HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να καθαρίσετε τις δερμάτινες μπότες και να τις κρατήσετε σαν καινούριες

Οι μπότες σας είναι φτιαγμένες για περπάτημα και, δυστυχώς, το κανονικό περπάτημα και χρήση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις αγαπημένες σας δερμάτινες μπότες. Αυτά τα παπούτσια αποτελούν βασικό στοιχείο στην γκαρνταρόμπα οποιουδήποτε λόγω της κομψής, ευέλικτης εμφάνισης και του ανθεκτικού υλικού τους.

 Ωστόσο, οι ποιοτικές δερμάτινες μπότες μπορεί να είναι ακριβές και ένα επενδυτικό κομμάτι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά και να φροντίζετε τα παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. 

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για το πώς να καθαρίσετε τις δερμάτινες μπότες και να τις διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση. 

Πόσο συχνά να καθαρίζετε τις δερμάτινες μπότες

Χρειάζεται να καθαρίζετε συχνά τις δερμάτινες μπότες σας, αλλά όχι πολύ συχνά ώστε να φθείρονται ακόμα πιο γρήγορα. Γενικά, είναι καλή ιδέα να σκουπίζετε τις μπότες σας με ένα υγρό πανί μετά από κάθε χρήση. Κάντε τους ένα βαθύ καθαρισμό και περιποίηση περίπου κάθε ένα ή δύο μήνες.

Υλικά για τον καθαρισμό δερμάτινων μπότες

Τι θα χρειαστείτε

  • Πανάκια μικροϊνών
  • Πιστολάκι μαλλιών
  • Σαπούνι για τα πιάτα
  • Leather conditioner
  • Δερμάτινο βερνίκι παπουτσιώνΑφαιρώντας τα κορδόνια από τις δερμάτινες μπότες πριν τον καθαρισμό

Πώς να τις καθαρίσετε:

Αφαιρέστε τα κορδόνια

Αν οι μπότες σας έχουν κορδόνια, αφαιρέστε τα και αποτινάξτε όση περισσότερη βρομιά μπορείτε από τα κορδόνια. Πλύνετε τα κορδόνια στο πλυντήριο ή αντικαταστήστε τα.

Καθαρίστε την περίσσεια βρομιά

Χτυπήστε τις μπότες σας μερικές φορές μεταξύ τους για να απομακρύνετε την περίσσεια βρομιά και τα υπολείμματα από τις μπότες σας. Πάρτε ένα στεγνό πανί και τρίψτε όση περισσότερη βρομιά μπορείτε.

Αφαίρεση χαλαρής βρωμιάς από δερμάτινες μπότες με ένα μαλακό πανί

Εφαρμόστε νερό και σαπούνι

Δημιουργήστε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Βρέξτε ένα μαλακό πανί στο μείγμα και σκουπίστε όλη την επιφάνεια κάθε μπότας.

Ξεβγάλτε και στεγνώστε τις μπότες

Πάρτε ένα νέο καθαρό πανί και βρέξτε το με καθαρό νερό. Στη συνέχεια, σκουπίστε κάθε μπότα για να αφαιρέσετε το διάλυμα σαπουνιού. Αφού σκουπίσετε τις μπότες, αφήστε τις να στεγνώσουν.

Ξέπλυμα και στέγνωμα των δερμάτινων μπότες

Ζεστάνετε τις μπότες σας με πιστολάκι

Αφού στεγνώσουν οι μπότες σας, ζεστάνετε το δέρμα για να το προετοιμάσετε. Μπορείτε να ζεστάνετε τις μπότες αφήνοντάς τις να κάθονται έξω στον ζεστό ήλιο ή χρησιμοποιώντας πιστολάκι μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι οι μπότες είναι ελαφρώς ζεστές στην αφή και όχι πολύ ζεστές.

Ζεστάνετε τις δερμάτινες μπότες με πιστολάκι πριν τις ρυθμίσετε

Μαλακώστε το δέρμα

Η ρύθμιση του δέρματος βοηθά το υλικό να παραμένει απαλό και ελαστικό. Εφαρμόστε λάδι για μπότες, κερί ή leather conditioner με ένα καθαρό πανί κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Ακολουθήστε τις υπόλοιπες οδηγίες στη συσκευασία του conditioner. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Γυαλίστε τις μπότες σας

Απλώστε μια μικρή ποσότητα βερνικιού για τις μπότες σε ένα καθαρό πανί. Ταμπονάρετε το βερνίκι σε όλη την επιφάνεια της μπότας και στη συνέχεια τρίψτε το με το πανί. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο καθαρό πανί για να γυαλίσετε το δέρμα μέχρι να τρίψετε όλο το βερνίκι και να γυαλίσουν οι μπότες.

Γυάλισμα δερμάτινων μπότες μετά τον καθαρισμό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ανοίγει ξανά η επιβλητική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

Her News

5 κόλπα για να μεταφέρετε το σπίτι σας πίσω σε ζεστή, χειμερινή λειτουργία μετά τα Χριστούγεννα

HerNews ka

Πως να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει «Χριστούγεννα»

HerNews ka