HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Μις Ελλάς Ζωή Ασουμανάκη μιλά στο HerNews: «Ένα νέο κορίτσι με όνειρα και φιλοδοξίες δεν πρέπει να αποκαρδιωθεί από τις δυσκολίες»

Η Ζωή Ασουμανάκη με καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης, έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία το 2022, όπου κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ελλάς. Νωρίτερα μάλιστα είχε στεφθεί Μις Κρήτη 2021, ενώ πριν λίγες ημέρες την απολαύσαμε στο Ρέθυμνο ως βασίλισσα του καρναβαλιού.

Η εντυπωσιακή Ζωή Ασουμανάκη μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Μαρκάκη για όσα την γοητεύουν στον χώρο του μόντελινγκ, την αγάπη της για τον τόπο καταγωγής της, τις σπουδές της, αλλά και τα σχέδια της για το μέλλον.

Τι σε γοήτευσε στον χώρο του μόντελινγκ και αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτόν;

Οι γνωριμίες με καταξιωμένους επαγγελματίες, οι φωτογραφήσεις, οι επιδείξεις μόδας και τα ταξίδια που κάνει ένα μοντέλο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι αυτό που με γοητεύει στο χώρο. Θεωρώ πως είναι ένα δύσκολο επάγγελμα που απαιτεί αυτοπειθαρχία και συνέπεια, όμως σε ανταμείβει με πολλούς τρόπους.

Πέρα από το μόντελινγκ έχεις ολοκληρώσει κάποιες σπουδές;

Ταυτόχρονα με το μόντελινγκ σπουδάζω διαιτολογία, είμαι στο δεύτερο έτος των σπουδών μου, ένα αντικείμενο που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας και της ευεξίας γενικότερα και είναι στενά συνδεδεμένο φυσικά με τον χώρο της ομορφιάς. Θεωρώ τις σπουδές σημαντικό εφόδιο για τη ζωή κάθε ανθρώπου και για εμένα έχουν μεγάλη αξία. Στόχος μου είναι να τα συνδυάσω και τα δύο στη ζωή μου.

Πώς πήρες την απόφαση να πας στα καλλιστεία και πώς ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Η συμμετοχή μου στα καλλιστεία ξεκίνησε το 2021 με τα Μις Κρήτη και τον κ. Γιώργο Ασαργιωτάκη κάπως τυχαία. Όμως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιατί όπως αποδείχθηκε, η ανάδειξη μου ως Μις Κρήτη 2021 με οδήγησε στα Πανελλήνια Καλλιστεία Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς Μις Γιανγκ – που διοργανώνει πλέον ο κ. Πάνος Ζήνας – μαζί με την ευκαιρία να γνωρίσω  έναν λαμπερό, γοητευτικό κόσμο και να κατακτήσω το τίτλο της Μις Ελλάς 2022.

Η εμπειρία μου και από τους δύο διαγωνισμούς ήταν άριστη. Πρόκειται για 2 σοβαρούς και αξιοσέβαστους διαγωνισμούς που μετρούν πολλές δεκαετίες γεμάτες με στέμματα και παγκόσμιες επιτυχίες. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μου σε αυτούς έκανα πολλές γνωριμίες, βίωσα καταπληκτικές στιγμές και ανακάλυψα τα όριά μου μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Θα το έκανα ξανά με μεγάλη μου χαρά και συστήνω σε όλες τις κοπέλες που επιθυμούν να μπουν στο χώρο της μόδας και του θεάματος να μη διστάσουν!

Ποια η γνώμη σου για τα reality μοντέλων;

Σαφώς τα reality μοντέλων είναι μία μόδα των καιρών και όχι ένας μακρόχρονος θεσμός όπως τα καλλιστεία. Δεν  έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και δεν ξέρουμε για πόσο θα υπάρχουν ακόμη. Όμως δεν τα απορρίπτω, απλά θεωρώ ότι έχουν αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία που θέλουν προσοχή.   

Από τη μια προσφέρουν μεγάλη προβολή και σημαντικές εμπειρίες με ανθρώπους του χώρου της μόδας, από την άλλη  όμως, αν οι κοπέλες δεν μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά τη προβολή τους, τότε είναι πολύ εύκολο να «καούν». Ωστόσο, όπως είπα δεν είμαι αρνητική, ίσως στο μέλλον να συμμετάσχω σε ένα reality μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoi Asoumanaki (@zoi.asoumanaki)

Πιστεύεις πως δίνονται ευκαιρίες στα νέα μοντέλα;

Δυστυχώς οι ευκαιρίες που δίνονται σε νέα μοντέλα είναι λίγες. Ο χώρος είναι άκρως ανταγωνιστικός, οι δουλειές περιορισμένες και πολλές φορές προωθούνται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια άτομα. Όμως θεωρώ ότι ένα νέο κορίτσι που έχει όνειρα και φιλοδοξίες δεν πρέπει να αποκαρδιωθεί. Έχουμε παραδείγματα που κορίτσια με πολύ δουλειά και επιμονή τα καταφέρανε.

