HerNews.gr
DECORNEWS

5 κόλπα για να μεταφέρετε το σπίτι σας πίσω σε ζεστή, χειμερινή λειτουργία μετά τα Χριστούγεννα

Και κάπως έτσι, όλα τελείωσαν. Η χρυσόσκονη των Χριστουγέννων έχει σηκωθεί και, ο σωρός του πλυσίματος και εκείνο το βουνό από πεταμένο χαρτί περιτυλίγματος έχει καθαριστεί. Αλλά ό,τι έχει απομείνει στον απόηχο της ετήσιας “υστερίας” των Χριστουγέννων είναι λίγο…λυπηρό.

Ξαφνικά, κοιτάζοντας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας που κάποτε άστραφταν με τη μαγεία του τι θα επακολουθούσε, αισθάνεσαι λίγο άτονη χωρίς τα δώρα από κάτω. Αλλά έχουμε ακόμα όλο τον χειμώνα μπροστά μας, και ενώ μπορεί να μην έχουμε τη χαρά των Χριστουγέννων να περιμένουμε, είναι ακόμα μια μαγική εποχή του χρόνου. 

Είναι μια περίοδος για να χαλαρώσετε, να αγκαλιάσετε τη ζεστασιά του σπιτιού και να ζεσταθείτε, γι’ αυτό σας αποθαρρύνουμε να απαλλαγείτε από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αντ ‘αυτού, γιατί να μην προσπαθήσετε να δώσετε στο σπίτι σας μια μικρή χειμωνιάτικη ανανέωση; 

1. Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε είναι αρκετά χριστουγεννιάτικο

Ένα χειμερινό σαλόνι με γιρλάντα πάνω από το τζάκιΑρχικά, πρέπει να κάνετε λίγο χριστουγεννιάτικο έλεγχο. Ξεφορτωθείτε τυχόν διακοσμητικά ή στολίδια που έχουν φιγούρες Άγιου Βασίλη ή ταράνδων και κρατήστε μόνο τα κομμάτια που καλούν τον χειμώνα και την εποχή. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να φύγει το δέντρο σας. Δυστυχώς, τίποτα δεν σημαίνει Χριστούγεννα όπως ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο , οπότε ανακυκλώστε το με υπευθυνότητα.

2. Αγκαλιάστε στοιχεία με υφή

Ένα χριστουγεννιάτικο κρεβάτι με πρόσθετη υφήΓια να δώσετε στο σπίτι σας μια χειμερινή ανανέωση και να απαλλαγείτε από τυχόν νεύματα για τα Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την υφή. Τα στοιχεία υφής ενώνουν πάντα το δωμάτιο, όπως ένα μαλακό ριχτάρι από ψεύτικη γούνα ή πλεκτή κουβέρτα που χρησιμεύει ως ουδέτερη παλέτα για να ενισχύσει περαιτέρω τα χρώματά σας και να δημιουργήσει ένα άνετο σαλόνι. 

3. Απομακρύνετε τα στεφάνια αλλά κρατήστε το πράσινο

Μια γκαρνταρόμπα με αειθαλή έλατα Αντί να τα διακοσμείτε μόνο στις μπροστινές πόρτες, τα στεφάνια αγκαλιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό για να προσθέσουν πράσινο σε σχεδόν οτιδήποτε. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη χριστουγεννιάτικη χροιά τους. Ξεφορτωθείτε λοιπόν τα στεφάνια σας, αλλά κρατήστε το πράσινο και τις γιρλάντες για πάνω από το τζάκι σας. Υπάρχει κάτι χειμωνιάτικο στα αειθαλή κλαδιά, και καλούν τον χειμώνα, αλλά όχι απαραίτητα τα Χριστούγεννα, καθιστώντας τα ακόμα επίκαιρα ντεκόρ όλο τον Ιανουάριο.

4. Αλλάξτε τη χρωματική παλέτα

Μια Χριστουγεννιάτικη χρωματική παλέτα από μπλουζ και μπορντόΌλοι γνωρίζουμε ότι οι παραδοσιακοί χρωματικοί συνδυασμοί Χριστουγέννων συνήθως αποτελούνται από κόκκινα, χρυσά και λαμπερά πράσινα, οπότε αφαιρέστε αυτά τα χρώματα από την εξίσωση και το τοπίο θα αρχίσει να δείχνει λίγο λιγότερο χριστουγεννιάτικο. Λύστε αυτές τις κόκκινες κορδέλες, απαλλαγείτε από τυχόν διακοσμητικές καμπάνες με χρυσαφένια λάμψη και επιλέξτε διαφορετικά χρώματα.

5. Αγκαλιάστε το φωτισμό

Μια καλά φωτισμένη τραπεζαρία με τάπερ κεριάΟ φωτισμός του σπιτιού είναι πάντα σημαντικός, αλλά είναι πολύ σημαντικός αυτή την εποχή του χρόνου. Οι νύχτες πλησιάζουν γρήγορα και βασιζόμαστε στο ότι τα σπίτια μας είναι άνετοι, ζεστοί και φιλόξενοι χώροι. Βασιζόμαστε σε αυτά τα δωμάτια για να γίνουν ασφαλείς χώροι και να παρέχουμε ξεκούραση από το κρύο και το σκοτάδι έξω. Το πρόβλημα είναι με την έλλειψη φυσικού φωτός είναι ότι πρέπει να συμπληρώσουμε περισσότερο από ποτέ. Ο πολυεπίπεδος φωτισμός του σαλονιού είναι το κλειδί για όμορφους εσωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά τον χειμώνα μπορεί να φτάσει στο σημείο να ανεβάσει το πνεύμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιορτάζουμε την Ημέρα Ύπνου με ποιότητα CANDIA

Her News

5 χρώματα κουζίνας που ξεφεύγουν από τη μόδα για το 2024 – Οι αποχρώσεις που τα αντικαθιστούν

HerNews ka

Οι κουρτίνες κουζίνας είναι το μυστικό για να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο

HerNews ka