HerNews.gr
Beauty

Δημοφιλή beauty hacks που οι δερματολόγοι θέλουν να αποφύγετε

Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να ανακαλύψετε μια νέα συμβουλή ομορφιάς. Αλλά προτού προχωρήσετε και αντιγράψετε τη νέα ρουτίνα περιποίησης της αγαπημένης σας beauty influencer, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Γιατί; Ακριβώς επειδή ένα beauty hack λειτουργεί για ένα άτομο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επιτυχία θα μεταφραστεί για όλους. Στην πραγματικότητα, ορισμένες από τις σημερινές αναδυόμενες τάσεις ομορφιάς είναι επικίνδυνες, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Ακολουθούν μερικά κορυφαία hack ομορφιάς που οι δερματολόγοι λένε ότι είναι καλύτερο να αποφεύγετε και τι να κάνετε αντ ‘αυτού για παρόμοια αποτελέσματα.

 Παραλείψτε το “κοκτέιλ” με το αντηλιακό

Το στρώμα περιποίησης του δέρματος ή η εφαρμογή πολλαπλών προϊόντων το ένα μετά το άλλο, έχει γίνει μια δημοφιλής μέθοδος ρουτίνας περιποίησης δέρματος. Ωστόσο, κατά την εφαρμογή αντηλιακού, ο David Kim, πιστοποιημένος δερματολόγος στην IDRISS Dermatology, λέει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Προκειμένου το αντηλιακό να παρέχει την ενδεικνυόμενη προστασία του με SPF, πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα και να εφαρμόζεται στο δέρμα», εξηγεί. Όταν αναμιγνύεται με ορούς και ενυδατικές κρέμες, εμποδίζει το αντηλιακό να παρέχει την κατάλληλη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό.

Εάν εφαρμόζετε ένα χημικό αντηλιακό, εφαρμόστε το πριν την ενυδατική σας κρέμα και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε άλλο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ορυκτό αντηλιακό, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό μπλοκ, θα πρέπει να είναι το τελευταίο προϊόν που εφαρμόζεται αφού στεγνώσει τελείως το δέρμα σας. Αναζητήστε αντηλιακό με ευρέως φάσματος προστασία UV που παρέχει SPF 30 ή υψηλότερο.

“Χωρίστε” με τον ορό σας με βιταμίνη C

Οι οροί βιταμίνης C έχουν εκτιναχθεί τελευταία και παρόλο που πολλοί δερματολόγοι τους επαινούν και τους συνιστούν για καθημερινή χρήση, ο Blair Murphy-Rose, πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος λέει ότι μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις. «Οι περισσότεροι οροί βιταμίνης C περιέχουν βιταμίνη Ε που φράζει τους πόρους», εξηγεί. Συνιστά σε οποιονδήποτε είναι επιρρεπές σε εξάρσεις να χρησιμοποιεί μη φαγεσωρογόνα προϊόντα που περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και όχι ορό βιταμίνης C.

skin sluggingΣταματήστε το slugging

Το slugging ή η χρήση μαλακτικών όπως η βαζελίνη ή το Aquaphor για την ενυδάτωση του δέρματος, δεν είναι μόνο διασκεδαστικό να το παρακολουθείς, αλλά μπορεί να είναι και αποτελεσματικό. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην ενυδάτωση του δέρματος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, εάν έχετε εξαιρετικά ξηρό και επιρρεπές σε έκζεμα δέρμα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, το slugging θα επιδεινώσει την ακμή . Εάν έχετε ανάγλυφη επιδερμίδα με πολλά μαύρα και άσπρα στίγματα, το slugging μπορεί επίσης να το επιδεινώσει. Αντίθετα οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε μια πιο παχύρρευστη ενυδατική κρέμα. Ο στόχος είναι να ενυδατώσετε το δέρμα, όχι να ενσωματώσετε μαλακτικά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. 

Μην γεμίζετε με οδοντόκρεμα

Πιθανώς το παλαιότερο beauty hack, η χρήση οδοντόκρεμας για να “ξεραθεί” ένα σπυράκι είναι γρήγορη και βολική. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι ξηρό και ερεθιστικό για το δέρμα. Αντ’ αυτού, είναι καλύτερο να επιλέξετε συστατικά που βασίζονται σε στοιχεία για την καταπολέμηση της ακμής, όπως τα ρετινοειδή , το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ για να βοηθήσετε στην πρόληψη και τη θεραπεία των εξανθημάτων. Μια καλή εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία κηλίδων που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή θείο ως ενεργό συστατικό.

Γυναίκα που εφαρμόζει Scrub ζάχαρης στο πρόσωπο

Μείνετε μακριά από τα Scrubs με αλάτι και ζάχαρη

Αν και ακούγονται φυσικά και πολυτελή, οι δερματολόγοι λένε ότι τα scrub με αλάτι και ζάχαρη δεν είναι ακίνδυνα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα λειαντικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν μικροδάκρυα στο δέρμα, με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και φλεγμονής. Μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό απολεπιστικό με τη μορφή ενυδατικής κρέμας που περιέχει υδροξυοξέα για απολέπιση ενώ παράλληλα προστατεύει καλύτερα τον φραγμό του δέρματος.

Απενεργοποιήστε τις συσκευές αποτρίχωσης στο σπίτι

Ενώ οι συσκευές αποτρίχωσης στο σπίτι είναι αναμφίβολα βολικές, οι περισσότεροι δερματολόγοι συνιστούν να μην τις χρησιμοποιείτε. Αν γίνει λανθασμένα, η αποτρίχωση στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει μώλωπες, ουλές και υπερμελάγχρωση του δέρματος ή αφαίρεση κηλίδων. Αν θέλετε μακροπρόθεσμα, ασφαλή αποτελέσματα, αναζητήστε έναν επαγγελματία δερματολόγο ή ειδικό λέιζερ για αποτρίχωση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ombré Concealer: H τάση που θα λατρέψετε το φθινόπωρο!

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Υιοθέτησε το lipgloss nails trend!

HerNewskl

Barbara Palvin: Η εκθαμβωτική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ της Βενετίας

HerNewskl