HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Tom Ford: Το σεξ, τα ναρκωτικά, η πολυτέλεια & ο θάνατος του συντρόφου του

Ο Tom Ford έδωσε μια συνέντευξη αποχώρησης στο GQ που κλείνει την ιστορική του καριέρα στη μόδα και την ομορφιά, τριών δεκαετιών, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει τα πάντα. Από τότε που απομακρύνθηκε από τη μόδα νωρίτερα φέτος, ο Tom Ford αρνήθηκε σε μεγάλο βαθμό τις συνεντεύξεις – μέχρι αυτή τη στιγμή.

 «Δεν συνηθίζω πια να κάθομαι και να μιλάω για τον εαυτό μου», λέει ο Ford. «Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Δεν έχω σύντροφο, σύντροφο, ενήλικα στη ζωή μου. Μιλάω, ξέρετε, για το Minecraft, το YouTube, τον Μέσι. Οπότε και μόνο η συζήτηση για ενήλικες είναι κάτι περίεργο για μένα».

Τον Νοέμβριο του 2022, η Estée Lauder, συνεργάτης του Tom Ford στην επιχείρηση αρωμάτων και ομορφιάς που κυκλοφόρησε πίσω στο λανσάρισμά της το 2005, ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει να αγοράσει ολόκληρη την ομώνυμη εταιρία του για ένα σύνολο 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Ο Τομ Φορντ στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα

Η συμφωνία τον έκανε, προσωπικά, δισεκατομμυριούχο. Σηματοδότησε επίσης το τέλος της άνευ προηγουμένου πορείας του στον κλάδο της πολυτέλειας. Ξεκινώντας από την ηλεκτρική, εντυπωσιακή στροφή του σε μια παλιά Gucci, και συνεχίζοντας με την ακμάζουσα επιτυχία με το όνομά του, η περσόνα και το πρόσωπο του Ford ξεπέρασαν τον νησιωτικό κόσμο της μόδας και έγιναν πολιτιστικά συνώνυμα με το swagger, το σεξ και την πολυτέλεια.

Όταν πούλησε την αυτοκρατορία και ο θάνατος του συντρόφου του

Για την πώληση της εταιρείας του, ο Tom Ford δήλωσε: «Κατάλαβα μια μέρα ότι θα πέθαινα. Και ότι δημιούργησα κάτι που θα μείνει στο παρελθόν, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα. Έτσι, είτε είναι σε 50 χρόνια από τώρα είτε σε πέντε χρόνια από τώρα, θα δημιουργηθούν πολλά πράγματα που μισώ. Οι άνθρωποι θα κάνουν πολλά σκ@@ά με αυτό, που θα σε κάνουν να αναποδογυρίσεις στον τάφο σου. Γιατί να μην τους αφήσουμε να το κάνουν τώρα; Απλά κάντε το όσο είστε ζωντανοί. Θέλω να πω, πιστεύεις ότι ο Balenciaga ή ο Givenchy—εννοώ ότι ο Hubert de Givenchy θα πέθαινε αν έβλεπε, όπως και ο Cristóbal Balenciaga. Γιατί λοιπόν να μη διασκεδάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου και να κάνω κάτι που θεωρώ πραγματικά συναρπαστικό δημιουργικά;».

Πως ο θάνατος του συντρόφου του συνέβαλε στην πώληση της αυτοκρατορίς: «Όταν κάποιος πεθαίνει, τα μάτια του είναι ανοιχτά. Δεν μπορείς να τα κλείσεις. Δεν είναι όπως στις ταινίες που το κάνουν αυτό [ ο Ford περνάει το χέρι του από τα μάτια του ] και μένουν κλειστά. Ανοίγουν. Πέρασα δύο ώρες μαζί του, μιλώντας του γιατί δεν περίμενα να πεθάνει τη συγκεκριμένη μέρα. Ξέρεις, βγάζοντας τις βέρες του. Βγάζοντας το ρολόι του. Αναποδογυρίζεις το σώμα του για να βγάλεις το πορτοφόλι του πριν τον πάρουν. Ένιωθα ότι τον έκλεβα».

Tom Ford on Eating Sugary Treats for Breakfast - WSJ

Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

«Το αλκοόλ ήταν μια πύλη για τα ναρκωτικά. Και, ξέρετε, ο γιος μου δεν έχει διαβάσει τίποτα από αυτά τα πράγματα ακόμα. Και θα χρειαστεί να του μιλήσω γιατί έχει το ίδιο γενετικό υπόβαθρο με εμένα, που είναι αγγλο-ιρλανδικό. Νομίζω ότι έχουμε προδιάθεση. Ο πατέρας μου έπινε πολύ. Αλλά το αλκοόλ, ξέρετε, ήταν μια πύλη. Η [κοκαΐνη] είναι πολύ δημοφιλής στον κόσμο της μόδας. Κατάλαβα ότι ήταν πρόβλημα όταν άρχισα να το κάνω τα πρωινά».

