HerNews.gr
Pets

Πώς να στηρίξετε το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια των αστραπών

Ο φόβος των αστραπών μπορεί να είναι σοβαρή πρόκληση για τα κατοικίδια μας. Για να βοηθήσετε τον τετράποδο φίλο σας να αντιμετωπίσει αυτό το φόβο, είναι σημαντικό να του παρέχετε ένα ασφαλές και κατανοητό περιβάλλον.

1. Δημιουργήστε ένα κρησφύγετο

Διαμορφώστε έναν ασφαλή χώρο όπου το κατοικίδιο μπορεί να κρυφτεί κατά τη διάρκεια των καταιγίδων. Ένα κρησφύγετο, όπως μια παιδική πισίνα ή μια σκηνή, μπορεί να προσφέρει αίσθηση ασφάλειας.

2. Παρέχετε απαλλαγή

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, παρέχετε μια μαλακή κουβέρτα ή ένα άνετο κρεβάτι για να απαλλαγεί το κατοικίδιο από τους ήχους και τα φώτα που μπορεί να το ενοχλούν.

3. Μην ενθαρρύνετε τον φόβο

Αποφύγετε να ενθαρρύνετε τον φόβο του κατοικιδίου. Αντίθετα, προσφέρετε την παρουσία σας και αγκαλιάστε το για να το ηρεμήσετε.

4. Χρησιμοποιήστε προϊόντα ήχου

Κατανοήστε ότι ο ήχος των αστραπών μπορεί να είναι τρομακτικός. Χρησιμοποιήστε προϊόντα ήχου, όπως μουσική ή ηχητικά βιβλία, για να μειώσετε τον φόβο του.

5. Επικοινωνία με τον κτηνίατρο

Εάν ο φόβος συνεχίζεται, συζητήστε το θέμα με τον κτηνίατρο. Μπορεί να προτείνει περαιτέρω μέτρα ή να εξετάσει τυχόν υγειονομικά ζητήματα.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να ξεπεράσει τον φόβο των αστραπών και να το κάνετε να αισθάνεται ασφαλές κατά τη διάρκεια των καταιγίδων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γάτα: Τι θέλει να σου πει με τη γλώσσα του σώματος

Her News

Πάμε για «γαβ-φεδάκι» – Άνοιξε το πρώτο καφέ για… σκύλους

Her News

Σκυλιά: Γιατί βγάζουν το κεφάλι έξω από το παράθυρο

Her News b