HerNews.gr
Διεθνή

Shakira: Κατέληξε σε συμφωνία με τους Ισπανούς εισαγγελείς την πρώτη ημέρα της δίκης για φορολογική απάτη

Η Shakira ήρθε σε συμφωνία με τις ισπανικές αρχές την πρώτη μέρα της δίκης για φορολογική απάτη στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της ποινής φυλάκισης σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα Marca.

Η τραγουδίστρια είπε στον προεδρεύοντα δικαστή, ότι αποδέχτηκε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς. Απάντησε «ναι» για να επιβεβαιώσει την αναγνώρισή της για έξι κατηγορίες ότι δεν κατέβαλε στην ισπανική κυβέρνηση 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους μεταξύ 2012 και 2014.

Αναφορικά με τη συμφωνία, η Shakira θα λάβει τριετή φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 7 εκατομμυρίων ευρώ (7,6 εκατομμύρια δολάρια).

Η δίκη, η οποία θα περιλάμβανε περισσότερους από 100 μάρτυρες τις επόμενες εβδομάδες, αναβλήθηκε μετά από μόλις οκτώ λεπτά.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν τον Ιούλιο ότι θα ζητήσουν ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών και πρόστιμο 24 εκατομμυρίων ευρώ για την Shakira.

Η υπόθεση εξαρτάται από το πού ζούσε η Shakira εκείνη την περίοδο. Οι εισαγγελείς στη Βαρκελώνη ισχυρίστηκαν ότι η Κολομβιανή τραγουδίστρια πέρασε περισσότερο από το ήμισυ αυτής της περιόδου στην Ισπανία και επομένως θα έπρεπε να είχε πληρώσει φόρους για το παγκόσμιο εισόδημά της στη χώρα, παρόλο που η επίσημη κατοικία της ήταν ακόμα στις Μπαχάμες. Οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ χαμηλότεροι στις Μπαχάμες από ό,τι στην Ισπανία.

Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Shakira είπε ότι είχε ήδη πληρώσει όλα όσα χρωστούσε και επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

H Shakira χαιρέτησε και φίλησε ένα μικρό πλήθος παρευρισκομένων πριν μπει στο δικαστικό μέγαρο.

 Απέρριψε επίσης τη συμφωνία που της προσφέρθηκε από τους εισαγγελείς για να διευθετήσει την υπόθεσή της τον Ιούλιο του 2022, λέγοντας, μέσω της ισπανικής εταιρείας δημοσίων σχέσεων Llorente y Cuenca , ότι «πιστεύει στην αθωότητά της και επιλέγει να αφήσει το ζήτημα στα χέρια του νόμου». Οι λεπτομέρειες αυτής της πιθανής συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Η ομάδα υπεράσπισης της Shakira, είπε τον Νοέμβριο του 2022 ότι δεν είχε περάσει περισσότερες από 60 ημέρες το χρόνο στη χώρα κατά την εν λόγω περίοδο, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είχε περάσει το μισό έτος στην Ισπανία. να θεωρείται φορολογούμενος κάτοικος.

Η υπεράσπισή της υποστήριξε ότι ήταν μακριά από τη Βαρκελώνη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια παγκόσμια περιοδεία το 2011 και στη συνέχεια πέρασε πολύ χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέλος μιας κριτικής επιτροπής για το τηλεοπτικό μουσικό σόου ταλέντων του NBC The Voice.

Οι Ισπανοί εισαγγελείς διαφώνησαν και ο ανακριτής έγραψε το 2021 σχετικά με την ολοκλήρωση μιας τριετούς έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες ότι βρήκε ότι υπήρχαν «επαρκή στοιχεία εγκληματικότητας» για να πάει η υπόθεση σε δίκη. Η Shakira υπερασπίστηκε την αθωότητά της όταν ανακρίθηκε από τον ανακριτή το 2019.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέλος το πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Η ανακοίνωση του Παλατιού

Her News

Cindy Crawford: Ο πατέρας της πίστευε ότι το μόντελινγκ ήταν «άλλο όνομα για την πορνεία»

HerNews ka

Kim Kardashian: Θέλει να μιλήσει με τη «σύζυγο» του Kanye West ώστε να την προειδοποιήσει

HerNews ka