HerNews.gr
Health

Αυτό είναι το ψωμί που αποτρέπει τη φλεγμονή της κοιλιάς & που οι διατροφολόγοι συνιστούν να τρώτε για πρωινό

Ναι, υπάρχει ψωμί που περιέχει προβιοτικά που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του εντέρου και να μειώσουν την κοιλιακή φλεγμονή που προκύπτει από μια αλλοιωμένη μικροχλωρίδα. Μιλάμε για το φυσικό ζυμωτό ψωμί, μια τροφή που οι διατροφολόγοι συνιστούν να εντάξετε στη διατροφή σας, κατά προτίμηση για πρωινό, λόγω των πλεονεκτημάτων του για την πέψη. 

Όταν το πεπτικό σύστημα ερεθίζεται, εμφανίζεται φυσιολογική φλεγμονή σε όλο το σώμα, η οποία έχει επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, αίσθημα κόπωσης.

ψωμί με φυσικό προζύμι

 Γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα που περιέχουν προβιοτικά βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της κακής πέψης. Λοιπόν, το ζυμωτό ψωμί είναι μόνο ένα από αυτά τα τρόφιμα.

Υγιεινό ψωμί σε υγιή κοιλιά

Το ψωμί με προζύμι περιέχει γαλακτοβάκιλλους, μικροοργανισμούς που ξαναπληθαίνουν την εντερική μικροχλωρίδα και προάγουν την καλύτερη πέψη. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο υγιής κοιλιά. Επιπλέον, η κοιλιά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι επίπεδη. Μια υγιής κοιλιά δεν είναι απαραίτητα επίπεδη, ακόμα κι αν απολαμβάνεις καλή πεπτική υγεία, γιατί το σχήμα της κοιλιάς μας δεν είναι το ίδιο για όλους.

Το ιδανικό είναι να το φάτε για πρωινό

Το γεγονός ότι το ψωμί με προζύμι έχει χωνευτικά οφέλη δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα αυτής της τροφής που καταναλώνετε καθημερινά. Στην πραγματικότητα μιλάμε για αντικατάσταση του ψωμιού που τρώμε καθημερινά με ζυμωτό ψωμί καλής ποιότητας. Πρόκειται για να λαμβάνετε τα οφέλη των προβιοτικών χωρίς να επηρεάζετε το βάρος σας. Έτσι, αν έχετε συνηθίσει να τρώτε ψωμί για πρωινό , οι διατροφολόγοι συνιστούν να μεταβείτε σε ψωμί με φυσικό προζύμι. Στο μεσημεριανό και το βραδινό, όμως, είναι πάντα προτιμότερο να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερους υδατάνθρακες, ευνοώντας τους κονδύλους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 πρωινές συνήθειες για μια άκρως παραγωγική ημέρα

Her News

Υπάρχουν τροφές κατά της κυτταρίτιδας;

Her News

Είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν το πρωινό ή μετά;

Her News