HerNews.gr
Beauty

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το κρύο

Αν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γνωρίζουμε πόσο εκτεθειμένα είναι τα μαλλιά μας σε εξωτερικές επιθέσεις , τότε γιατί σταματάμε να επενδύουμε σε αυτή την επιπλέον περιποίηση όταν φτάσει το φθινόπωρο; Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρύας και βροχερής περιόδου, τα μαλλιά υπόκεινται επίσης (όπως το δέρμα) σε αλλαγές θερμοκρασίας, υφής και, μερικές φορές, αντοχής.

Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, χάνει την ελαστικότητά του . Για να αντισταθμιστεί αυτό, είναι σημαντικό να διατηρείτε υπό έλεγχο την περιποίηση των μαλλιών το χειμώνα μέσω μιας καλής ρουτίνας καθαρισμού και περιποίησης τόσο στο ντους όσο και μετά. τάσεις στα κουρέματα φθινοπώρου-χειμώνα 202324 μακριά μαλλιά

Επιπλέον, (και μερικές φορές λόγω των παλτών, των πουλόβερ και των κασκόλ) είναι επίσης δύσκολο να εξαλειφθεί ή να ελαχιστοποιηθεί ο στατικός ηλεκτρισμός που είναι χαρακτηριστικός των πολύ κρύων ημερών.

Ο στατικός ηλεκτρισμός παράγεται, πάνω απ’ όλα, από την έλλειψη ενυδάτωσης. Το κρύο, η ζέστη και η αντίθεση στις θερμοκρασίες αφυδατώνουν τα μαλλιά αλλά, ωστόσο, τον χειμώνα τείνουμε να παραμελούμε περισσότερο την ενυδάτωση των μαλλιών. Όλα αυτά, τελικά και συνολικά, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα των μαλλιών, προσθέτοντας ηλεκτρισμό και εύθραυστη εμφάνιση (ειδικά αν έχετε λεπτά μαλλιά).

Επιπλέον, και όχι λιγότερο σημαντικό, η ρύπανση επηρεάζει επίσης την υγεία των μαλλιών, καθιστώντας τα πιο βρώμικα . Συνεπώς, τείνουμε να τα λούζουμε πιο συχνά, αλλά μερικές φορές το κάνουμε λάθος και αυτό κάνει τα μαλλιά να ηλεκτρίζονται πιο εύκολα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα για να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα χωρίς να προσθέτετε πολύ βάρος μέσω ακατάλληλων συνθέσεων ή να τα στεγνώνετε ως αποτέλεσμα, αφήνοντας υπολείμματα που μπορούν επίσης να συμβάλουν στην παραγωγή αυτού του ηλεκτρισμού.

Η ιδανική ρουτίνα μαλλιών

  1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς parabens ή σιλικόνες, εμποδίζοντας τα μαλλιά να λερώνονται πιο εύκολα και, κυρίως, διατηρώντας τη μακροπρόθεσμη υγεία των μαλλιών μας.
  2. Χτενίστε τα μαλλιά σας σωστά. Δηλαδή, και όπως συστήνουν οι ειδικοί, μην χτενίζετε δυνατά τα μαλλιά σας , αφού αυτή η τριβή είναι που δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό. Έτσι, όσο περισσότερο τα χτενίζετε, τόσο περισσότερο θα ηλεκτρίζονται.
  3. Χρησιμοποιήστε εργαλεία στεγνώματος και ισιώματος με ιοντική τεχνική, εφαρμόστε θερμοπροστατευτικό πριν τη χρήση και αποφύγετε την υπέρβαση της συνιστώμενης θερμοκρασίας σε ισιωτικά και σίδερα για μπούκλες.
  4. Τέλος, εφαρμόστε το Hair Tuck ή, με άλλα λόγια, βάλτε τα μαλλιά σας μέσα στο παλτό, για να τα προστατέψετε από το κρύο και την κακοκαιρία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emmy Awards 2024: H Selena Gomez μας έδειξε την κυρίαρχη τάση στο μακιγιάζ χειλιών

HerNewskl

Τελικά το δεντρολίβανο μακραίνει τα μαλλιά;

HerNews ka

Carla Bruni: Η νέα της αλλαγή είναι τόσο διακριτική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή

HerNewskl