HerNews.gr
Αφιερώματα

Το να βάλεις νωρίς τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε κάνει πιο χαρούμενο άτομο, σύμφωνα με μελέτη

O ενθουσιασμός για τα Χριστούγεννα γίνεται όλο και πιο απτός. Το κρύο έχει μπει, οι αναρτήσεις στο Instagram πολλαπλασιάζονται, οι χριστουγεννιάτικες τηλεοπτικές ταινίες έχουν εισβάλει στις οθόνες και στον κατάλογο του Netflix . Πρέπει λοιπόν να αρχίσετε να διαμορφώνετε το σπίτι σας στο πνεύμα των γιορτών; Μια μελέτη εξέτασε το ερώτημα.

Πότε πρέπει να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας;

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, για να στoλίσετε το δέντρο σας. Άλλες προκατειλημμένες ιδέες είναι να περιμένουμε μέχρι το τέλος της Ημέρας των Ευχαριστιών (που γιορτάζεται την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου φέτος) ή μετά την Ημέρα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) για τις σκανδιναβικές χώρες. 

Πολλοί, ωστόσο, αλλάζουν το μυαλό τους στην περίοδο των Χριστουγέννων μόλις τελειώσει η περίοδος του Halloween. Οι ειδικοί το αποδεικνύουν ότι έχουν δίκιο, αφού μια μελέτη αποδεικνύει ότι το να βάλεις νωρίς τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου αυξάνει αμέσως τους παράγοντες ευτυχίας.

Παιδικός ενθουσιασμός

Το 2023, περισσότερο από ποτέ, το ατμοσφαιρικό χάος μας καλεί να καταφύγουμε γρήγορα στο πνεύμα των γιορτών και σε όλα όσα μας προκαλεί. «Σε έναν κόσμο γεμάτο με άγχος και στρες, στους ανθρώπους αρέσει να είναι πιο κοντά σε πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους. Και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέρνουν πίσω αυτές τις έντονες παιδικές αναμνήσεις», λέει ο ψυχαναλυτής Steve McKeown. 

«Εκτός από τα συμπτωματικά σημάδια που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ένα άτομο θέλει οπωσδήποτε να βάλει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια του νωρίς, τις περισσότερες φορές, αυτή η ενέργεια αντανακλά νοσταλγικούς λόγους, για να ξαναζήσει τη μαγεία ή για να αντισταθμίσει την αμέλεια του παρελθόντος», συνεχίζει.

Η ιδέα της νοσταλγίας επιβεβαιώθηκε από την Amy Morin , ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «13 Things Mentally Strong People Don’t Do»: «Η νοσταλγία συνδέει τους ανθρώπους με το παρελθόν τους και τους βοηθά να καταλάβουν ποιοι είναι. 

Για πολλούς, η τοποθέτηση χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων από νωρίς είναι ένας τρόπος να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία.

 Μπορεί να έχει μια γλυκόπικρη αίσθηση. Οι διακοπές των Χριστουγέννων μπορούν να φέρουν αναμνήσεις με κάποιον που λείπει. Αν βάλετε νωρίς τα χριστουγεννιάτικα στολίδια θα μπορούσε να τους κάνει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό το άτομο. Και κοιτάζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να θυμηθεί την περίοδο που πιστεύαμε ακόμα στον Άγιο Βασίλη».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

8 Απριλίου: Σαν σήμερα “έφυγε” από τη ζωή ο κορυφαίος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο

HerNews ka

Πάνος Κιάμος – Πανικός με την επανεκτέλεση της μεγάλης επιτυχίας «Θα με ζητάς» (Θα απουσιάζω)

Her News b

Το αφιέρωμα της «Finos Film» στην Μαίρη Αρώνη- Ποια ήταν η «Πάστα Φλώρα» που γεννήθηκε σαν σήμερα

HerNews ka