περιβάλλον και να προσαρμοστώ σε νέα δεδομένα. Συχνά η συμπεριφορά των συμμαθητών μου δεν ήταν πάντα αυτή που προσδοκούσα. Τις καταστάσεις αυτές όμως έμαθα να τις αντιμετωπίζω με θάρρος και υπομονή, δουλεύοντας πολύ με τον εαυτό μου. Τώρα νιώθω πιο δυνατή και πλέον τα έχω αφήσει όλα αυτά στο παρελθόν. 

Είναι αυτός ο τίτλος μια “δικαίωση” για εσένα και μια “απάντηση” σε όλους εκείνους που σε αποκαλούσαν «χοντρή» και «άσχημη» όπως δήλωσες;

Αυτός ο τίτλος είναι μια προσωπική στιγμή επιτυχίας που ανταμείβει όλες τις προσπάθειες και τους κόπους μου επί σειρά ετών, όπως είπα και παραπάνω. Σαν Ζωή επιλέγω να μην αναλώνομαι σε αρνητικά συναισθήματα. Αντιθέτως προτιμώ να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος, αντί να αναλώνομε σε σχόλια και άσχημες κριτικές προκειμένου να «δικαιωθώ».

Μίλησε μας για την περιπέτειά σου με την αλωπεκία… πως είναι τώρα η υγεία σου;

Όλη αυτή η κατάσταση της υγείας μου ξεκίνησε στα 20 μου, καθώς εκείνο το διάστημα ήμουν πολύ πιεσμένη ψυχολογικά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μου να ξεσπάσει με αυτόν τον τρόπο. Έφτασα στο σημείο να μου πέφτουν τα μαλλιά λόγω άγχους και χρειάστηκε να περάσει ένα διάστημα δύο χρονών, με φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική υποστήριξη για να το ξεπεράσω. Η κατάσταση της υγείας μου ευτυχώς έχει αποκατασταθεί πλήρως. 

 Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από τα θετικά δέχθηκες και αρκετά αρνητικά σχόλια. Τα διαβάζεις; Και αν ναι σε επηρεάζουν;

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ένα θέμα παίρνει κάποια διάσταση, είναι λογικό να υπάρχουν όχι μόνο θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια. Δεν γίνεται όμως να αρέσουμε σε όλους, κάτι που το έχω αποδεχθεί. Σαν άνθρωπος δεν επηρεάζομαι από κακόβουλα σχόλια, επικεντρώνομαι στον εαυτό μου και δείχνω με τις πράξεις μου ποια είμαι στην πραγματικότητα και τι μπορώ να καταφέρω. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoi Asoumanaki (@zoi.asoumanaki)

Τι απαντάς εσύ ως Ζωή μέσα από αυτή τη συνέντευξη σε όσους σε κρίνουν αρνητικά;

Σαν Ζωή θέλω να πω στους ανθρώπους που έχουν εκφραστεί με αρνητικό τρόπο για εμένα, ότι η κακοπροαίρετη γνώμη τους δε με αφορά, ούτε καν με αγγίζει συναισθηματικά, αντιθέτως μου δίνει δύναμη και πείσμα για να γίνω ακόμη καλύτερη και να πάω ένα βήμα ακόμη παραπέρα. 

 Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα σε όλες τις νέες κοπέλες και αγόρια που θα διαβάσουν τη συνέντευξη σου;

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω μέσα από αυτή τη συνέντευξη είναι το εξής: «Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε και από τις στιγμές που θα νιώσετε ευάλωτοι και μόνοι, ποτέ να μην το βάλλεται κάτω, αλλά να συνεχίσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας με πάθος! Να προσπαθείτε πάντα να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας». Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την οικογένειά μου, τους φίλους μου και όλους όσους με στήριξαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έκανα, καθώς και στη διοργάνωση των ελληνικών καλλιστείων Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς και ειδικά τον κ. Πάνο Ζήνα για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ανυπομονώ πλέον να ξεκουραστώ και να απολαύσω το μαγικό ταξίδι μου στο Μπαλί που κέρδισα πέρσι ως δώρο στο διαγωνισμό για τη διάκρισή μου. Τέλος, ευχαριστώ και εσάς για τη φιλοξενίας σας στο HerNews!

Η Μις Ελλάς Ζωή Ασουμανάκη μιλά στο HerNews: «Ένα νέο κορίτσι με όνειρα και φιλοδοξίες δεν πρέπει να αποκαρδιωθεί από τις δυσκολίες»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Χάρης Θεοχάρης μιλά στο HerNews: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης».

Her News

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews για την πολυσυζητημένη απαλλαγή του από τον στρατό: «Εγώ δεν μπορώ να ζήσω σε έναν χώρο γεμάτο τοξική αρρενωπότητα»

HerNews ka

Έφη Παπαθεοδώρου: “Δεν έκανα κινηματογράφο γιατί βίωσα παρενόχληση – Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε με το «Παρά 5»

Her News b