Η έντονη σεξουαλική ζωή

«Δεν είχα ιδέα ότι ήμουν ελκυστικός όταν ήμουν παιδί. Κανείς δεν μου το είπε αυτό. Στο λύκειο, όταν μπήκα στην εφηβεία, ξαφνικά όλα τα κορίτσια με γούσταραν. Ήμουν στην ομάδα σκι. Είχα φιλενάδες. Έκανα σεξ σε πολύ νεαρή ηλικία. Έπινα πολύ και ήμουν πολύ μαστουρωμένος».

Ο Ίαν Φαλκόνερ

Ο Τομ Φορντ στη συνέντευξη έκανε και αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον συγγραφέα της σειράς παιδικών βιβλίων Olivia, Ίαν Φάλκονερ, μετά από μια ξέφρενη νύχτα στο Studio 54, όταν ήταν ακόμη φοιτητές. Ο συγγραφέας πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

«Ζούσα στον κοιτώνα Weinstein στο NYU. Είχα δύο συγκάτοικους που με τρέλαναν. Μάλλον ήμουν λίγο κακομαθημένος. Καθόμουν λοιπόν κυριολεκτικά στο δωμάτιό μου και είπα, Σε παρακαλώ, Θεέ μου, άσε κάτι να μου συμβεί» θυμάται ο Tom Ford και πρόσθεσε: «Και ένας νεαρός άνδρας που ονομαζόταν Ίαν Φαλκόνερ ερχόταν σε μένα κάθε μέρα στην ιστορία της τέχνης φορώντας ένα μικρό πουλόβερ Fair Isle με ξανθά μαλλιά. Και σκέφτηκα, ο καημένος, δεν έχει φίλους. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν gay. Δεν είχα ιδέα ότι προσπαθούσε να κάνει σεξ μαζί μου».

Αργότερα, αποκάλυψε: «Ήταν λοιπόν στην πόρτα του κοιτώνα μου και είπε: Θέλεις να πάμε στο Studio 54; Φόρεσα λοιπόν το μπλε μπλέιζερ μου. Είπε, πρέπει να περάσουμε από το σπίτι ενός φίλου. Πάμε λοιπόν και οι δυο τους φιλήθηκαν στο στόμα καθώς χαιρετήθηκαν. Ήταν όλοι παιδιά και όλοι είχαν γυρισμένους γιακάδες σε πουκάμισα Lacoste. Έτσι σκέφτηκα, εντάξει, αυτοί οι τύποι είναι gay. Μετά πέρασε ο Άντι. Μπήκαμε σε μερικές από αυτές τις υπέροχες λιμουζίνες Cadillac και πήγαμε στο Studio.

Tom Ford, Fragrant Vegan Vampire - The New York Times

Όταν περνάς από αυτές τις πόρτες, δεν μπορούσες καν να το πιστέψεις. Υπήρχε ένας μακρύς διάδρομος και ήταν καθρέφτης και βαμμένος χρυσός. Μύριζε κόκα κόλα. Όλοι έκαναν ναρκωτικά εντελώς ανοιχτά. Μέχρι το τέλος της νύχτας, έκανα στοματικό έρωτα στον Ίαν Φάλκονερ στο ταξί στο δρόμο της επιστροφής στο σπίτι του στην Όγδοη Οδό και την Πέμπτη Λεωφόρο, την οποία μοιραζόταν με τον Πάτρικ ΜακΜούλαν. Θυμάμαι ότι ξύπνησα το επόμενο πρωί στο κρεβάτι της σοφίτας του Ίαν. Σκέφτηκα, τι στο διάολο έκανα; Και θυμάμαι ότι του είπα —το έχετε δει σε ταινίες— “Ήταν υπέροχο, αλλά, ξέρεις, δεν είμαι gay”». 

Η «συμβουλή» στα μοντέλα πριν την πασαρέλα

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου πως οι κολεξιόν του ήταν γεμάτες ερωτισμό, ο Tom Ford αποκάλυψε τι συμβούλευε τα μοντέλα, λίγο πριν βγουν στην πασαρέλα: «Έκανα μια ομιλία στα μοντέλα ακριβώς πριν από την επίδειξη και έλεγα με το μικρόφωνό μου -αφού είχα ήδη πιει ποτά- “Όταν περπατάτε σε αυτή την πασαρέλα, όλοι σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να θέλουν να σας γαμ…. Όλοι”. Τώρα δεν έκανα την ίδια ομιλία τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν μπορώ πια να το λέω αυτό στα μοντέλα, “Όλοι πρέπει να θέλουν να σε γαμ….”, αλλά συνήθιζα να το λέω πάντα. Και ήταν σημαντικό ακόμα και ο τρόπος που έμοιαζαν. Στον τρόπο που περπατούσαν».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Διδασκάλου: «Οι Άγριες Μέλισσες γράφουν ιστορία..»

Her News

Νατάσα Θεοδωρίδου: «Το “Φεγγάρι” έχει αποδείξει τι τραγούδι είναι, δε νομίζω ότι έχει καμία θέση σε τίποτα αστείο»

HerNews ka

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου μιλά στο HerNews: «Όταν το προσωπικό σου όραμα είναι δυνατό, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα»

Her News