Ένας σοβαρός λόγος που επέλεξα τα Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς είναι πως οι κοπέλες που συμμετέχουν σε αυτά τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν γνωστές μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα από ό,τι αν ξεκινούσαν απλά από ένα πρακτορείο μοντέλων. Θεωρώ, από προσωπική πείρα, πως έχουν ένα προβάδισμα στην αγορά γιατί έχουν δώσει δείγματα του ποιες είναι, έχουν δοκιμαστεί.

Ποιες οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει στον χώρο;

Ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι κάτι αξιοσημείωτο. Σίγουρα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου αλλά είμαι ενθουσιασμένη και αισιόδοξη.

Ζωή, τι είναι αυτό που αγαπάς και σε κάνει να θες να συνεχίσεις;

Αγαπώ αυτόν το χώρο γιατί με εκφράζει ως προσωπικότητα. Περιέχει την επικοινωνία και τη συνεργασία με διαφορετικούς ανθρώπους κάθε φορά και απαιτεί πολλές δεξιότητες τις οποίες θεωρώ πως έχω. Αυτή η δουλειά με εμπνέει, με κάνει να μεταμορφώνομαι, να δοκιμάζω το όριά μου και σίγουρα με πηγαίνει πολλά βήματα παρακάτω ως άνθρωπο.

Ποια είναι η φιλοδοξία , το όνειρο που έχεις για την καριέρα σου;

Το όνειρο μου είναι να καταξιωθώ στο χώρο της μόδας! Φιλοδοξώ να κάνω δουλειές με σπουδαίους σχεδιαστές της Ελλάδας και του εξωτερικού, να περπατήσω σε μεγάλες πασαρέλες και να δοκιμάσω τις δυνάμεις και τα όριά μου. Να αναμετρηθώ με τον ίδιο μου τον εαυτό!

Πώς φροντίζεις τον εαυτό σου και διατηρείς το σώμα σου;

Ως μέλλουσα διαιτολόγος προσέχω τη διατροφή μου, αθλούμαι καθημερινά και φροντίζω σχολαστικά το δέρμα μου και την υγεία μου. Η υγεία και η φροντίδα του σώματός μας θα πρέπει να απασχολεί κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoi Asoumanaki (@zoi.asoumanaki)

Ποιους /ποιες θεωρείς πρότυπά σου στον χώρο;

Τα πρότυπα στο χώρο για εμένα είναι άνθρωποι που ξεχώρισαν μέσα από την ιδιαιτερότητα τους, όπως η Nastya Kumarova μοντέλο με αλμπινισμό , η Madeline Stuart μοντέλο με σύνδρομο Down και η Kelly Knox μοντέλο με ειδικές ανάγκες. Το θάρρος τους και η δύναμη της προσωπικότητάς τους με συγκινεί και με παρακινεί με έναν ουσιαστικό τρόπο!

Ζωή, πως αποφάσισες να συμμετάσχεις ως Βασίλισσα στο καρναβάλι της Κρήτης;

Η συμμετοχή μου ως Βασίλισσα στο καρναβάλι της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ρεθύμνου ήταν μεγάλη μου επιθυμία από μικρό παιδί. Κατάγομαι από το Ρέθυμνο και διασκέδαζα σε αυτό από τότε που γεννήθηκα. Ως βασίλισσά του φέτος, ήθελα να κάνω ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να το αναδείξω σαν ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα της Ελλάδας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Το πιο άμεσο σχέδιό μου αυτή τη στιγμή είναι η συμμετοχή μου στον 61ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομορφιάς Miss International  2023 που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Κάνω λοιπόν focus στην προετοιμασία μου ώστε να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε έναν διαγωνισμό που συμμετέχουν πάνω από 60 χώρες από όλο τον κόσμο και που έχει ως κεντρική ιδέα τη μετάδοση του πολιτισμού και της κουλτούρας του κάθε λαού μέσω της  πρέσβειράς της.

Ως πρέσβειρα της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Κρήτης, με υπερηφάνεια θα προωθήσω και θα μοιραστώ όλη τη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μου.

Ευχαριστούμε τη Μις Ελλάς Ζωή Ασουμανάκη για τη συνέντευξη στο HerNews

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Αρσενάκος: “Η Ελένη Φουρέιρα είναι στην πιο δημιουργική της φάση”

Her News

Στέφανος Τσιτσιπάς για Πάουλα Μπαντόσα: «Με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος»

HerNews ka

Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου μιλά στο HerNews: «Για εμάς κάθε πελάτης είναι μοναδικός, όπως και οι ανάγκες του»

Her News